13 Ağustos 2017 Pazar

Sofiane Feghouli Galatasaray'da


Yaklaşık 1 aydır konuştuğumuz bir transfer. 1 ay önce konuştuğumuzda West Ham cephesinde sorun yoktu, Feghouli'yle ise anlaşmak üzereydik. Zor bir transfer olduğunu kabul ediyorum, özellikle futbolcu ücreti anlamında büyük rakamları konuşuyoruz, anlamsız uzadı bu iş. Öncelik diyemem, hala orta saha bekliyoruz ama sağ kanat gerekliliği de büyük. Feghouli o anlamda çok iyi bir transfer.

Östersunds faciasının altını çizdiği nokta bek ve orta sahaydı. 3. bir nokta daha var, Galatasaray'ın hücumda bireysel kalitesi de zayıf. Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş'ün yetmediği, böyle bir rakip karşısında bile etki gösteremediği, kaybolduğu bir ortam. Hücum organizasyonun da yok zaten, bireysel yetenekleriyle ön plana çıkacak isimler aradık. Gomis yeterince beslenemedi, Belhanda sakatlıktan çıktı derken kimsenin alamadığı sorumluluğu Maicon almaya çalışıyordu hücumda.

Keşke daha önce bitirebilsek ve bu turda oynatabilseydik, yazık oldu. Diğer pozisyonlardan bağımsız Mariano / Feghouli kanadı için "Avrupa Ligi'nde şampiyonluk hedefleyen takım" tanımı kullandım. Biz ise Temmuz ayı itibariyle bu kupaya veda ettik, buna bir tanım bulamıyorum. Türkiye Ligi'nde bu kanadın farkı büyük olacaktır ama Galatasaray'ın önceliği, yürümesi gereken asıl hedef Avrupa olmalıydı.

Daha önce yazdığım için teknik detayları kısa geçiyorum. Sağ kanat, çizgiyi kullanan bir isim. Uzun zamandır tüm kanat profilimiz içe kat eden futbolcular üzerineydi, böyle bir sağ kanat lazımdı. Dripling özelliğiyle öne çıkan, tempolu, forvetini besleyecek bir kanat. 

Keita biraz daha kreatif bir futbolcu olmasına rağmen karşılaştırılacaklar. Keita biraz daha kendi oyununa yönelik, kreatif, seyir zevki yüksek bir isimdi. Feghouli ise takım oyununa daha yatkın, kanadını bütünüyle kullanan, savunmasına da yardım eden bir futbolcu. Mariano'yu da düşünerek çok iyi bir hat oluştuğunu söylemek mümkün.

Her yazıda olduğu gibi yine ekleyeyim, bu tarz hamlelerin değerini orta sahaya belirleyecek. Fernando, Imbula, Badou Ndiaye ya da kimlerse, en az 2 transfer lazım. Feghouli 27 yaşında, geri dönüşü olmayan hamleler üzerinden eleştiriler geliyor ama Feghouli için belli olmaz o iş, 2 sezon sonra bir daha konuşmak lazım.

5 Temmuz 2017'de yazmışım, o dönem Konoplyanka gibi isimleri de konuşuyorduk. Şimdi şartlar biraz daha değişti ama daha detaylı olarak okumak isteyenler için;

20 yorum:

  1. Bizde Mariano- Feghouli, BJK'de Gökhan-Querasma, FB'de Isla-Dirar. Bu sene şampiyonluğu bu kanatlar belirleyecek sanırım. Tabii bizim solumuz yok, topal ördek gibi olmayız inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bilmem de bizim kaderimizi orta saha belirleyecek. Kağıt üzerinde en iyi sağ kanat bizde görünüyor şu aşamada.

      Sil
  2. Feghulinin yıldızının parladığı Valencia orta sahasından iki isim: Andre Gomez Barcelonada oynuyor yanlış bilmiyorsam ve Otamendi MCity de yine yanlış bilmiyorsam.Birisi top kaptırmaz yaratıcı diğeri top gecer adam gecmez stili iki oyuncu.Real Madrid finalde orta sahada ezdi juventusu.Belirleyici olan orta saha.Sağ taraf tamam kağıt üstünde.Siz hep dediniz bir de ben diyeyim orta saha transferini görmeden kim gelirse gelsin degerlendirme yapmak yanıltıcı olabilir.Bekliyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otamendi stoper ama, farklı. Belirleyici olan elbette orta saha, ısrarla altını çiziyorum.

      Sil
  3. bu bilgiyi nerden aldın anlamadım hafız.bipspor yazmış bitek.resmi açıklama gelmeden böyle başlıklar atman heyecanlandırsada doğru bi yöntem değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 - bilgiyi nereden aldığımı asla söylemem
      2 - çok şey bilirim ama çok az konuşurum
      3 - 10 yıldır bu işin içindeyim, 8 yıldır blog yazarım. bir şey yazdıysam vardır yani bir şey :)

      Sil
  4. Bize siyahi ve dogustan atlet bir kanat lazim. Turkiye liginde is yapan budur. Keita'dan beri sag kanat futbolcu gormedi.

    YanıtlaSil
  5. bu arada orkan çınarı bjk 450bin euroya kaptı alman altyapısı olan yetenekli bir gençti yazık oldu bizim adımıza.. geri dönüşü olabilecek bir adımdı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, riski olmayan bir yatırımdı. Üstelik Orkan Çınar'ı birçok pozisyonda değerlendirebilirdiniz, yazık oldu.

      Sil
  6. Feghouli müthiş bir transfer, onun performansinda orta saha oyuncularının rolü olacaktır ama onun orta saha oyuncularına yapacağı destek daha fazla olabilir.. merkez forvetin arkasında solda belhanda, sağda feghouli oldukça iyi bir ikili kağıt üzerinde, onların arkasında orta sahayı hızla dikine gecerek pas opsiyonlari yaratacak badou Ndiaye gibi bir orta saha oyuncusu da alırsak, Beklerin de bindirmeleriyle, hazırlık maçlarinda hücumda yaşadığımız kısırlığı ortadan kaldirabiliriz..
    Transfer görüşmelerinde ismi geçen fernando da tam aradığımız tipte bir oyuncu, gerçeklesirse nokta transfer olur.
    Bir de imbula gelse (fernando ve badou ile birlikte) bence efsanevi bir kadroya kavuşmuş oluruz, avrupadan elenmek cok büyük hayal kırıklığı, ama galatasarayin yeri sampiyonlar ligi ve bunun yolu şampiyonluktan geçiyor, bu yüzden heyecanımızi kaybetmemeliyiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor'a ne kadar güveneceğiz bu aşamada, o da sorun mesela.

      Sil
  7. Fernando belhanda inbula
    Arda gomis feghouli

    4_3_3 de sence orta saha ve forvet
    bu şekilde verimli olabilirmi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda nereden çıktı :)

      Sil
    2. Bugün bir yalancı gazetede gördüm. Sonradan düşününce kiralık olabilir dedim. Olsa fena mı ( tabiikide sadece futbolu düşünen bir Arda )

      Sil
    3. Bana da mantıksız gelmiyor, Ağustos ayını bekliyorum :) Şu var, saha dışında rahat bırakmazlar, yapabilir mi?

      Sil
  8. Toplanıp havalimanına dövmeye gitmesinler :) nerde kaldın lan diye :) protesto edilse yardıgamam yani :) belki adamın suçu yok ama süreci yine kötü yönettik.

    Bilgi sızması fazlasıyla var, diğer takımlarda bu kadar uzun sürmüyor süreç transferden az önce haberimiz oluyor isimlerden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel karşılandı :) Bilgi sızması var maalesef, gizli kalmıyor, öğreniliyor. Hep bu duyum olayı yüzünden.

      Sil
  9. D.Kiev sözleşmesi 1 yıl kalmış Belhandayı 8+2 ye satarken Vida'yı Beşiktaş'a 2m euroya satarsa aklıma başka şeyler gelir.
    Trabzon bize Cavanda'yı aldığı fiyata kakaladı. Zamanında Mondragon için araya girip fiyat artıran Ekici için araya girip anlaşma yapan efendi(!) Beşiktaş'a bir güzellik yapıp ihtiyacımız olan hızlı stoper Vida'ya teklif yapmalıyız 4 m bonservis 2.5 maaş verelim beşiktaş almak istiyorsa fazlasını versin alsın.
    Bu başkanla zor ya diğer 3 başkan da bizimkini en az bir kez kazıkladı yazık bu külübe.

    Biz hala Serdar Aziz iyileşecek form tutup istikrarlı oynayacak Ahmet Çalık gelişecek diye bekleyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vida'nın sözleşmesinin bitmesine 6 ay kaldı diye biliyorum, 1 yıl değil. Belhanda'nın piyasası da Vida'nın önünde, bu da etken bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir