1 Ağustos 2017 Salı

21 kişilik yeni maç kadrosu düzeni yerli transferine ihtiyaç yok diyor


Yerli transferiyle alakalı soruluyordu ama malum "çöp algısı" yüzünden yazamıyordum. Görüşlerimi az çok biliyorsunuz aslında, sık sık dile getiriyorum. Yerli transfere ihtiyaç olmadığını ve takımın yerli çekirdeğini U17'li çocuklarla oluşturabileceğimizi söylüyordum. Böyle yani, almaya kalkacağın bazı yerlilerin fiyatı anlamsız, doğal olarak gerek kalmıyor. İlk 11'in tamamı yabancı olacak neredeyse, 21 kişilik maç kadrosunda 13 yabancı imkanı doğdu. Haliyle böyle bir operasyona gerek yok.

Ntvspor'un özel haberi var, Galatasaray'da yerli operasyonu diye. Zaten soruluyordu, yazılan isimler üzerine bir şeyler yazalım. Gündemi yoğun tutmuşlar, birçok isim yazılmış. Uğur Çiftçi ismini dün ben de duymuştum, diğer isimler ise benim için sürpriz. Hepsini almak gibi bir durum olamaz zaten, hatta çoğunu getirebilmek zor, istenecek bonservislere çıkmak. İsim isim gidelim.

Sol bek için Uğur Çiftçi ve Aziz Behich yazılmış. Uğur Çiftçi'yi zaten yazmıştım, as bir yabancı sol bek alınsa ona yedek olabilir diye. As bir sol bek almadan da yedek almanın mantığı zaten yok. Uğur Çiftçi'nin Galatasaray seviyesinde olduğunu düşünmüyorum. Aziz Behich ile kıyaslarsak tercihim Aziz Behich olur ama benim beklentim yabancı, en az Mariano ayarında bir sol bek. 

Musa Çağıran ise beğendiğim bir isim, gelmesini isterim, yalan yok. Müthiş bir alternatif olur, hatta Tolga Ciğerci'nin aldığı ücreti düşününce. Oyunun iki yönünü oynar, tempolu, pas ve teknik konusunda kendini fazlasıyla geliştirdi. Şartları mühim tabi, Badou Ndiaye'yi hangi zorluklarla aldığımız malumunuz. Yine aynı yere geliyoruz, gereksiz maliyetlere gerek yok.

Deniz Türüç ve Ömer Ali Şahiner ise ligin iyi yerlilerinden, lafım yok. Alınabilecek yerlilerden hatta, özellikle Deniz Türüç'ü çok beğenirim. Hücum jokeri gibi, gol / asist özelliği de yüksek, kaliteli bir ayak. Yeni sözleşmesini uzattı o da, yine anlamsız paraların konuşulacağı noktasına geliyoruz. Alamayız yani, ihtimal görmüyorum. Ömer Ali Şahiner ise sağ kanadı bütünüyle kullanabilen, bek gibi de kullanabileceğiniz bir isim. Onun maliyeti belki uyar ama gerek kaldı mı, sanmıyorum.

Volkan Şen ise son isim, onunla alakalı düşüncelerimi zaten biliyorsunuz. Elinde o pozisyonda oynayabilecek gençler var, Garry Rodrigues veya Yasin Öztekin'i konuşmuyorum bile. Volkan Şen'den daha kötü ne verebilirler ki, onlar oynasın işte. Son zamanların en anlamsız transferi olur diye düşünüyorum, özellikle de alacağı rakam itibariyle..

4 yorum:

  1. Adı geçen isimler uygun fiyatla alınsa gayet güzel olur. Musa çağıran deniz turuc emre Akbaba ömer ali olabilir tabiki
    Ama neden hep süper lige bakılır ki 1.ligde de alınabilecek adamlar var mesela Altınordu takımına neden bakılmaz ordan bir iki transfer yapılabilir mesela yada gurbetci gençler onlar neden değil neden bakılmaz...
    Veya bizim U17 nin üstündeki yaş gruplarında olan kiraladığımız gençler...
    Bide takımdaki gençler var tabi emrah, endogan, oguzhan, Volkan, Kerem, Koray gibi gibi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsim sayarız, önemli yerliler çıkar. Maliyet ama, bonservis. Para gerekecek, bu kadar harcayamayız diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Dursun Özbek tercihini Terim yerine Lucescu-Arda ikilisinden yana kullanacak gibi.

    Bu arada adı geçen (yedek sol bek Aziz Behiç hariç) vasat yerlilere para döküleceğine Arda daha mantıklı ve gençler rotasyona dahil edilsin.

    Ndiaye için atalay recep falan verilecekse transferden vazgeçilsin. Osmanlı 1 eylülde sonra döne dönem satar 5-6 m euroya.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir