15 Ağustos 2017 Salı

Evgen Seleznyov & Galatasaray, sinir bozan bir tarzı var


Galatasaray'ın 3. bir forvet alternatifine ihtiyacı olduğu doğrudur. 2 forvetle sezonların geçmediğini geçmiş yıllarda gördük ve acı sonuçları oldu. Geçen sezon bir örnek, Sigthorsson hamlesi yerinde ve doğruydu ama kendisini kullanamamaktan kaynaklı sıkıntı yaşadık. Podolski sezona sakat girdi, Eren Derdiyok'un form durumu ilk haftalar sonrası tartışıldı ve bizim bu noktada bir alternatifimiz yoktu.

Mevcut forvetlere bakmak lazım, 3. forvet konusunda tarzı belirlemek adına. Gomis hareketli, güçlü ve pivot özellikleri de barındıran bir forvet. Eren Derdiyok da pivot özellikleriyle ön plana çıkıyor ve bu ikilinin arkasına gelmesi gereken isim bence hızlı, kanat özelliği olan bir isim olmalı. Daha pırpır diyebileceğimiz, savunmanın arkasına sarkabilecek, hızlı oyuna yatkın. 

Seleznyov ise başka bir adam. 3. bir pivot daha, bu noktada öncelikli ihtiyaç değil. Farkı var yine de, Gomis'in de pivot özellikleri var ama farklı özellikleri mevcut, bunun gibi. Seleznyov'u geçen sezonun ortasından bu yana izliyoruz, özellikle Tudor'un elinde büyük başarı göstermişti. Ön alanda mücadele gücü çok yüksek, pis işleri yapan, ortalığı karıştıran, bozan bir adam. Her takımın da böyle bir alternatife ihtiyacı vardır aslında, bu yüzden "pivot bu" deyip geçemem.

Kısa vadeli düşüneceğiz tabii, 32 yaşında bir isim. Maliyeti de görmek lazım, buna göre daha sağlıklı yorum yapılabilir. Kariyerine, tecrübesine girmeyeceğim bile, arkasında gayet iyi bir Ukrayna kariyeri var. Gerek Milli Takım, gerekse kulüp bazında. Karabükspor'a da bu tecrübesi büyük etki etmişti ama Tudor sonrası mutlu görünmüyor, ayrılık isteği bundan. Bu ligi karıştıran, hep bahsettiğim gibi "bu adamların başarısız olma şansı yok" dediğim isimlerden biri işte.

Olmasın, gelmesin diyemem. Kulübede böyle bir ismi tutmanın artısı olabilir, böyle karıştıran, ön alanda bozacak, pis işleri yapacak bir futbolcumuz yok çünkü. Sinir bozan bir tarzı var, hatırlayın Karabük'te kaybettiğimiz maçı. Fırsatçı bir oyuncu, golü koklayan isimlerden. 1-2 sezonluğuna düşünülebilir ama yine de benim ilk tercihim daha hızlı, pırpır bir isim olurdu. 

26 yorum:

  1. 3. bir ceza sahası golcüsüne hiç ihtiyacımız yok kiralık alınabilecek bir dolu kariyerli oyuncu var... Seleznyov saçma olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyete bakmak lazım, ben öyle düşünüyorum.

      Sil
  2. Diego Rolan vs çok pahalı olursa kiralanabilecek oyuncular var. Porto Marega'yı kiralayacak Sinan'ın siyahi versiyonu.

    Kalın güçlü bit vucut biraz hantal görünse de kuvvetli ve atlet. Sağ açık 2.forvet forvet arkası destekleyici oyuncu rollerinde oynar klas sayılmaz ama atlet takıma cuk oturur. Joseu gibi kiralama + yıllık ücret toplamı 1m euroyu bulmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda öncelikli düşündüğüm tarzı yazdım ama Seleznyov'a maliyeti kaynaklı yok diyemeyebilirim.

      Sil
    2. Diego Rolan Malaga'ya kiralık gitti alabilirdik. Marega'yı Porto oynatıyor ve çok formda yazarken satabileceklerini veya kiralayabileceklerini düşünmüştüm ama bugun itibariyle çok zor.

      Sil
  3. Usta sende iyice leş sevici oldun ne yapıcaz bu hamleyi katkı alsak bile neye yarar zaten 2 tane 30 luk pivot varken yapılacak son hamle olur böyle birşey. Genç hareketli bir forvet şu an için en iyi hamle olur bizim için zaten yapılan şu kaliteli transferlerin üstüne bir çuval gübre dökmek olur bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu yorum uslubunu düzeltmeni dilerim. 2 kişi böyle yaptı, herhangi bir engelleme yapmamama rağmen daha bloga yorum yapmıyorlar. Bir bildiğim vardır emin ol, daha da böyle düşük usluplu bir yorumu yayınlamam. Son uyarım olsun.

      Sil
    2. Üslub için özür biraz fazla kaçırmış olabilirim ama blogda sesimiz oluyorsun yıllardır bu tip adamların adının geçmesi bile üzüyor beni.. dediğim gibi cidden önemli bir sessin Galatasaray adına benim için ciddi kitlelere ulaştığını düşünüyorum ki onlarda sanacak bu ve buna benzer adamlar birşeye yarayacak Dejong da övüldü halimiz ortada.. Biraz daha seçici olmanı dilerim benimde yorumlarda seçici olmam gerektiği gibi :)

      Sil
    3. Tamam da böyle yaz o zaman, leş sevici ne demek. Herkes fikrini yazıyor, eleştirmek serbest ama doğru şekilde :) Benim iddiam yok, futbol uzmanıyım gibi derdim yok.

      Sil
    4. Seni de biliyorum, bloga sık sık yorum yazıyorsun, teşekkür ederim ama yakışmaz öyle bir yaklaşım :)

      Sil
  4. Tecrübeli transfer için bu saatten sonra olursa Asamoah olur daha fazla olmaz. Alternatif santraforda genç oyunculara yönelinmesi gerektiğini düşünüyorum. Mesela Roma'dan Umar Sadiq. 2 senedir yükselmesini beklediğim bir genç. Çok yetenekli. Roma mevcut durumda gönderir mi bilmiyorum ama satın alma opsiyonlu kiralama faydalı olacaktır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. forvet olarak bir genci oturtmak sence onu geliştirir mi?

      Sil
    2. Genk'in forveti Samatta ve Alkmaar'dan Friday misal bence iyi seçimler olur.

      Sil
    3. Umar Sadiq'i 3. forvet değil 2. forvet olarak düşünüyorum. Hatta zamanla as forvet bile olabilir. İzlemeyenlerin 3. forvet demesine takılmıyorum. Cenk de Beşiktaşa geldiğinde 3. forvet deniliyordu. Şimdi geldiği yeri görüyoruz. Sadiq'i Roma kiralık göndermek istediği için söyledim. Başka genç oyuncular da olabilir. Seleznyov olmaz. Ne kadar alla pulla pis iş de sinir bozar de olmaz.

      Sil
  5. maç boyunca koşar gram ses çıkarmaz çok çalışkan tudorun adamlarından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıca pis işleri de yapar, rakibin sinirini bozar.

      Sil
  6. Sadece bir soru: Bizim 3. forvet olabilecek bir gencimiz yok mu? Altın jenerasyonumuz nerede?

    YanıtlaSil
  7. Aslında Sinan iyi bir seçenek ve tam aradığımız ihtiyacımız olan tipte bir oyuncu. Sağ kanat forvet forvet arkası oynar son vuruşu iyi soğukkanlı güçlü hızlı olmasa da

    Ama yaşanan olaylar kendi kendini bitirdi taraftarın sempatiyle baktığı oyuncuydu artık işi zor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle ama bağın koptuğunu düşünüyorum, bence geri dönüşü yok. Yoksa haklısınız.

      Sil
    2. Bende bağın koptuğu fikrindeyim bu yuzden Friday ve Samatta isimlerini yazdım ama bence forvet transferi 28 ağustos -7 eylül arasında belli olur avrupada 31 inde bitiyor transfer. Herkes son kozunu o zaman ortaya koyar.
      Keza Denayer transferi de o dönemde sonuçlanacak bence City bütün teklifleri görüp sonunda karar verecektir.

      Aynı zamanda bu süre Sinan, Koray(ahmet ve hatta Linnes) gibi oyuncular için bir şans. O zamana göre oynanacak 2-3 resmi maçta şans bulup iyi değerlendirirlerse ve diğer şartlar onlardan yana olursa rotasyondaki yerleri değişir.

      Arda Denayer ve forvet transferi için daha 2 hafta var bence yani.
      Asamoah hafta sonuna belli olur gibi duruyor.

      M.K.İnan

      Sil
  8. adsız arkadaşa katılıyorum :)
    sinan zihinsel sıkıntılarını aşabilirse; doğru yedek.

    YanıtlaSil
  9. Bize süper yedek sıfatlı, defans arkasına koşu yapan atletik, hızlı bir santrfor lazım. (Burak'ı sevdiğimden değil ama Burak tarzında ama kendini kolay yere bırakmayacak bir santrafora uzun süredir ihtiyacımız var)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarzı ben de istiyorum, gelen isim böyle olmalı. Çok haklısın.

      Sil
  10. bu arada maruan chamakh boşta 33 yaşında yedek olarak düşünülebilir mi fiziki durumu nasıl bilmiyrorum ama fransa ve İngiltere tecrübesi olan bi adam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence düşünülemez, ne durumda olduğunu bilmiyoruz :( Maliyeti de eminim ki Seleznyov'un üzerinde olacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir