15 Ağustos 2017 Salı

Galatasaray 4-1 Kayserispor, keyif be kardeşim


Keyif be kardeşim, çok zamandır izlemedik ısıran, savaşan, tempolu Galatasaray'ı. İlk maç, sakin olmalı ama siz de hak verin. En son böyle bir Galatasaray'ı ne zaman izledik hatırlamıyorum, son 2 senede izlemediğimiz kesin tabii. İnsanlar özledi, bunu görmek istiyor. Herkes heyecanlı, bir sonraki maçı iple çekecek kıvamda. Östersuns faciasını bir ömür unutmayacak olsak bile lige böyle başlamak çok kıymetli.

Kayserispor da yeni bir takım, Galatasaray da öyle. Fark şu, kaliteli bir takımız. Kadro kalitesi olarak geçen sezonla kıyaslanmayacak ölçüde, çok önemli transferler yapıldı. Feghouli geldi, Asamoah'ı bekliyoruz derken seviye inanılmaz noktalarda. Oyuncu kalitesi yükseldi, takımın atletizmi ve temposu arttı. Tudor'u eleştirdim, hala o noktadayım ama kadro özelinde yaptığı tespitler doğruydu, şu transfer harekatında katkısı olduğuna inanıyorum.

Tolga Ciğerci'nin 11 bağlayacağı öğle saatlerinde konuşuluyordu ama sanırım kimse onun sol tarafta oynayacağını tahmin edemedi. Geçen sezona iyi başlayan, yaşadığı sakatlığın ardından düşen bir isim. Tenposu ve atletizmiyle Tudor'un kalemi olacağını düşündüğüm isimlerdendi, geçen sezon bunu başaramadı. Östersunds karşısında da görüntüsü iyi değildi ama Fernando ve Badou Ndiaye gibi isimler arasında sırıtmıyor işte, temposuyla o da artı sağlıyor. Sol kanada yakın oynasa bile.

4-1-4-1 oynuyoruz ve çok hareketliyiz. Maça tempoyla girdik, ilk andan itibaren kontrolü ele aldık. Hücumda inanılmaz bir hız vardı, topu kaptırdıktan sonra en az 2 Galatasaraylıyı pres yaparken gördük ve çok çabuk geri kazandık. Uyum gelişecek, daha iyi hücumlar mutlaka izleyeceğiz. Hareketli hücumcular, hızlı, topla dripling yapan, ısrarla dikine oynayan. Badou Ndiaye'nin orta sahada etkisini izledik, Belhanda'nın hareketliliğini. Mesela Belhanda'nın biraz daha zamana ihtiyacı var, hücum organizasyonları noktasında. Buna rağmen şu hali bile 1 gol 1 asist.

Duran toplar sorun, hala çözülemediğini görmek sorun. Yediğimiz gol yine bir duran top, 2 tane daha böyle topları var. Tempomuz rakibe set hücumu imkanı tanımadı ama pozisyon vermediğimiz şu maçta gol yiyebiliyoruz ki nasıl çözüleceğini bilmiyorum. Bunun dışında bir sorun görmedim, savunma organizasyonu Fernando'yla birlikte yükseldi.

Hazırlık ve Östersunds maçlarında hücuma çıkarken savunmanın üçlendiğini izliyoruz. Tolga Ciğerci bu işi yapamamıştı, Fernando yapıyor. Stoperlerin arasına geçti, Mariano ve Linnes kanat edasıyla sürekli bindirdi, Maicon ise o maçlarda olduğu gibi sağ bekleşti mesela. Bu bir plan, gördüğümüz kadarıyla gelişiyor, oyuncu kalitesinin yükselmesiyle. 

Tempo içinde Garry Rodrigues'in de farkı büyük oluyor mesela, patlayıcı oyuncu. Ben onu daha çok 12. adam gibi düşünüyorum ama tempo aradığınız her an etkisi büyük. Mariano'nun da boş çıkışı yok mesela, Linnes sol bekte etki etmeye devam ediyor ki doğru sistem içinde onun da işlememe şansı yok, ne vereceği belli isim. Temponun altını ısrarla çiziyorum, anahtar bu olacak. Atletizm de diyelim hatta, kadro bu yönde evrildi ki taraftarın beklentisi buydu.

Gomis konusunda da yanılmayacağım, bundan eminim. Garantili forvet diyordum geldiğinde, 2 golle başladı, 2 tane daha atabilirdi. Hücum organizasyonu uyum meselesi, zaman içinde yükselecek. Belhanda için de bu geçerli ama kaliteleri ortada, farkı yarattılar. Feghouli'yi ekleyeceğiz daha bu organizasyona, keyfi büyük olacak. Östersunds karşısında güçsüz bir Gomis vardı, hareketsiz ve ayakta kalmakta zorlanan. Gücüyle fark yarattı bugün, yıkılmıyor, hareketli ve iyi bir bitirici. Geçen sezon forvetin mücadele etmemesi ve fizik gücü kaynaklı sorun yaşıyorduk, Gomis iyi başladı.

Agresif, ısıran, tempolu, isteyen ve aç bir Galatasaray. Lige müthiş başladık, orası kesin. Ligin ilk haftaları zor olur genelde, özellikle böyle yeni takımların uyum sorunu ön plana çıkar. "Bam bam bam" diye oynayacak Galatasaray hayalimizdi, ilk hafta zor diyordum bunun için ama oynadık işte, başardık. Müthiş keyif aldım, devamını izlemek dileğiyle..

14 yorum:

  1. Muslera:Cik artik su yan toplara.Orasi senin bolgen en kotu faul alirsin.
    Mariano:Sabriyi izlemekten kör olan gözlerimiz nihayet ışığa kavuştu.Bizim ligin Marcelo su olacak.
    Maicon:Yanina iyi suratli bir stoper istiyor.
    Serdar:Bu maçlarda sırıtmaz ancak hiç guven hissi vermiyor.
    Linnes:Buyuk maclarda yetersiz kalir.Ancak mutlaka rotasyonda kalmali.
    Fernando:Burası neresi ben kimim modundayken bile görevini yaptı.İlerde daha iyi olur.Hücum da da faydası olacak.
    Badou:Takımın maskotu olur.Belhandaya takılan Kayseriliye dalışı film sahnesi gibiydi.Hırsı kattıgı hava çok değerli.Biraz modriç izlemeli,topu alınca mutlaka oyuna katmalı.
    Tolga:Rotasyonda kalmali.
    Rodrigez:Çabası var ama yetersiz.Açık alanda kullanmalıyız sadece.
    Belhanda:İstekli.Rakip oyuncularla fazla yuz goz oluyor.Boyle giderse antipati yaratip cok tekme yer.Aslinda cok sey vaadediyor görüntüsu ancak bence basit oynamaya calissa cok daha degerli hale gelir.
    Gomis:Gol sevinci muazzam.Taraftarda cok çagrışımlar yaptı.İyi niyetli kaliteli bir "insan" ki golcülüğüde aynı kalitede.Genç futbolcularımıza izletmeli mutlaka tanıştırmalı.

    Kayseri tabi ki hazır degil ama galibiyeti alma şeklimiz cok degerli.Fakat yine de basakşehir gibi daha komplike takımlara karşı zorlanacagımız ortada.Sol kanat sağ tarafla aynı dengeye gelmeli.Pozisyon sezgisi hızı iyi bir stoper bence sart.Kolay gol yemediğimiz sürece bileğimiz zor bükülür.Bu sebeple O Sen Olsan Bari diyecegim isimler:Asamoah, Denayer veya muadili.Son diyecegim de Selcugu kenarda gormek iyi geldi.Haftaya Ankarada bu takimi canli seyredecegim.Cumartesiyi iple cekiyoruz.İmkani olanlar firsati kacirmasin derim.Saygilar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de hazır değiliz yalnız, yeni takımız. Hücumda bazı son dokunuşlarda o uyum sorununu yaşadık.

      Sil
  2. Acikcasi ben Tudorun hakkinin cok yendiğini düşünüyorum ilk mac evet bir ölçüt olmaz ama ilk geldiginden beri dedigi sey bu takimin sorununun hoca sorunu olmadigini soylemisti nitekim de hakliydi selcuk da giderse bence Galatasarayin onu acilicaktir Tudorun bu transferlerde etkisi olduğunu da dusunuyorum ve sistemini degistirmesi gelisime acik bir hoca olduğunu gösterir biraz daha sans taninmasi gerektiğini düşünüyorum bence bir efsanenin başlangıcı sancili ve mucadeleli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görelim bakalım, zamanı var ve elinde müthiş bir kadro oluştu. Neler olacağını merakla beklemekle birlikte bu değişimde payı olduğuna ben de inanıyorum.

      Sil
  3. Şimdi arkadaşlar bana sövebilir ama Muslera rahatlıkla çıkıp o topu alabilirdi. Yıllardır gereksiz bir kovalamaca yaşanıyor duran toplarda. Topsuz alanda itiş kakış koşturmaca. Anadolu takımlarının değişken hocaları ilk etapta adam adama oynayarak hızlı biçimde çözüyorlar bunu mesela. Duran toplardan bu kadar basit gol yememiz ve ısrarla bunun sürmesi teknik ekibin alması gerek önlemleri ya almadığı ya da anlatamadığı anlaşılıyor. Bin zahmetle organize atak yapıp gol atıp basit bir hatadan dolayı beraberliğe yakalanmak aslında oldukça moral bozucu bir durum. Bakmayın bugün istek arzu hırsla kapattık o eski motivasyonu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera'nın bir sorunu varsa zaten o, şu toplara bir türlü çıkmaması, çizgide kalması. Ne düşünüyor bilmiyorum, keşke sorma imkanım olsa :)

      Sil
  4. Takım fazlasıyla motiveydi ndiaye başta olmak üzere gereksiz boş koşu attılar zamanla dengelenecektir herşey. Gomis ceza alanı golcüsü araya atılan toplarda yavaş kalıyor. Tudor tutmuyor ama Eren oynarsa beklenenin üstünde verimli olur. Sinan istekliydi. Araya koşacak sprinter forvet lazım ama Sinanla bağımsız koptu umarım para kazandırarak gider yerine driblingci kanat forvet alırız.

    Ndiaye 44.dk sakatlandı hakem garip garip kararlar ve takdir haklarında bulundu skora bakmadan tepki göstermek lazım hakim ve federasyona ama nerde tabi.Ndiaye biraz daha kafasını kaldırarak oynasa taraftara kendi göstermek için hemen depara yada driblinge kalkmasa çevre kontrolü yapsa daha iyi olacak.
    Ama herkes üzerinde baskı vardı, Misal Ndiaye anadoluda alınan çok para verilen topçu imajını kırmak için kendini paraladı. İkinci devre sakat sakat oynadı.
    Belhanda 10 numara oynadı bu nedenle Tolga solda yer aldı bence mantıklıydı.Yalnız Belhandanın sutları kötü. Son vuruşu düzgün ve soğukkanlı olsa gol asist istatistikleri artırdı. Neden az gol atmış belli oluyor.

    Takımda Gomis hariç skorer yok diyordum evet. Zorlandıkta bu anlamda. Ama ceza sahası içine koşu yapıyoruz adam sokuyoruz bu önemli. Ha giren koşan oyuncuların doğal gol sezgisi becerisi düşük evet. Ama cezasında kalabalık olmak önemli aslen.

    Fernando pek ortalarda görünmedi ama ikinci yarı atak başlangıçları çok iyiydi 2-3 önemli pozisyonun oluşmasını sağladı.

    Serdar seyrettiğim en iyi maçını oynadı.Sakarlık yapmadı ki sakardır. Mariano bence maçın adamı. Linnes iyiydi ama en fazla yedek olur.

    Organizasyon henüz zayıf zamanla inşallah gelişir oturur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi, zamanla oturacak organizasyon. Hücumda, özellikle son dokunuşlarda o uyum sorununu yaşadık. Uyum olsa daha farklı olabilirdi. Zaman vermek lazım.

      Sil
  5. Plan taktik diziliş hiç birini konuşmayacağım. Maç başından sonuna kadar savaşan koşan mücadele eden takım görmeyi özlemişim. Sahada yürüyen ruhsuzlar topluluğu dağılınca futbol izlemek keyif vermeye başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Şu atletizmi, sertliği, tempoyu özledik..

      Sil
  6. Yaz bea Burak Kardeşim yaz 4-1'i yaz. Şükürler olsun ki tempolu, basan, koparan bir Galatasaray izledik.Evet ilk maç daha bir birleri ile uyumluda değillerdi ama bunlar zamanla asilacak insAllah. Burak kardeşim sana her cümlene katılıyorum ama neden Muslera o topa çıkmaz 18'in içinde ya 18.Benim de en beğendiğim topçu Mariano idi ter temiz oynuyor Maşallah gösterişsiz akıllı koşuları ile gönlümü çaldı. Benim bu maçta tek tedirginliğim defans hattı idi cozemedigim içime sinmeyen birşey var. Linnes'i çok sevmeme rağmen orada yetersiz kalıyor kalite anlamında fizik anlamında ki aynı şekilde Serdar'ın transferini çok istemiştim ama Maicon'u tamamlayacak topcumuz o değil gibi göründü. Rodrigues de Linnes gibi çok cabalasa da kalitesi sınırlı ama rotasyon için olmalı. Yorumcular nerdeyse Belhanda'yı yerin dibine sokacaklardı utanmasalar bence ilk lig maçı olmasına rağmen gayet maçın içinde mücadeleci idi ben beğendim. Koştu bastı... Lider başladık ve öyle gider insAllah Daha takıma katilacaklar var güzel günler göreceğiz 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 yıldır ilk kez bir maç beni bu kadar heyecanlandırdı ve heveslendirdi. Genelde motive olduğumda patlarım, bu sefer patlamadım :)

      Sil
  7. Lükse bakınız ki Muslera'yı topa niye çıkmadı falan diye eleştiriyoruz. Hayal mi bilmiyorum ama hayal gibi oynadık bu bir gerçek. Sağ bek gördü gözümüz mesela. Libero nasıl olur dengeli nasıl kalınır gördü. Al gülüm ver gülümden ordular ilk hedef rakip kaleyi gördü. İnşallah her şey çok güzel olur. NOT: Rodriguez'i beğenmeyenler var ilginç. 40 metre depar atıp kontra atağı kesmesini unutmam. Linnes harika bir asist yapsa da biraz sırıttı sanki. Son olarak Sinan Gümüş'e üzüldüm. Niye mi? Gitmek isteyen adamı bu taraftar affetmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben üzülmedim, hak ettiğini buldu diye düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir