7 Temmuz 2017 Cuma

Mevcut 2 orta saha var, 3.'sü Donk


Bazı hamleler gelmeli ki gönderilir diye düşündüğümüz futbolcular gitsin. Şu an kampta bulunan çoğu futbolcuyla yolların ayrılacağını herkes biliyor ama bazı pozisyonlarda sayısal bir boşluk var. Bu yüzden transfer bekleniyor, o isimlerin gitmesi adına.

Tarık Çamdal mesela. Galatasaray'da şansı olmadığını ve gitmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Buna rağmen ilk ön eleme maçı kadrosunda yer alacaktır, kimseyi şaşırtmasın bu. Sağ ve sol bek noktasında eksiğiz, alternatif dahi yok. Tarık Çamdal da her iki pozisyonda en azında görüntü verebilmesinden kaynaklı şimdilik devam ediyor. Yine de yolların ayrılacağını ve ayrılması gerektiğini hepimiz biliyoruz.

Donk için ise bu durum daha belirgin. Galatasaray'ın orta sahasında iki isim var, Selçuk İnan ve Tolga Ciğerci. En az 2 isim gelmesi gerektiğini yazıyoruz ki bu tempoda bence 3 transfer dahi olabilir bu ama olacağını sanmıyorum. Ozan Kabak'ı son hazırlık maçında orta sahada oynattı Tudor, Gökay Güney'i kamp kadrosuna almadı, Birhan Vatansever'in ise sözleşmesi uzatılmadı. Haliyle Donk kaldı işte, bahsettiğim transferler gelene kadar da kalmaya devam edecek.

Donk'un da ayrılmak istediğini biliyorum, bonservisini istiyordu. Talibi de vardır, bu kadar istekli olduğuna göre. Galatasaraylılar da bunu ister, Donk simge olmuş bir adam, başarısızlık kavramında. Geçmişi konuşmayacağım yine de, olan oldu. Bundan sonrasına bakmak gerekirse, Donk'u ilk ön eleme maçında bir hamle oyuncusu olarak izleyeceğiz. 3 orta saha var, 4.'sü yok.

Aslında Tudor'un Donk'tan faydalanmasını bekliyordum, herkesin aksine. Atletik bir oyuncu çünkü, bu noktada Tudor'un kalemi. Gerek orta saha, gerek stoper, bu rotasyonda yer verir mi diye çok düşündüm. Gamsızlığı, kendini buraya ne kadar vereceği ayrı nokta ama o kadar kötü bir isim değil aslında. Mevzu şu, ondan ne beklediğiniz? Galatasaray onu aldığında tüm orta sahayı toparlamasını bekledi ama öyle bir isim değildi. Bugün ise alternatif gözüyle bakılır, belki bu noktada bir şansı olur. Gerçekleşecek orta saha hamlelerine rağmen.

Tüm Anadolu peşinde zaten, adının çıkmadığı takım kalmadı. Böyle bir durumda maaşının yarısını ödemek zorunda kalırız, işimize gelmez. Yurt dışı olabilir, bu sefer bonservisiyle göndermek lazım. Ya da bonservisini ona vermek ve 1.5 milyon avro'luk maaştan çıkmak. Tarık Çamdal 1.6 milyon avro alacak mesela, böyle anlamsız maaşlar var işte..

5 yorum:

  1. Tarık galatasaray tarihinin en kötü transferi sanırım, düşünmek bile sıkıntılandırıyor insanı.. O günleri hatırlayalım, medyaya göre tarık arsenale gidiyordu.. Donk ise sadece kötü bir transfer, yine bir medya kazığı..
    Galatasaray sıfırdan bir takım kurmaya çalisiyor, bir plan dahilinde, önce hücum rotasyonunu netlestirmeye çalışıyorlar. Beklerin niteliğini belki on oyuncuları belirleyecek.. Anlaşıldığı kadarıyla orta saha transferinde tudor çok hassas davraniyor, ve bu bölgeye yapılacak takviye için zamana ihtiyaç var.
    Gomis biraz ağır bir oyuncu, elmander veya drogba gibi tüm yüksek toplari alıp hücumu başlatan, sürekli orta sahasına yardım eden bir oyuncu değil, enerjisinin büyük kısmını rakip ceza sahasında pozisyon almak için harciyor. Burak gibi defans arkası koşuları da çok yok, aslında hepsinden biraz var, ama tecrübeli, doğru pozisyon alan ve sürekli gol kovalayan bir oyuncu.
    Marsilyada cok başarılı olduğu geçen sezon, kanat/oyun kurucu rollerinde thauvin ve payet gibi kreatif iki oyuncunun yani sira, orta sahayı dripling ve verkaçlarla cok hızlı kat eden samson ve lopez gibi iki orta saha ile oynadı.
    Sofiane feghouli transferi bu açıdan cok önemli diye düşünüyorum. Burada belhandanin pozisyonu cok önemli, eger sol açıkta düşünülüyorsa, ofansif bir sol bek ve vainqueur gibi defansif bir orta saha takviyesiyle, weside kadroda tutmak şartıyla, transferi büyük oranda kapatabiliriz. Ama wes gidecekse, bir tane daha kanat/oyun kurucunun yanısıra vainqueurden ziyade lemina gibi, dikine kat edebilen, fizikli çift yönlü bir orta sahaya ihtiyacımız olacaktır. Bence türkiye ligi için iki bekin de hucumcu, çizgiyi kullanan bekler olması yerinde olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından benim izlediğim, hatırladığım dönem için Çamdal en kötü transfer, benim açımdan. Transferleri ise bekliyoruz ama orta saha adına daha acil, daha öncelikli hareket etmek gerekiyordu.

      Sil
  2. Ozan Kabak orta saha oynayacağına aynı yaştaki Abdussamet Karnucu oynasa daha iyi zaten onun mevkii orası
    Gökay Güney (19) ve Birhan Vatansever (20) en azından alternatif olarak kadroda bulunabilirlerdi
    Bu gençlere şans verilse alternatif değil 11in değişmezi olur hepsi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökay Güney ya da Birhan Vatansever'den çok umudum yok ama orta sahada sayısal eksiğin varken bu isimleri oraya götürmeliydin.

      Sil
  3. Neden orta saha transferinin yapılmadığını anlayan biri olduğunu sanmıyorum. Galatasaray burası her şey olabilir unutulmuş bile :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir