16 Ağustos 2017 Çarşamba

27 yaşında, ayağa kalkması durumunda önemli bir değere dönüşebilir


Feghouli'nin mali detaylarını konuşamamıştık, onu da aradan çıkaralım. Maddiyat konuşmayı çok sevmiyorum aslında, sorulduğu için yazıyorum. Saha içi belirler her şeyi, olası iyi performans sonrası maliyet konuşulmaz. Badou Ndiaye örneği işte, maliyet noktasında en çok eleştirdiğimiz transferdi ama Kayserispor maçı sonrası adına marş yazdık.

Feghouli için de uzun bir bekleyiş vardı. Temmuz ayının başında konuştuğumuz bir isimdi, o günden bu yana transferine kesin gözüyle baktık ama bir türlü açıklanmadı. Birçok neden yazıldı bu konuda, o konuya hiç girmeyeyim. Sakatlığından bahsediliyor, 2 hafta sonra takıma dönecek ve son bekleyişin nedeni bu olabilir. Sadece bunu söyleyebilirim.

West Ham'da da iyi kazanıyordu, bunu yazarak başlayayım. Elbette Türkiye'ye gelmek için biraz daha fazla kazanacak, bu adamın değeri bu yani. 27 yaşında bir futbolcu transfer ediyorsun, sana geri dönüşü de olabilecek. 4.250 milyon avro'luk bonservisi konuşmaya dahi gerek yok, şu piyasada inanılmaz uygun bir rakam. Kimlere ne paralar verdik, oradan kıyaslayın. Sözleşmesinin son yılına da girmiyordu Feghouli.

5 yıllık sözleşme, 3.850 milyon avro yıllık ücreti. Takımın en fazla kazanan futbolcusu olacak ve bonuslarla birlikte yıllık ücreti 4 milyon avro diyelim. West Ham'da da 3 küsür milyon gibi bir ücreti vardı, bu detayı atlamayalım. 27 yaşında bir isim dediğim gibi, geri dönüş sağlayabileceğiniz, ayağa kalkması durumunda önemli bir değere dönüşebilir. Rakam yüksek ama piyasa bu, Feghouli gibi bir ismi alıyorsanız böyle rakamları gözden çıkarmak durumundasınız.

İşin maddi boyutu bilenlerin konusu, onlar yazar ve okuruz. Ben o kadar detaya giremem, bu işin geleceği nedir, kaynak nereden geliyor, sonumuz ne olacak gibi konuları düşünemiyorum. Saha içi noktasındayım, futbolcuyu da mevcut piyasa dahilinde değerlendiriyorum. Tekrar hayırlı olsun diyelim, Feghouli çok önemli bir transfer..

11 yorum:

  1. Şöyle bir genel kabul oluşmaya başladı bende, bu adamı Fikret Orman alsaydı yıllık ücreti 2,7 M'yi geçmezdi. Gery Medel'in, Talisca'nın, Negredo'nun maaşlarına bakarak söylüyorum bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle aynı fikirdeyim

      Sil
    2. Negredo 4.2 alıyor ama, gayet geçerdi, fiyat yine bu olurdu. Medel'in yaşı ve pozisyonu malum. Lens ile Feghouli ise kıyas olmaz, kalite noktasında. Ben katılmıyorum.

      Sil
  2. Maliyeti masum göstermeye çalışmayalım. Sözleşme tam bir fiyasko. Avrupa devleri herkesin peşinde koşan genç yeteneklere attırıyor 5 senelik imza. Yönetimse form olarak düşüşte olan 28ine girecek bir futbolcuya 5 sene imza attırıyor. Hem de seneliği 4 milyon €.

    Valencia günlerine umarım döner. Dönmezse yönetim bu sorumluluğun altından kalkamaz. Großkreutz, De Jong, Sighthorsson transferlerinin altından kalktı bundan da kalkar dediğinizi duyar gibiyim. Başkanlık seçimi yakın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli maliyeti masum, bu ismin ederi bu. Ben bir sorun görmüyorum.

      Sil
  3. Genç aklı başında bir başkan adayı da göremiyorum asıl sorun bence bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek umudum Abdürrahim Albayrak umarım önümüzdeki seçimde gelir yoksa bir dönem daha bu yönetimle bilemiyorum :(

      Sil
    2. Albayrak'ı başkan yapmazlar.

      Sil
  4. Iki yil sonra fegouli yi aldigimiz parayı getiren kulüp oyuncuyu transfer edebilir diye bir madde olduğu soyleniyor. Eger bu doğru ise oyuncuyu yok pahasına elimizden kaçırma ihtimalimiz doğacak iki sene sonrasinda. Feghouliyle ilgili kafama takilan nokta bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir madde olsa kap açıklamasında olurdu.

      Sil
    2. İki sene sonra Feghouliyi 4.2m euroya satsak çok iyi. 3 yıl daha 4m maaş ödemekten kurtulursun 4.2 de bonservis kazanırsın. Feghouli 2 yıl top oynasa yeter. Turşusu çıkmadan hemen önce paraya çevirmeyi bilmeli. Dert etmeyelim o maddeyi.

      Belhanda Gomis Maicon Mariano Fernando hiçbirini satamayız zaten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir