29 Ağustos 2017 Salı

Emre Mor Celta Vigo'da


Emre Mor'un atabileceği en büyük adım menajerinden kurtulmasıydı, önce bunu başardı. Bu süre zarfında Inter gibi takımları kaçırdı tabii, isteniyordu. Belki de Inter transferinin gerçekleşmemiş olması onu böyle bir yola itti, bilinmez. Muzzi Özcan'ın Inter'den ekstra 5 milyon avro istediği gibi haberler vardı. İşin Türkiye kısmına girmiyorum bile, onun için de az uğraşmadı.

Akıllılık etti Emre Mor, Avrupa'da devam edeceğim demesi önemli. Dortmund onun adına müthiş bir okuldu, o ayrı. Bu da kaçan bir fırsat mesela, orada tutunamamak. Emre Mor'un yeni bir profesyonel kariyeri olmasına rağmen onun için yatırım yaptılar. Bu potansiyelini gösterir, orada iş Emre Mor'un buna vereceği cevapta yatıyordu. Şans da buldu, ısrar edildiği noktalar var. 

İlk sezonu itibariyle karşılayamadı beklentiyi ama bu ondan vazgeçileceği anlamına gelmezdi. Başka bir takıma kiralanabilirdi, gelişim gösterebileceği. Eminim Dortmund'un da planı bu yöndeydi, Emre Mor'un ise düşüncesi transfer olma tarafındaydı. Dortmund'da yapamamış ve ondan vazgeçilmiş olması kariyeri adına eksiyle başlamak oldu. Yine de iyi bir adrese gitti, La Liga onun için doğru topraklardan biri.

13 milyon avro bonservisi, Dortmund ufakta olsa bir kazanç sağladı. Beklentiyi karşılayamadı ama potansiyeli var işte, yeteneğiyle dahi üzerine rakam ekleyerek transfer olabiliyor. Emre Mor'un potansiyelinin ucu açık, onu sisteme odaklayabildiğiniz doğrultuda başarı sağlarsınız. Topu takım arkadaşlarına da verdiği kadarıyla diyelim, topla oynamayı aşırı seviyor, sürekli bir yetenek gösterisi. Dortmund düzeninde dahi değişmedi bu adam.

La Liga sever bu gösteriyi, yeteneğini ön plana çıkarabileceği bir yer. Sisteme, düzene ne kadar ayak uydurabilir göreceğiz ama en azından gidebileceği en doğru yerlerden birine gitti. Şu aşamada Türkiye'ye gelmiş olması onun adına en kötü seçenek olacaktı. Orada da tutunamaması halinde adresi zaten burası, Emre Mor'un yeteneğinden kimsenin kuşkusu yok ama inanamıyor insanlar. Bu güveni bizlere veremedi, en büyük sınavı bu olacak..

2 yorum:

  1. La Liga doğru adres Emre Mor'un İspanya Ligi dışında başarılı olacağını düşünmüyorum. Dortmund açısından doğru hamle gaza gelip Emre'yi aldılar mental açıdan gelişemeyecek bir yapıya sahip olduğunu anlayıp kiralama yerine satışı tercih ettiler hem de zarar etmeden. Celta Vigo ise Emre'ye yatırım yapmasını anlarım tercihtir ama bence pahalıya aldılar Dortmund'un takım için hazır görmediği oyuncuyu daha ucuza alabilirlerdi Emre'nin başka ciddi talibi de yoktu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. La Liga'da yapabilir, orada böyle yeteneklerin önü daha açık, daha özgürler sanki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir