25 Temmuz 2017 Salı

Vainqueur'dan da alacakların aynı olacak, peki neden Fernando?


Fernando'nun kalitesini asla tartışmıyorum, Galatasaray'a seviye atlatacak bir adam. Ederi de bahsi geçen rakamlar kadar, ona da lafım yok. Konu şu, neden Fernando? Belki yarı maliyete, işimizi görecek başka futbolcu alınabilir mi, bunu konuşmamız lazım. Transfer ettiğimiz ya da ilgimizin olduğu her ismin maliyeti büyük ama Fernando konusunda konuşulacak çok şey olur gibi.

Vainqueur'a takılıyorum. Neden transfer edilmiyor, ısrarla listenin sonuna yazılıyor. Cepte olduğu ama önceliğin o olmadığını konuşuyoruz 1.5 aydır. Neden peki, bunun yanıtını bulamıyorum. Yanıtını alamadığım diğer konu ise Vainqueur'la x bir takımın adının anılmaması. Nantes konuşuldu, 2. bir takım adı duymadım mesela. Enteresan bir durum.

Fernando'nun farkı büyük olur, Vainqueur'un da bir tık önünde olduğunu düşünüyorum. Soru şu, Vainqueur'dan yeterli katkıyı alamaz mısınız? Bence alırız, Avrupa Ligi de olmayacak derken Vainqueur'un lig için yeterli olduğunu düşünüyorum. Fernando için 7-8 milyon avro'lar konuşuluyor, Vainqueur için ise 3-4 milyon avro. Benim tercihim Vainqueur olurdu, Fernando değil. Futbolcuları kıyaslamıyorum, maliyet anlamında bu noktadayım.

Fernando da defansif özelliğiyle ön plana çıkıyor, hücum noktasında çok fazla beklenti duymamak lazım. Vainqueur'un istenmeme nedeninin oyunun iki yönünü oynayamaması olduğu söyleniyor ama Fernando'nun bu yönde katkısı büyük olmayacak. Vainqueur da top kazanır, sertlik katar, defansif katkısı önemli olur ve daha önemlisi ortayı iyi süpürür. Fernando'nun da katacakları bu olacak, düşünmek lazım.

Böylelikle başka bir pozisyon için de maddi katkı sağlayabilir. Cepte kalan 3-4 milyon avro'yla birlikte başka bir pozisyon için daha iyi bir hamle yapılabilirdi. Bütçeyi bilmiyorum gerçi, günlük yaşıyoruz ama Vainqueur'un alınması durumunda orta saha için bir alternatif daha yaratılabilir ve 4-3-3 adına umutlanabilirdim..

9 yorum:

  1. Sezon yaklaşıyor.Fernando-N diaye ikilisini alıp orta saha işini bitirmek gerek.Daha sol tarafı halledip , hızlı-savaşçı bir stoper bulmamız lazım. Defansif oyunda Tolga-Vainqueur bence eşdeğer. İstediğimiz tempo olduğu için, kanayan yaramız orta saha olduğu için paramızı orta sahaya harcamak bence yanlış değil. Hep yazdınız orta saha diye, biz de yazdık orta saha diye, Selçuksuz Tolgasız orta saha lazım diye.Bence maliyeti örneğin sol tarafta düşürmek ama orta sahada kesinlikle harcamak gerek.Aksi halde kendimizle çelişmiş oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşdeğer değil, Vainqueur'un sertliği ve top kazanma becerisi çok daha üst düzey.

      Sil
  2. Tolga - Vainqueur esdeger olmadigi gibi Vainqueur ve Fernando'da es deger degil. Fernando kendini kanitlamis ve cok basarili bir oz gecmisi olan bir oyuncu. Fernando'nun gelmesini isterdim. Fernando arti N'diaye sanki daha iyi olabilirdi. Birde sol tarafa Asamoah i alabilsek....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisini kıyaslamıyorum, Fernando bence de daha iyi ama bana lüks geliyor bu rakamlar. Vainqueur'dan istediğini alabilecekken.

      Sil
  3. Fernando ve vainqueur bence farklı tip oyuncular, fernando biraz daha bozucu, vainqueur ise daha iyi pozisyon alıp, geride bekleyen ve oyunu geriden kurabilen bir oyuncu gibi, ben bunlardan birini tercih edecek olsam, aynı maliyetle vainqueuru alırdım ama Tudor daha caydırıcı, birbirine yakın oynayan, ve kaybettigi topu daha hızlı kazanan bir takım kurabilmek için fernandoyu tercih ediyor olabilir..
    Basında gecen 8 m euro bonservis pek gerçekci değil,doğruysa denayer de dahildir o paraya..
    Sonuçta, fernando ihtiyaç duyduğumuz profilde bir oyuncu, yanında ndiaye gibi bir oyuncuyla takıma seviye atlatabilir..
    Yalnız artik futbol konuşmanın zamanı gelmedi mi, şu transferler bir an önce tamamlansa da verimli bir kamp dönemi gecirebilsek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vainqueur süpürücü, tam bir çöpçü. İşini yapar, görev adamı. Fernando ise daha sert, agresif, savunma aksiyonuyla yürüyen bir isim. Yorumuna katılıyorum ama.

      Sil
  4. son kullanıcı olarak bize postalıyorlar hocam bunları.hemde inanılmaz maaşlara.çok yazık.berbat bir sistem var maalesef ve kulüpler soyuluyor.

    YanıtlaSil
  5. Ben ise kenara çekeceğini düşünüyorum, 2 orta saha isteğiyle birlikte.

    YanıtlaSil
  6. kafa kafaya oyuncuları karşılaştırmak için bir noktada ikisinin oynadıkları ligleri de karşılaştırmak lazım. vain son sezonunda özellikle kendi kanıtlamışken fernando bir kaç sezondur premier league gibi en üst seviye bir ligde kendini kabul ettirmiş.

    maliyet açısından bakılırsa elbette biraz kafa karışıklığı yaşanabilir ama şu österunds maçlarını gördükten sonra hiç macera aramadan ortasahada mümkün olanın en iyisi hedeflenmiş olabilir ve hatta olmalı...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir