31 Ağustos 2017 Perşembe

Lionel Carole Sevilla'da


Asamoah bağlantısıyla başlayayım. Asamoah'ı alacağından emin olmayan Galatasaray, Carole'yi kiralamazdı. Asamoah'la alakalı sorun olacağını düşünmüyorum ve 8 Eylül'e kadar zaman var, şu an dün olduğu gibi "panik" oluştu. Bekleyelim derim, Asamoah'la alakalı söylediğim noktadayım ki birçok yerde yazılan, çizilen aynı.

Carole'ye gelirsek, kim derdi Sevilla gibi bir takıma gidebileceğini. İlk kez dün duyduk bu hamleyi, o aşamada ihtimal vermedik ama gerçekleşti. Galatasaray'da 2 sezon geçirdi, bana sorarsanız kaydettiği aşama yok. Hatta geldiği güne oranla geriledi, geçen sezonu felaket olduğu gibi Östersunds serisinin de büyük hayal kırıklığıydı. 

Sağ bek Linnes'e kaptırdı formayı, bir daha da geri alamadı. Galatasaray'ın sol bekle alakalı düşüncesi malum, Linnes'i alternatif düşünüyor. Denayer'i de sağ bek alternatifi ihtimalleri arasına yazdığımızda Carole'ye yer kalmadı. İşin sürprizi Sevilla, böyle bir takımın onu düşüneceğini aklıma gelmezdi. Troyes'e döneceği konuşuluyordu, 1 - 1.5 milyon avro arası bir bonservis kazanırız diye düşünüyordum.

350 bin avro kiralama bedeli, 3.5 milyon avro ise satın alma opsiyonu. Bence şartlar güzel, opsiyon kullanılır mı bilmem tabii, Carole'nin ne derece aşama kaydedeceği ile alakalı. Sevilla bir şey görmüş olmalı ki bu transferi gerçekleştirdi, Galatasaray da gördüğünüz gibi zarar etmedi Carole'den. Telles sonrası ilk zamanlar dışında beklenileni alamadık ama doğru transferden zarar etmiyorsunuz. Bonservisi ya da yıllık ücretiyle de öyle doğru hamleydi ki. 

Tudor'la gelişim sağlar diyordum, atletizmi kıymetliydi. Stopere evrilme ihtimalini de düşündük, devamında 3'lü savunmanın sol kanadında dahi denendi. Yürümeyeceği belli oldu, yapacak bir şey yok. İyi karakterdir ama, severim Carole'yi. Sessiz, sakin, işini yapmaya çalışan bir futbolcuydu, doğru karakter. Alternatif olmaktan öteye geçemeyecekti tabii, bir o kadar da başarılı hamle..

16 yorum:

  1. Carole ilk geldiğinde bence harikaydı Brezilyalı olmasa oldukça kötü bir fiziği ve atletizmi olan Alex Telles'ten çok daha iyi başlamıştı sezona ama takım berbattı topsuz oyun oynayan yoktu koşularına cevap veren pas atan yoktu savunmada da Telles gibi yumuşak değildi. O kadar iyiydi ki bir sürü takımın scoutu gelip izledi ve menajeriyle bağlantı kurdu Lyon başta olmak üzere. O zaman gitmesine izin vermedik ve sonraki sezon bir anda anlamsız şekilde düştü. Ve bundan ısrar etti. Ama kapasitesini scoutlara kanıtladı ki berbat geçen sezona rağmen Sevilla potansiyeline inanarak yedek sol bek olarak deneme kararı aldı.

    Sinan ile birlikte takımın en az kazanan oyuncusuydu. Maaşını Sevilla ödeyecek 350 bin euro + opsiyon iyi bir anlaşma. İspanya ligi sert değil Carole tutturursa çok daha fazlasını kazandırabilir Sevilla'ya herkes için iyi transfer...

    Evet Asamaoh kesin olmasa Carole verilmezdi. Düz mantık tamam ancak Asamoah transferinde ipler bizde değil Juve'de istedikleri oyuncuyu alamadılar. Yedekleri yok bu nedenle satmayabilirler. Peki biz niye yedek beki yani Carole'u sattık? Asamoah kesin olduğundan değil Linnes'i yedek solbek olarak düşündüğümüz için izin verdik.

    Bizim açığımız as sol bek hatta sol kanat. Bu isim Arda olamaz Arda butun çizgiyi kullanabilecek oyuncu değil. Bakalım ne yapacaklar... Buyuk ihtimal Asamoah olmazsa Arda alınır almış olmak için biraz da ve hata yapılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telles kalmış olsa orada müthiş bir rotasyon oluşacaktı. Telles sonrasını da iyi idare etti ama sakatlık geri attı onu, sonra da Hamzaoğlu gidince düşüş yaşadı. Toparlayamamış olması enteresan, beklentim vardı.

      Sil
  2. Strinic Sampdoria'da...

    YanıtlaSil
  3. Burak hayırlı geceler dilerim. Bugün Twitter'da beni anmışsın, boş yaptı falan filan diye. Evet, belki bahsedilen transferler hepsi geldi, bi tek Asamoah olmayacak gibi ama benim bahsettiğimi sen tam olarak anlamamışsın. Anlatma çabasına da girmeyeceğim. Bir aydır yazmama sebebim de kaçmak falan değildi, son yazdığımda bu yayınlayacağım son yazındı tarzı bi'şey demiştin o yüzden yazmadım. Galatasaray'ın iyi olması hepimizi mutlu eder, umarım şu an görünen güneşli günler gerçekten de göründüğü gibidir. İyi geceler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmana, sana bir şekilde ulaşabildiğime sevindim. Bahsettiğini tam olarak anladım, öyle düşünüyorum. Yazarken bir şey bildiğim için yazıyorum, senin uslubun ise alakasız konuların altına dahi hani Fernando, hani şu, hani bu, yönetim sizi kandırıyor gibisinden yazdığın anlamsız yorumlardı. Anlatma zaten, tablo net. Bu tarz uslubu kırık yorumlarını yayınlamazdım, çünkü aynı şeyleri yazıyordun sürekli. Bugün yazdığın gibi yorumları her zaman yayınlarım, eski attığın yorumlara bir daha bak, sonra beni anlarsın. Yorum tarzına, benimle aynı fikirde olman mesele değil, ben her eleştiriyi yayınlar, başımın üzerine koyarım.

      Sil
    2. Teşekkür ederim yorumun için ayrıca.

      Sil
    3. Haklılık payın var. Ben teşekkür ederim.

      Not: Şu Asamoah'ı getir de rahat uyuyalım artık.

      Sil
    4. Kusuruma bakma, seni bulmamın başka yolu yoktu. Dilediğin zaman da yorum yazabilirsin, başım üzerinde. Anlamsız çıkışlarım olduysa da özür dilerim ama yorum uslubuna az daha dikkat. Herkes için, benim için de geçerli bu.

      Sil
    5. Haklısın bu konuda. Kusurluk bi durum yok, aradan zaman geçmesine rağmen beni hatırlamana sevindim hatta. Benim de bi yanlışım olduysa özür dilerim.

      Sil
    6. Helal olsun ne güzel tablo.bu blogu seviyorum. Eleştiri de olsa övgü de olsa kırgınlık da olsa bir şekilde karşılıklı anlayış mevcut.hayatın tüm alanında bu anlayış ve karşılıklı özeleştiriye okadar açız ki olması gerekenler dahi ekstra gibi görünüyor. Haddim olmayarak ikinizi de tebrik ediyorum Sayın arkadaşlar :)

      Sil
    7. Teşekkür ederim kendi adıma :)

      Sil
  4. Sol bek konusunda ya Guilherme Siqueira vb. yaşlı kariyerli oyuncular zorlanabilir. Daha önce de yazdığım bir ara Cyrstal Palace ile ismi çıkan Montpellier beki Jerome Roussillon (hucumu çok iyi butun çizgiyi kullanır savunma vasat ama Telles'ten iyidir birebir savunması) inşallah scout ekibini dikkate alırlar.

    M.K.İnan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamburg bir dünya para verip aldığı Douglas Santos'tan memnun değil D.Santos yerine Jerome Roussillon'u almaya çalıştı 30-31 ağustosta Kicker ve Transfermarkt haberi...

      İkisi de potansiyelli genç sayılabilecek oyuncular. Uygun fiyata alabilirsen ilerde zarar etmezsin tabi çok yuksek maaş vermezsen.

      Sil
    2. Alternatifler var, mutlaka masadadır o isimler. Şu isim olsun diyemem ama bir transfer gerekiyor, mümkünse kiralık..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir