29 Ağustos 2017 Salı

1 yıl önce bugün, Kolbeinn Sigthórsson Galatasaray'da


1 yıl önce bugün, Kolbeinn Sigthórsson Galatasaray'da.. Böyle yazmışız yani, son derece sessiz bir harekattı. Biz onu bir önceki sezon konuşuyorduk, o dönem ki isyanı hatırladım. Oysa o dönem adına da iyi hamleydi, geldiği gün itibariyle de. Alternatif forvet ihtiyacı diyorduk, 3.forveti tamamlayacak isimdi. İlk sezon isyan koparmıştık ama ikinci sezon bu hamleyi mantıklı karşıladık.

Ben 3. bir forvet hamlesi beklemiyordum, ne yalan söyleyeyim. Podolski ve Eren Derdiyok'un yanına bir ismin gelmesi tahminim dahilinde değildi. Gerçekleşince mutlu oldum, mantıklıydı çünkü. Ön alanda mücadele edecek, savaşacak, sertlik getirecek bir isim. Bu profilde bir forvetimiz yoktu, eğer oynayabilseydi çok da faydalı olurdu.

Sakatlık durumunu tahmin edemezdik, sağlıklı biliyorduk. Öyleydi de, Nantes günleri onun adına pozitif değildi ama sakatlık durumunu da konuşmadık. Galatasaray'a imza attı, hemen Milli Takım'a katıldı ve sakatlık haberi geldi. Önce 3 hafta dendi, sonra 1 ay oldu, 3-4 hafta daha üzerine koydu derken Aralık ayının ortasına doğru koşmaya başlamıştı. Ocak ayında da sözleşmesi fesih edildi.

O zamandan bu zamana sakat işte, geri dönemedi. Futbol hayatı da bitti gibi, tutunamaz herhalde. 1.5 yılı devirecek, Ekim ayında döneceği söyleniyor. Hala Nantes'in futbolcusu bu arada, onlar da göndermek istemelerine rağmen gerçekleştiremediler. 

İsterdim bu adamı izleyebilmek, inandığım futbolculardan biriydi. İzlanda işte, mücadele diyecektik ve sessiz, sorunsuz, savaşacak bir forvet alternatifi yaratacaktık. Bugün de böyle bir isim arıyoruz aslında, 3. bir forvet hamlesi gerekli. Kanat özellikli bir forvette olabilir, ön alanda mücadele edecek ve orayı karıştıracak bir forvette. 

1 yıl önce yazdığım yazıyı okumak isteyenler de linke tıklayabilir. Tekrar baktım da yine üzüldüm;

2 yorum:

  1. Çok iyi oyuncuydu bana göre Linderoth gibi o da sakatlığa kurban gidenlerden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linderoth'u en azından birkaç maç izledik ve devamı gelir dedik. Sigthórsson'u hiç izleyemedik ama beklentim vardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir