30 Ağustos 2017 Çarşamba

Jason Denayer Galatasaray'da


Uzun zamandır uğraşıldığını biliyorum. Öncelik değil, olması durumunda ise hayır denilmeyecek bir transfer. Denayer olmasaydı herhangi bir stoper transferinin gerçekleşmeyeceğine de eminim, o da Serdar Aziz'in performansı sonrasında. Olmazsa olmaz değildi diyeyim en azından. Peki oldu da kötü mü oldu, asla. Bu transferden dolayı son derece mutluyum.

Duygusal da bakılır ayrıca, ayıp değil. Bir tarafta Galatasaray'dan ayrılmak için 40 takla atanlar, bu formanın hakkını veremeyenler var. Diğer tarafta ise Galatasaray'a geri dönebilmek için 2 senedir çabalayanlar. Bunu yapan da yabancı, sadece 1 sezon Galatasaray forması giymiş bir futbolcu, Birçok teklifi kabul etmedi bu uğurda. Bırakın da Galatasaray'a dönsün bu adam, başarısız olacaksak bile böyle adamlarla başarısız olalım.

Galatasaray'da müthiş bir sezon geçirmediği doğrudur, buna Sunderland'ı da dahil edeyim. İki takımın ortak özelliği ise sağlayamadıkları istikrardı. Denayer'i sağ bek olarak başlattık, sakatlık dönemi oldu, döndüğünde değişen teknik direktörler ve ancak Riekerink döneminde istikrar yakaladı. Sezonu da iyi tamamladı ayrıca, son haftaları hatırlayın. Sunderland'da ise stoper dışında her pozisyonda izledik, nasıl gelişim sağlayacaktı ki?

Bu dönem farklı, sistemi olan, daha iyi bir takım var. Denayer henüz 22 yaşında, ayağa kalkmak için daha iyi bir fırsat olabilir mi? Hızı ve atletizmi kıymetli, bu anlamda tam Tudor'un kalemi. Sağ bek oynayabilmesi diğer artı, hatta Fernando adına dahi alternatif. Carole gidiyor, sol bek alternatifi Linnes diyeceğiz, sağ tarafta ise ihtimal Denayer oluyor.

Benim için Serdar Aziz bir adım önde, o ayrı. Yine de ona güvenerek yola çıkamazsınız ve sakatlığı durumunda alternatif Ahmet Çalık. Denayer'in önemi burada ön plana çıkar ya da Maicon / Denayer'i de izleriz. Altı çizilesi bir nokta daha var, geriden oyun kuran, topla çıkmaya çalışan tek isim Fernando. Denayer'in topla çıkışları Fernando'yu fazlasıyla rahatlatır. Baskı aradığımız anlarda da hızlı bir stoperin varlığı ön plana çıkar.

Sol stoperin altı ısrarla çiziliyordu, bence de gerekli ama acil değil. Bir sonraki sezonda yatırım oraya olur, şu an mevcut stoperlerle başarı mümkün. Denayer'in transferine de fazlasıyla mutlu oldum, bu adamı görmek bana mutluluk veriyor. Bu birlikteliğin yeniden yaşanması gerekiyordu, yaşanacaktı da.

16 yorum:

  1. Samir harika transfer olurdu ama Udinese'den biz oyuncu alamayız. Samir gibi sadece sol stoper oynayabilecek oyuncu alsaydık Serdar direkt 3.stoper durumuna düşecekti. Denayer ise bek ve önstoper oynayabilmesiyle Serdar'ın oynama şansını artırdı. Mariano ve Fernando'nun yedekliğini de yapar. Hatta belki Denayer ön stoper Belhanda sola Fernando orta saha göbeğe Ndiaye biraz daha ileride oynayabilir.

    Denayer ve gelirse Asamoah bize taktik anlamda esneklik katacak. Üstelik iki yönlü atletik oyuncular takım bütünü gibi.

    Sinan transferi ne olacak acaba?
    Donk'tan sanırım bonservis kazanmadık 400bin euro alsak da 1.5 maaşı biz öderiz. Bize maliyeti 1.1e düşer.

    Tarık'ı da kiralayabilseydik...

    Denayer hoşgeldin! Burak opsiyon fiyatı konusunda bilgin var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence hayır, Samir'in kalitesi Denayer ya da Serdar'dan daha iyi değil. Sol ayaklı olması, bek özelliği avantaj ama çok da bizi yükseltecek isim değildi.

      Sil
  2. Genç yaşta Avrupa liglerinde oynamak (full oynamayacak bile) oyuncuların fundamentallerini geliştiriyor. Bruma Sociedad'da iyi bir sezon geçirmemesine banko oynamamasına rağmen burda kalsa yapamayacağı gelişimi sağladı. Yine oyun zekasını kararlarını hiç beğenmediğim Emre Çolak Deportivo'da artık daha olgun oynuyor.

    Denayer Celtic'te iyi bir dönem geçirdi bizde Türkiye'de taktik vs anlamda gelişmesi beklenmezdi zaten maç pratiği yaptı sadece. Sunderland'daki sezonu değerli bence. Toplamda az maça çıkmadı ne Celtic de ne bizde o seviyeyi sürekli görmemişti. İyi oynaması kötü oynaması farklı bir konu. Hatta geçen sezonu bizde geçirseydi belki vasatlaşacaktı. EPL de farklı mevkilerde olsa da ciddi sayıda maç yaparak gelmesi bizim avantajımız bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdım yazıda, bu istikrarsızlıkta gelişimi nasıl beklerdin ki?

      Sil
  3. bence Denayerin oyunu bize geldikten sonra geriledi, ayrıca geldiği sezon ne oyunumuz vardı ne taraftar geliyordu, ama ona rağmen nasıl bu kadar sevdi hala anlayamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geriledi, nedeni istikrarsızlık. Bu dönem başka, sistemi olan, güçlü bir takıma geldi. Yaşı 22, bence yükselecek.

      Sil
    2. Yükselirse de -ki muhtemel iyi olacak- bonservisini nasıl alacağız? Elimizle oyuncuya piyasa yaptırıp City'nin inisiyatifine kalıcaz. Oyuncunun hatası cazip ücrete (680bin pound) niye uzun kontrata imza atarsın ki?

      Sil
    3. Alamıyoruz, başka türlü de kiralamıyorlar maalesef.

      Sil
  4. Koray bu sene de şans bulamayacak anlaşılan, bi sene kiralanabilseydi bari

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke, oynayabileceği bir takımda gelişimini izlemek isterdim. Farklı bir isim çünkü.

      Sil
  5. Bu adam tam bir Yodasını arayan Jedi yemin ederim.Tudor da stoper oynamış birisi,işte fırsat Tudor'a, bu adamı öyle bir eğitmeliki guardiola nın gözleri stoper görsün...Hoşgeldin evlat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor sadece stoper de değildi, sağ bek, ön libero. Denayer'de de var o özellik :)

      Sil
  6. Umarim kalkip yine sag bek oynatmayiz. Maicon Denayer tandemini kurmak lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası için de alternatif, bu o kadar kötü bir durum değil.

      Sil
  7. Satın alma opsiyonu yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir