18 Ağustos 2017 Cuma

Garry Rodrigues'le sol açık telafi edilir, Asamoah'ın da varlığında


Yazılan, çizilen haberlere göre yorum yapıyorum. Transferde 4 pozisyon adına odak var. Asamoah'a geldi diyorum, geriye sol açık, stoper ve 3. bir forvet kalıyor. Asamoah sonrası nasıl şekillenir bu harekat bilemem ama en başta yazdığım noktaya geri döndüm. Nedeni de Kayserispor maçındaki görüntü ve Asamoah transferi. 

En başta yazdığım nokta sol açıktı. O pozisyonun takım içinden telafi edileceğini düşünüyordum ama Östersunds maçlarının ardından vazgeçmiştim. Şimdi yine o noktaya geldim, sol açığı takım içinden telafi etmek mümkün. Kayserispor maçında Tolga Ciğerci oynadı hatta o pozisyonda, takımın öyle bir temposu var ki iyi etki etti. 

Şimdi sağa Feghouli'yi yazacağız ve sol tarafta Garry Rodrigues / Yasin Öztekin rotasyonu var. Maçına göre Belhanda ya da x bir isim, o da mümkün. Arkaya da Asamoah'ı düşünüyoruz, hatta onu da sol ön gibi görebiliriz yeri geldiğinde. Bu durumda yeni bir sol açığın pek anlamı kalmıyor sanki, Avrupa da yokken.

Twitter'da anket açtım ve bu durumu sordum. Garry Rodrigues'le idare edilir şıkkı en yüksek oranı aldı. Mevcut gençleri görelim şıkkı da bunun içinde, hücum konusunda gençler yönünden şanslıyız. Atalay Babacan, Recep Gül veya Yunus Akgün, çok yetenekli, şans bulması gereken isimler de var. Haliyle bu ortamı bozmanın bir alemi var mı?

Arda Turan ismi geçiyor. Kalitesine asla lafım yok ama işin saha dışı noktasında olduğumu söyledim. Takım içi noktasına da bakıyorum artık, Selçuk İnan'ın da varlığında. Emre Mor'u da yazdım şıklara, yetenekli ama geldiği an oynama garantisi olacak. Bruma ile anlaşamayan bir Tudor var, Emre Mor'la neler yaşar. Nani gibi isimleri de blogda yazmıştım, o da maliyet noktası. Bütçeyi bilmiyorum, yine de şu noktadan sonra sol ön benim için lüks.

Garry Rodrigues'i de Kayserispor maçında çok beğendim. Benim için önemli bir yedek, her adı geçtiğinde yazıyorum. Patlayıcı özelliği yüksek çünkü, sıkıntısı düzene uyumdu. Mevcut düzen ise ona uygun, tempo arıyoruz, sürekli zorluyoruz. Garry Rodrigues'in temposu çok yüksek, oyunun iki yönünde de etkili. Rakibini kovalıyor, sürekli pres yapıyor, defansına yardımı yüksek, takımda önemli bir tempo unsuru. Bu sezon onu daha çok konuşacak gibiyiz..

29 yorum:

  1. Arda'ya teknik-taktik anlamda muhtaç mecbur değiliz yani evet.

    YanıtlaSil
  2. Arda'ya hic bir anlamda muhtac degiliz. Allah kimseyi'de Arda'ya muhtac etmesin. Yaptigi bunca kepazelikten sonra hala takima donsun diyorlar, kafayi yemis herkes. Uzak dursun nerde oynarsa oynasin. Selametle....

    YanıtlaSil
  3. Burak kardeşim benim görüşüm sadece Asamoah ile bile kapatabiliriz transfer sezonunu. Sinan gitmezse eğer 3. Forvete bile gerek yok. Hal ve hareketini bende sevmiyorum ama 1 şans daha belki verilebilir. Kaliteli kadroda kendini bulabilir, belki Yasin'in(sevmememe rağmen) bile Rodrigues' ten daha fazla katkısı olabilir çünkü Yasin'in skora etkisi yüksek :( Yeri gelecek belki Selçuk 11 başlayacak, varyasyonlara göre. Çünkü takım kaliteli olduğu için seninde birçok kere bahsettiğin üzere farklı taktikle sahaya çıkabiliriz. Ben yedek kulübesininde kaliteli olmasından yanayım ilk bakışta maddi kulfet olarak görünse de lig uzun sakatlıklar olabilir Allah korusun ki avrupa da olsa idik kulüplerin tüm kadroları bir birinden değerli isimlerle dolu. Sadece 11'i düşünmek olmaz bence. 96-2000 senesindeki kadroda mesela kimse kimseyi aratmıyordu bu benim görüşüm tabi. Seneye bu kadroya 2-3 transfer ile Avrupada başarı gelebilir... Bu arada Maşallah çok iyi kilo vermişsiniz bayıldım valla. InsAllah istediğiniz seviyeye gelirsiniz büyük değişim olmuş sizin adınıza. 😄

    YanıtlaSil
  4. asamoah gelirse müthiş olacak.. stoper ahmet serdar vs idare edilir.. sol açıkta da garry idare eder.. bunlara çok takılmamak lazım. cidden süper takım olacak asamoah ile. lanet olsun be.. bu gs yine bizi heyecanlandırmayı başardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoperde sorun şu, Çalık olmadı maalesef. Serdar Aziz ise sakatlanmadan sezonu geçirebilir mi, bu bilinmiyor.

      Sil
  5. Sıfıra inme özelliği de varmış kayseri maçında tolgaya yaptığı asistte bunu da gösterdi. Oyun çeşitliliği adına da bir avantaj. Yeri geldiğinde içeri doğru dalacak yeri geldiğinde sıfıra inecek bir de arka direk koşularını yapmaya başlarsa ki potansiyeli var o bölgeyi kapatır diye düşünüyorum. Arkasında da Asamoah olduğunu var sayarsak. Ya da çam ağacı sisteminde forvet arkasındaki kanat özellikli isim olarak kullanabiliriz. Taktik esnekliği de var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor onu sol bek dahi kullanmış Paok zamanı. Şu düzende temposu, enerjisi çok kıymetli.

      Sil
  6. Mevcut maas bütçesinin 60 milyon euro yu geçtiğini varsayarsak sol açık sorunu dediginiz gibi takim icinden çözülebilir. Su anda acil ve en onemli mevki bana sol bek orayi asamoah ile çozdugumuz düşünülürse baska transfere gerek yok da diyebiliriz ama su da var ki tudor mevcut stoper rotasyonuna pek güvenmiyor sanirsam. Onun icin oraya garanti bir isim arıyor o da su anda piyasaya baktığımizda vida gibi duruyor ki vida-maicon ikilisi kulağa cok hos geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vida olur, x olur ama bir stoper daha gerekecek sanki.

      Sil
  7. Selamlar, herkesin gözünden mi kaçıyor yoksa benim gözüme çok mu batıyor bilmiyorum ama yedek kalecimiz yok.

    YanıtlaSil
  8. Ardavgelmese de olur 4-5m euro cepte kalır. Ama fırsat transferlerini değerlendirmeliyiz. Vida gibi...

    YanıtlaSil
  9. Öncelikli acil ihtiyacımız sol bek ve sonrasında belki sol stoper. Sol açık en az ihtiyaç duyduğumuz bölge. Garry Rodrigues hızı ve akıllı koşularıyla ki savunmaya bile geliyor katkı için çıkış yapacağı bir sezon yaşayacak bence. Kaliteli takımda fizik gücü iyi olan Tolga ve Rodrigues performansı ile fark yaratabilir. Arda demek sol kanadın savunmaya destek vermemesi demek. Feghouli, Gary, Yasin ve satılmazsa Sinan yeterli bir rotasyon. Eğer sinan satılacaksa, sinan tarzı belki joel campbell vb. bir kanat forvet oynayabilen birisi hamle olarak düşünülebilir. Ya da merkeze bir alternatif oluşturup genç biriyle bazı maçlarda Tolga, Belhanda ya da Ndiaye sağda feghouli solda olabilir. Bu durumda orta saha da forma bekleyen selçuk vb. adamlarda rostasyona dahil olur. Atalay ya da Recep'e forma şansı doğabilir. Ardayı almak demek minimum 30 maç solu onunla kapatmak ve rotastonu daraltmak demek. Kadro 28 kişi. Şampiyon olmak için minimum 20 si 10+ maç oynamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. U17li gençlerin şans bulması gerektiğini düşünüyorum, özellikle hücum için gayet yeterli bir rotasyon var.

      Sil
    2. Kesinlikle katılıyorum. Atalay ve Recep kayseri maçı gibi skor üstünlüğünü aldığımız maçlarda son 15-20 dk olmak üzere sahaya sürülmeli. Maç günü kadro sayısının 21 e çıkarılması bu açıdan çok önemli 3 tane genç ekle 18'in üstüne. Gerçek maç tecrübesi yaşasın. İç saha maçlarındaskoru alınca oynatılıp motive edilmeli geliştirilmeli.

      Sil
  10. 3-4-3 sisteminde geri üçlüde maicon denayer serdar başarılı olabilirmi? önündeki 4lüde asamoah badu fernando mariano olması ihtimalinde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3lü savunmalarda sol stoper gerekliliği mutlaka ortaya çıkıyor. Kenar stoperin bek oynayabilmesi anlamında.

      Sil
    2. sol stoper incelediğim kadarıyla yok gibi, bu durumda 3lü sistem olmayacak anlamı çıkıyor.düşüncem sol açık alınmasına gerek kalmadan asamoah'ı sol beke sabit kalmadan orta solda kullanabilmekti.teşk.

      Sil
    3. Kullanılır. Maçına göre Linnes sol bek oynar, o ayarlanır. O esnekliğe sahibiz bence.

      Sil
  11. Rodriguez tam Tudor işi. Kayserispor maçında 40 metre depar atıp kontra atağı kesmesini unutmam. Sorumluluk alması da güzel. Yasin de varken çok ivedi bir mevki değil tabi Arda farklı boyut onun da magazini bizi aşar mı bilmem. Ben Serdar'ı yeni transfer görüyorum kendisini beğenirim sakatlanma işi olmasa banko adamdır. Ahmet ve Serdar da Avrupa elde yokken bence gayet yeterli olabilir. Ama Kayserispor maçında nefis bir asist yapsa da Linnes sırıttı. Asamoah geldiği anda biz başka bir levele geçeriz. Burak da geldiğini söylüyor. Gerisi Gençlere biraz şans vermeli. Sinan maalesef buna dahil gönderilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Aziz için katılıyorum, umarım sakatlık durumu oluşmaz.

      Sil
  12. Arda teknik-taktik olarak şart değil demiştim ama Asamoah şart. Asamoah gelirse sol kanada başka oyuncuya gerek kalmaz.

    Hatta 3.forvete Niasse gelirse çift forvet bile oynarız açık vermeden.

    -------------Gomis-------------
    -------------Niasse------------
    -------Belhanda-----NDiaye-----
    Asamoah-----Fernando----Mariano
    ----XXX---Serdar-----Maicon-------

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fegouliyi ne yaptın usta ne niasse si :D feghouli second striker ı da oynar

      Sil
    2. Böyle bir düzen imkansız değil ama oyuncu seçimleri hatalı :)

      Sil
    3. Feghouli'yi unutmuşuz :) demek istediğim Asamoah'ı en az Mariano kadar özgür bırakmak lazım. Mariano Asamoah hucuma çıkınca savunma açık veriyor diye adamları eleştirmeyiz umarım. Fernando fiile ön stoper 3.stoper gibi de oynayabilir.

      Açıklar golcü değil sıkıntı orda. Garry ve Feghouli gol özelliği olan oyuncular değil. 3.forveti bu yuzden hızlı kanat forvet özellikli istiyorum.

      Sil
  13. Bu başlıktaki 3.yorumum ama tamam Arda olmazsa olmasın ama transferine en soğuk baktığım hatta hiç istemediğim adam Nani'dir. Bence bir kere overratedın önde gidenidir. GEÇMİŞİNİ BİR YANA KOYUYORUM.

    Eski hızından seriliğinden kıvraklığından çok şey kaybetmiştir. Tembel bir oyuncudur. Son vuruşu gol sezgisi sanıldığı kadar iyi değildir. F.Bahçe'de izlediğimiz Nani'den farklı bir Nani olmayacaktır. İlla açık alacaksan Lens'i niye almadıkta şimdi Nani peşinde koşuluyor anlamıyorum. İki oyuncuyu da küçük yaşlarından beri takip ederim yani lens'i son 1 yıldır izlemiyorum. Nargish'le birlikte kanat forvet olarak iyi iş çıkarmışlardı Hollanda'da ilk çıktıklarında.

    Neyse umarın Nani gelmez. Bütün izleme zevkim kaçar... Hem elinde Garry var Yasin var önce birini elden çıkar sonra açık al derim... Hayır Garry ya da sağ açıkta çok mu başarılı da ben göremiyorum...

    M.K.İnan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol açıkta Lens'in verimli olacağını düşünmüyorum. Yüzde 50 düşüyor ki o verim bence Beşiktaş'ta da yapamayacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir