27 Temmuz 2017 Perşembe

Lucescu kabul etti diyelim, Tudor'la devam etmek istemezse ne yapmayı düşünüyorsun


Galatasaray'da işler kötüye gittiğinde akla gelen ilk isimler Fatih Terim ve Lucescu olur. Kimine göre bu bir sarmaldır. 3. bir alternatifin olmadığını, yıllar boyu bir şeyin değişmediğini söylerler, mantık noktasında haklılar da. Fatih Terim için katılmam bir tek bu görüşe, Galatasaray denildiğinde ayrı bir noktadadır ve bugün olduğu gibi boştaysa da çok fazla konuşmaya gerek yoktur.

Fatih Terim'i yarın konuşuruz, bugün konu Lucescu. Son yıllarda gündeme gelmediği tek dönem Fatih Terim'li günler, onun dışında her dönem konuşuruz ve Lucescu gelmez. Şu zamanlar iyi dönemi değil ve başka alternatifi de yok gibi görünüyor ama yine geleceğini düşünmüyorum. Yaşı, heyecan durumu ve Galatasaray'ın kaos hali. Niye girsin bu topa. Yazmıştım, dileyen tekrar okusun;


Durum farklı yalnız, daha acayip bir ihtimal gelişti. Yukarıda yazdığım teknik direktörlük ihtimali üzerineydi, şimdi bir sportif direktör kavramı türedi. Türkiye'de ne işe yaradığını bilmediğim bir kavram, hele ki konu Galatasaray olduğunda. Bu işin tanımı futbolu yöneten adamdır, biz de ise futbolu profesyoneller asla yönetmez. Yönetimler zaten futbolu yönetme sevdasıyla yönetirler. Bugün bu kavramın altını Cenk Ergün dolduruyor mesela, peki sizce kendisi sportif direktörlük mü yapıyor?

Benim bildiğim sportif direktör, teknik direktörü seçer, transferleri belirler, bizzat ilgilenir, futbolla alakalı hemen hemen her kararı alır. Sen Tudor'un üzerine böyle bir hamle düşünüyorsun, belli ki Tudor'la devam etme düşüncen var. Oldu da Lucescu kabul etti diyelim, Tudor'la devam etmek istemezse ne yapmayı düşünüyorsun. Birçok transferi gerçekleştirdin, gerçekleştirmeye de devam ediyorsun, bu adamları Lucescu istemezse ne düşüneceksin.

Ya da yılların senaryosunu yazalım, oldu da Lucescu kendi oğlunu teknik direktör yapmak istedi, ne yapacaksın. Tamamen taraftarı susturmaya yönelik bir adım, göz boyama. Kabul edeceğini de hiç zannetmiyorum, ne sportif ne de teknik direktörlüğü. Şu an Fatih Terim gibi bir ihtimal doğmuş, senin kayıtsız şartsız bu uğurda çaba göstermen gerekirken. Bugün Lucescu'ya gidersen, yarın Fatih Terim'e gittiğinde kabul etmez çünkü..

8 yorum:

  1. Lucescu ve sportif direktorlukle ilgili haber mayıs ayında da çıkmış, hatta hırvat basini tudorun bunu sorun etmeyeceğini yazmışti.. Bence olabilir, ateş olmayan yerden duman çıkmaz..
    Fatih terimin şu anda geleceğini sanmam, istemem de, bu şartlarda yıpranır ve galatasaray zarar görür.
    Lucescunun gelmesi ise sansasyonel olur ve büyük psikolojik avantaj sağlar.
    Yalniz oyun karakteri olarak tudor ve Lucescu zıt profiller, tudor basan, hızlı oynanan ve sonuca yonelik direkt bir oyun anlayışına sahipken, galatasaraydan hatırladığımız Lucescu, bekleyen, doğru pozisyon alan, pas oyunuyla topu ayağında tutmayı seven bir oyun oynatıyor. Bu farklılık avantaj da dezavantaj da olabilir.
    Transferin tudorun raporuna göre tamamlanması gerekiyor, bu takım bütünlüğü açısından önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor'un hayır deme lüksü zaten yok ama Lucescu bu pozisyonda bir artı sağlayamaz ki. O planın yok, gelişine hareket ediyorsun. Yönetim için yazıyorum.

      Sil
  2. Ve saat kuruldu, tik tak tik tak, geri sayım basladi Tudor icin.Ya sezon baslamadan ya da buyuk ihtimalle ilk 5 hafta sonrasi zaman dolacak Tudor icin.Ev tutmayip ailesiyle yerlestigi otelin imkanlarindan zaman dolmadan daha fazla yararlanabilir artik.Malum fotografa dikkatli baktiniz mi,göbegi cikmis iki ayda adamin, bos icki siseleri her yerde...GS umrunda mi gercekten sizce?.Bazı şeyler umrunda olsa yarı yolda bırakırmıydı eski takımını.Artık Tudor geride kalmıştır.Ben yönetseydim kulübü Terimi çağırır iki sene lige asılmasını akabinde de alt yapıdan bir takım cıkarmasını isterdim.Uzun vadeli bir proje olmalı.Terimde yaşlanıyor artık.Milli takımda herkesi memnun edemez.Ama GS da uzun vadeli bir projeyle çok faydalı olup örnek olup emekli olabilir.Yoksa hep kötü olaylarla anılacak bu gidişle.Dursun başkanım bir kaç saat önce Başakşehirin CL ön eleme maçını izledim.Adamlar yapmış.Senin Tudorun elinde Messi bile olsa oynattığı futbolla inan ki sabaha kadar oynasalar yenemezler.Bu adamın otel masrafını ve tazminatını öde tesekkur et gonder gitsin.Şu kulübe hiç mi iyiliğiniz dokunmasın.Lütfen başkanım lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel hayata yorum yapmam, o haber çok çirkindi. Ama Tudor için yolun sonunun geldiği doğrudur.

      Sil
  3. Demirkol'un dedigi gibi Lucescu'ya sen yonet dersen gider oglunu getirir. Uzun soluklu dusuneceksek, Lucescu'nun varligi Terim'in yuvaya donmemesi olarakta algilanabilir. Terim kimsenin altinda calismaz.

    YanıtlaSil
  4. an itibariyle ideal isim şu şartlarda fatih terim dir hafız.neden?

    terim dominant başkan istemez.kendi dominant çünkü.aysal zaman içinde iktidar hevesiyle öne atıldığı için sıkıntı yarattı.

    oysa özbek in öyle bir ruh durumu hiç olmadı.özbeki birileri sürekli yönlendirdi.iktidar olamadığı için .haliyle yönetemedi.terim gelirse hem başkan hemde teknik direktör olacak amiyane tabirle.

    medyada ve sosyal medyada karizması biraz düşsede terim terimdir hocam.baskıdan enerji yaratan bir hoca.

    saha içine gelirsek.saha içinde de en ideal şartlar oluşmuş durumda.terim hazır olmuş oyuncu ile oynamayı sever.luce den sonraki 2. terim dönemini hatırla.olmamış oyuncularla yapamadı.

    3. terim döneminde ise olmuş oyunculara yöneldi.para vardı.ujfa melo selçuk elmander baros engin baytar riera eboue vs

    şimdide hazır oyuncular elinde.4 yeni oyuncu ve yapılacak 4 yeni transferle beraber tabi.

    terim ilk döneminde de hagi popescu ve taffarel ile çalıştı.yıldız oyuncularla çalışmayı sever.eğitici değildir ama sonuç alır.melo krizini nasıl yönettiğini biliyoruz zamanında.tek iktidar olunca hallediyor.ama milli takımda tek olan iktidarını bitirdiler kanımca.haliyle boyun eğdi bi çok şeye.

    özbek yönetiminde ise eğer gelirse bütün ipler terimin elinde olacak.

    özbek içinde galatasaray içinde kısa vadede ve orta vadede tek çıkış yolu terimdir.net

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir