9 Temmuz 2017 Pazar

Semih Kaya'ya gelen Sparta Prag teklifini tarif edemiyorum


Cenk Gönen'in Malaga transferini piyango olarak değerlendirmiştim. Semih Kaya'ya gelen Sparta Prag teklifini ise tarif edemiyorum. Semih Kaya'nın aldığı ücretten kaynaklı x bir takıma transfer olabileceğine ihtimal vermiyordum. Cv'si iyi bir menajerle kendisini sattırabilirdi ama kendisine öyle bir ücret veriyoruz ki transfer ihtimalini hiç düşünmüyordum.

Sparta Prag'ın başında Andrea Stramaccioni var. Inter döneminde de Semih Kaya özelinde bir ilgisi vardı, yine istiyor. Slavia Prag'ı Çinliler aldı ve bir kaynak yarattılar ama Sparta Prag'ın kaynağını bilmiyorum. 2.5 milyon avro bonservis diyorlar, kolay kolay vermezler böyle bir parayı. Yıllık ücreti de iddialı bir rakam mutlaka, Galatasaray'dan kazandığı ortada sonuçta. Her haliyle bir piyango bu.

Bonservisten geçmiştim ben, sezon sonu sözleşmesinin bitmesini bekliyordum. Şimdi bonservis kazanma ihtimali belirdi ve Semih Kaya'nın yıllık ücretinden çıkabiliriz. 1.8 milyon avro'dan bahsediyoruz, bu çok anlamsız bir rakam ki Semih Kaya'nın handikabı da bu oldu. Benim için Maicon, Ahmet Çalık, Serdar Aziz ve Ozan Kabak yeterli bir hat, üzerine Koray Günter'i de yazalım. Semih Kaya'nın yeri yok.

Çok fazla aynı tip stoperimiz var, bu noktada ayrılık, o pozisyonu boşaltmak kaçınılmaz. Bu teklif piyango niteliğinde, hızır gibi yetişti. Diğer ayrılma ihtimali olan isimleri de düşününce ortaya çıkan büyük bir maaş boşluğu var, yeni gelen isimleri karşılayabilecek. Bonservis de kazanıyoruz, Cenk Gönen'i, Sinan Gümüş'ü var daha. İyi bir kaynak bu.

Ujfalusi / Semih Kaya iyi bir ikiliydi. Ujfalusi sonrası Semih Kaya sarsıldı ama yine de iyi bir isimdi. Dany'le oynadıkları sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final gördük. Chedjou'yla iyi bir ikili olmadılar ve Fatih Terim sonrası düşüş yaşadı ama Mancini'nin onun özelinde planları değerliydi. Mancini devam etse belki de daha farklı bir kariyeri vardı, bilinmez.

Devamında sakatlık dönemleri var, sıklıkla yaşadığı. Her sakatlığın ardından daha da düştü ve bir türlü ayağa kalkamadı. Son sezonları ise büyük hatalar ve eleştiriler eşliğinde ilerledi. Maaş da bu noktadan itibaren konuşulmaya başlanıyor, Galatasaray seviyesinin çok gerisinde kaldı. Bundan sonra ne olur bilmem, enteresan bir lige gidecek bu durumda. Haberler doğruysa Galatasaray büyük kazanacak ama, orası kesin..

22 yorum:

  1. gerek türkiyedeki gerek şampiyonlar ligindeki altyapıdan oyuncu, türkiyede yetişmiş oyuncu kısıtlamaları düşünüldüğünde; maaşında indirim yapılarak takımda tutulması doğru olur, emre çolak gibi olmasın.
    iyi cm/fm oyuncusuyumdur :) transferde çok zorlanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum olacağını, o bağ koptu. Emre Çolak yetenekli bir isim, Semih Kaya daha farklı. Ayrıca Emre Çolak az kazanıyordu, Semih Kaya'nın ücreti indirim yapsa bile yüksek olacak.

      Sil
    2. onun boslugunu dolduracak genc oyuncularımız var artık kadro kaydı için. FM'de onlar yok :( Şu anda bile 4 tane oyuncu sayabiliriz kaydedebilecek.

      Sil
  2. Elimiz de bu kadar stoper varken mutlaka bu teklif değerlendirilmeli ve para kazanılmalı. Ben Semih`te ki düşüşü biraz da Chedjou ya bağlasam da kendi hataları ağırlıklıdır. İnsan Maicon`u izlerken son bir kaç yıldır Chedjou ile işkence çektiğimizi daha iyi anlıyor.

    YanıtlaSil
  3. Semih kaya hizli,akıllı, mücadeleci ve ayağı kötü olmayan bir stoper, bence değerli bir oyuncu..
    Çok hata yapıyor deniyor, ama bence cok az pozisyon hatası yapıyor, hep doğru yerde ama bir şekilde rakip forvetin topa vurmasini engelleyemiyor, tudorun ntvsporda kalite eksigi dediği şey bu olmali.. Antrenmanla giderilecek bir şey değil, ama en azından chedjounun saçma sapan hatalarını, ahmet caligin pozisyon hatalarını yapmıyor ve hücumda da etkili..
    Çek ligini takip etmiyoruz ama oyuncularına bakip daha ziyade hız ve teknik ağırlıklı bir lig olduğunu varsayarak hızı ve pozisyon bilgisinin yanısıra hücum etkisiyle, orada cok başarılı olacağını tahmin ediyorum..
    Kalırsa maiconla iyi bir ikili olabilir, üçlü için de cok iyi bir seçenek olur, ama dediğiniz gibi, ozan, koray, serdar, ahmet gibi alternatifler varken, oyuncunun da önünü açmak için böyle bir teklifi kabul etmek gerekir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semih Kaya'nın hamle ve zamanlama hataları var, maalesef faciaya dönülen cinsten. Ayağı kötü ayrıca.

      Sil
    2. Bu sezon ozelinde Semihin üstünden vurulan kafalarla yediğimiz golleri gördük ama semihin kaçırdığı, takip etmediği, yerini boşalttığı vb. şekilde yediğimiz gollerden dolayı kaybettiğimiz maç aklıma gelmiyor. Chedjounun bjk maçında adamını kaçırması, calikin basaksehir maçının tüm gollerinde yanlış yerde olması, ayağı iyi chedjounun kaptırdığı toptan ve laubaliliklerinden (antalya maçı) yediğimiz goller hemen aklıma geliyor mesela..
      Kayseri maçında dejongun kornerde adamıni takip etmemesinden yediğimiz 2 gol ve trabzon maçında wesin castilloyu takip etmemesi gibi örnekler de var, sonunda semihe fatura edilen.. Ben Semihi özverisiyle hatırlıyorum bu sezon için..

      Sil
    3. Gelmez çünkü çok fazla oynayamadı, sonlara doğru dikiş tutturdu :)

      Sil
    4. Semih Kaya ofsayt kuralını bilmiyor. Bütün pozisyonlarda pozisyon hatası var. 2 metre fark var bizim en son adamımızla onun arasında. Kafası farklı yerde sanki sahada.

      Sil
    5. Az oynadı ama yine de lig ve kupada toplam 27 maçta oynamış, galatasaray defans rotasyonunda en fazla maçta görev yapan isim.. ligde 2 golu bir de asisti var yanılmıyorsam, bir asisti de kayseri maçından olacaktı hakem golü yemesiydi..

      Sil
  4. Herkesin yanıldığı bir nokta var. Ujfalusi/Semih Kaya ikilisinde Semih Kaya nın başarılı olduğu kabul ediliyor.Alakası yok. Hatırlayın 3 Temmuz süreci yaşanmış F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzon un şike ile başları belada Beşiktaş feda sezonunu yaşarken F.Bahçe den 6 as ilk onbir futbolcusu ayrılmış. Bu ortamda oynanan 2 sezonda kazanılan iki şampiyonluk.Yani rakiplerinin en zayıf olduğu dönemde Ujfalusi nin yanında Semih değil de hangi vasat stoper olsa aynı verimi verecekdi.
    8 puan önde girilen play off maçlarında o Semih in yaptığı bireysel hatalardan Kadıköy de F.Bahçe G.Saray ı yense tarihin en büyük şoku yaşanacak çantada keklik şampiyonluk az daha kaçacakdı. Ne zaman ki güçler eşitlendi Semih in defoları çıkmaya başladı. Semih hiç bir zaman iyi olmadı.Her sezon ciddi hatalar yaptı. Oynadığı sezonlarda G.Saray a en az 8-10 puan kaybettirdi. G.Saray da 200 maç üzeri oynayıp gelişim göstermeyen tek futbulcudur. Tüm bu olumsuzluklarına rağmen ne yazık ki hala G.Saray kadrosunda dır. İşin ilginç yanı son derece vasat bir stoper olan Semih Kaya nın yıllık geliri 1.8 M € dur. Daha kolay anlaşılması için şöyle yazayım ayda 600 bin tl. Yani 10 seneden beri G.Saray da oynayıp, kademe yapmasını, adam paylaşmasını, zamanlama yı hala becerememiş, ayağındaki topu oyuna sokmakda zorlananıp en yakınındakine topu verip, birde kafa topuna çıkmayı biraz becerbilen bu adam sizin ömrünüzde kazandığı parayı bir ayda kazanıyor.
    Sparta Prag ın Semih e talip olduğunu duyunca ilk önce bunun balon habe r olduğunu sandım. Çünkü hatırlayın medyanın bu Semihi Bayern,İnter,Arsenal,M.United gibi pazarlamadığı klüp kalmamdı.
    İyşallah Sparta Prag transferi gerçekleşir de G.Saray asla yakışmayan bu vasat adaman kurtuluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı verimi vermedi işte. Servet Çetin oynadı, olmadı. Gökhan Zan oynadı, vazgeçildi. Semih Kaya katkı verdi, iyi de oynadı. Semih'in ihtiyacı onu yönlendiren bir ismin gerekliliği. Hamle zamanlaması yanlış çünkü, nerede çıkıp nerede döneceği konusunda sorun yaşıyor. Tabi şu an o günlerin de gerisinde, iyi bir lider gelse dahi Semih Kaya ile o bağ koptu.

      Sil
  5. Semih'in İbrahim Toraman gibi size dezavantajı var. Sizelı oyuncular ağır daha minyon ufak tefek oyuncular hızlıdır diye bir algı var genele de doğrudur ama Semih iri olmamasına rağmen açık alanda yavaş bir oyuncu. Chedjou'da siyahi (atletik olması beklenir ya) olmasına rağmen ağır bir adamdı.

    Neyse Semih'in gitmesi avantaj. Prag'ın başında başka bir güç var sanırım yoksa tarzları gereği bedava versen almazlar... Atınç'ın 5m euro ettiği yerde kim kaça gitse şaşırmam artık FİFA UEFA seyretmeye devam etsin bakalım...

    Hakan Balta ve Koray evet Koray da gitmeli... DRC DLC gibi iki mevki de oynayabilen Capone Denayer Ü.Davala E.Penbe tarzı bir adam bulabilirsek iyi olur. Düz bir stoper alıp serdar ve ahmet'in tamamen önünü kapatmak mantıksız keza 4 bek almak da...Linnes ve Carole iyi birer yedek olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çek futbolu avrupanın futbolcu fabrikası olmuştur hep ve dolayısıyla sektörün devamlılığı için önemlidir. Bununla birlikte Bosman kararları ve değişen futbol endüstrisinin sonucunda 2000'lerden itibaren ama özellikle de 2005 sonrası, Çek ligi ve dolayısıyla Çek futbolu çok büyük bir zarar gördü. Sanırım ligi canlandırmak istiyorlar, bunun için maaş bütçelerini de yükseltmek zorundalar ki yerli ve yabancı milli futbolcuları liglerine getirebilsinler.
      Teknik direktör olarak Stramaccioni ile anlaşmışlar, Slavia Prag'ı da Çinliler'in almasından sonra belli ki bir atılım içindeler ve hocaları İnter'deyken de istediği Semih'in transferini istemiş. Bonservis için konuşulan rakam 2M euro, maaş 1,4M euro.
      Semih Kaya 26 yaşında Türkiye milli takımı oyuncusu, Galatasaray'da son 6 yılda 210 maç yapmış, şampiyonlar liginde çeyrek final oynamış bir oyuncu.
      Semih'in transferiyle ilgili bu kadar anormal olan şey nedir ben anlayamıyorum. Ujfalusi kefil olmuş, Stramaccioni tam istediğim adam demiş, bizlerin çok iyi bildiğini bir İtalyan hoca ve Semih'le birlikte 2 yıl futbol oynamış bir defans efsanesi bilemiyor, göremiyor demek ki..
      Bakalım görelim, neler olacak, kim haklı çıkacak..
      Benim kişisel olarak en sevdiğim futbolculardandır, hiç bir hocayla sorun yaşamamış, Galatasaray değerlerine uygun olmayan hiç bir hareketini görmediğimiz, her zaman terinin son damlasına kadar savaşan, küsmeyen, şımarmayan ve alt yapımızdan çıkan bir oyuncudur. Ben Galatasaray alt yapısından çıkan ve bu derece efendi bir başka oyuncu daha hatırlamıyorum. Gerçekten de, sanki bir ahlaki erozyon var floryada (Terim zamanından kalma muhtemelen) ama Semih bundan nasibini almamış..
      Hayırlısı olsun onun için, yolu açık olsun, çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

      Sil
    2. Anormal olan şu. S.Prag böyle bir bonservis kolay kolay ödemez, benim aklıma gelmiyor başka örnek. Yıllık ücreti de 1.4 falan diyorlar, aklımın almadığı şey bu. Semih Kaya'nın cv'si ile alakalı teklif elbette gelir ama 1.8 alıyordu bizden, bu parayı bulamazdı doğal olarak. Düşüşte bir isim, değer kaybeden.

      Sil
    3. sanırım sparta prag ı uzak doğulular almış.

      bu arada piyasa çok yükseldi hafız son 2 sezondur.farkındamısın?artık 15 alıp 30 a 45 e satıyorlar.semihi 2 ye alıp 8 e satmak çokta zor değil bu piyasada.misal.abartmamak lazım bu rakkamları.tabi prag ve çekya bu işlere bu sene girdiler.halil altıntopu falan alıyorlar.teknik adamları sıtramaccioni.

      Sil
    4. Slavia Prag'ı Çinliler aldı, Sparta Prag'ı değil.

      Sil
  6. çalık ın kalıp semih in gitmesi doğru değil hafız.dün hazırlık maçında çalıkı gördük.olmaz hocam.semih en azından topla dripling yapabiliyor arada.o malum pozisyonda çalık kadar acemi davranmazdı semih.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var mı Çalık'a teklif, ama Semih'e var. Biri 850 bin avro alıyor, diğeri 1.8. Kim gitsin, ikisi de yedek kalacak :) Çalık'ın orada ayağı kaydı, zemin acayipti. Çok kişinin ayağı kaydı.

      Sil
    2. hafız o pozisyonu tekrar izledim.

      https://www.youtube.com/watch?v=yYUl1hGoq00

      1:01:19 dakika. topu alıyor.yanında hiç bir rakip oyuncu yok.rakip baskıya geliyor.işte zurnanın zırt dediği yer.

      1:01:21 de rakibin geldiğini görüp feyk atıyor.
      1:01:22 de yetenekli ve hızlı bir oyuncu ne yapar?topu iki metre önüne açıp önündeki boş alana doğru hızlıca hareket eder.bu durumda ne oluyordu biliyor musun?rakip 4 oyuncu birden oyundan düşüyor olacaktı.bu dakikada orta sahadaki kocaman boşluğu görüyorsun değil mi?

      ya çalık ne yaptı?hani derler ya top gelmeden ne yapacağını düşünen oyuncular diye.çalık ise top gelmeden ne yapacağını düşünmediği için feyk attıktan sonra o boşluğu göremedi dripling için.rakip yanına gelince de panikleyip kaydı.yani bir hamle yaparken ayağı kaymadı.topu son çare olarak saklamak isterken ayağı kaydı.böyle büyük takım oyuncusu olmaz aga.

      bunu ligde yaparsan affetmezler.ayrıca böyle oyuncularla oyun falan kuramazsın.çünkü rakipler seni tanıyıp sana özellikle sana baskı yapacaklar.risk alıp tabi.eğer sen stoper ve orta saha yetenekli oyuncularla bu baskıyı kırıp (driplingle genelde) oyunu açarsan al sana gol pozisyonu.

      bide ilk dakikalardaki pozisyon var çalık ın.linnes kısa pasında rakip araya giriyor.çalık la karşı karşıya.çalık biraz geri geri gidip sonra bir anda durup çift ayak üzerinde yakalanıp kolay şekilde çalım yiyor.

      https://www.youtube.com/watch?v=gORRRY0rZeg

      0:23 de. orda bence sonuna kadar rakibi takip etmesi lazımdı geri geri.

      hocam 0.25 çalık ın duruşuna bakarmısın.iki ayak yanyana.haliyle o çalımı kolay şekilde yiyorsun.resmen rakibe teslim olmuş bir duruş :) derslik.

      Sil
    3. https://www.youtube.com/watch?v=gORRRY0rZeg

      bu arada 0:22 de maicon topa yetişemeyeceğini tahmin edebildiği halde niye halen tek hamle yapmak için ileri doğru hareket etmiş onu çözemedim.sıkıntı var hafız.normalde baktın linnes kısa pas verdi kontrollü şekilde geri geri gidip rakibi karşılamak lazımdı.

      sonuçta ne oldu?galatasarayın iki stoperi rakibin iki oyuncunun gerisinde kaldı.ve muslera kurtardı.

      0:26 da pası veren rakip oyuncuda pası alan oyuncuda yanyana iki stoperimizin önünde.çoh enteresan.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir