27 Ağustos 2017 Pazar

Maicon'un hakkını yeterince vermiyor muyuz, ne dersiniz?


Twitter'da dillenmeye başlandı ama genel yoruma ben de katılıyorum, Maicon'un hakkını yeterince vermiyoruz sanki. Daha doğrusu, geçen şu süreçte öyle performanslar var ki Maicon'a sıra gelmedi. Konuşmak için erken gerçi, beklemek lazım. Yine de iyi gidişatın altını çizelim, bu konuda hakkımı yiyen çok arkadaşımız var.

Gerçi o dönem ne oynayacağımızı da bilmiyorduk. Tudor'un 4'lü savunma açıklamasının ardından 4-2-3-1 dışında bir şey düşünmedik ama gün itibariyle oynadığımız formasyon başka. 4-1-4-1 yazmamıza rağmen maç içinde çokça 3'lü savunmaya dönüyoruz ve Maicon'u hücumda sağ bek gibi izleyebiliyoruz. 

Bunu hazırlık maçlarında da, Östersunds karşısında da deniyordu Tudor. İlk Östersunds maçında Maicon adına kötü bir performans vardı, ikinci maçın ise Galatasaray adına adamıydı. Geçen 3 haftada ise iyi bir performans var, öz güven kaynaklı bazı sıkıntılar dışında. Onu da geçen haftalarda aşıyor, Serdar Aziz'le de lig için iyi bir ikili oldular.

Maicon'un geldiği gün itibariyle lider özelliği, hızı ve pas aksiyonu eleştirildi, daha doğrusu merak edildi. Çok hızlı diyemem ama ağır olmadığını gördük, pas aksiyonu çok iyi diyemem ama bu konuda o kadar da kötü değil, lider özelliği ise fazlasıyla var. Savunma liderliğinden öte takım liderliği diyordum, o da takımın saha içi liderlerinden biri, ayrıca ateşleyici unsuru.

Lider stoper Fernando aslında, geriden oyunu kuran isim de o. Maicon'u rahatlatan unsurlardan biri bu. Hücumda 3'lü stopere dönüyoruz, Mariano hücumu çok zorluyor ve Maicon onun arkasında sağ bek gibi. Bu işi de iyi yaptı, hücuma desteği önemli ve bizi hücumda 1 fazla oynatıyor. Serdar Aziz de sol tarafta keşke bunu yapabilse, müthiş olurdu.

Havadan sorunu çözdük, sert ve agresif yapısı da farkı yarattı. İyi savunmacı, kolay geçemiyorsunuz. Porto günlerinden kaynaklı "etrafı iyi olunca oynar" deniyordu, Galatasaray'da da etrafı iyi işte. O da fark yarattı, yükselerek devam ettiğini düşünüyorum. Sağ bek etkisini ben de beklemiyordum gerçi ama bu görüntü sürpriz değil, beklentim buydu zaten. O bonservisi ederdi, iyi bir transfer Maicon.

8 yorum:

  1. Kesinlikle iyi transfer ben memnunum. Yanına biri daha alınmalı zaten 3 lu oynuyoruz fiilen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3lü oynuyoruz ama biri orta saha aslında, her ismi kullanamazsın Fernando gibi.

      Sil
  2. Velakin şu şişirme top sevdasından vazgeçmesi gerekiyor. Sivas maçı gibi Reges'e yapılan baskı sebebiyle oyun kuramadığımızda daha sabırlı olması gerekiyor. Hücum alanında sıkıntı yaşamımızın nedenlerinden birisi de bu havadan atmaya çalıştığı toplardı. Her şeye rağmen ısıran futbolcu, lider özellikli ve oyun görüşü oldukça iyi. Daha iyi olacak tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu zamanla aşacağız işte, sabır olayı mühim. Tempoyu da kaybetmeden ama. Hızlıyız, çabuk olmaya çalışıyoruz ki bu da oyunun en temel parçalarından biri. Çok top kaybı olacak, geride eksikte yakalanacağız. Bunlar olacak.

      Sil
  3. Fernando Belhanda NDiaye bu oyuncular Aurelio Emre Belözoğlu gibi kendini gösterip baskı altında sırtı dönük top alıp oyun kurması gerekir. Ya da kanatların boşa koşu atıp top istemesi. Rakip alan bırakmazsa dediğim gibi göbek orta sahanın top istemesi lazım. Kimse bunu yapmazsa Maicon mecbur kalıyor. Ya da Fernando Selçuk gibi al gülüm ver gülüm zaman geçirici yan pas yapıyor en fazla.

    Bence sıkıntı biraz Fernando'da gereğinden fazla 3.stoper oynuyor. Hadi savunmada anlarım eyvallah. Ama top bizdeyken Aurelio Emre gibi arkasında adam varken top alıp topla yüzünü kaleye dönebilmeli.

    Aurelio Emre Melo Atiba gibi adamları Topal Souza Donk gibi adamlardan ayıran bu özellik. Fernando hucum tarafında bu anlamda fark yaratamıyor (hızlı tek pas oynaması avantaj ama)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belözoğlu gibi bir oyuncumuz yok, o özelliği hiçbiri gösteremez :) Fernando'nun oyunu doğru, stoperi 3lüyor ki sistemin parçası zaten.

      Sil
  4. Samir transferi söylentileri var. Oyuncuyu Flamengodayken de istiyorduk Udinese aldı. Geçen yıl İtalya içinde kirada oynadı. Aralık 94 doğumlu. Solak topla yumuşak uzun boylu çok hızlı olmasa da ağır sayılmaz. Tek eksiği tecrübe biraz daha pişmesi gerek tıpkı Denayer gibi. Yaşıtı Koray'dan çok daha tecrübeli ve kapasiteli bence yine 94 lu Denayer gibi.

    Udinese bilinir ki Alexis Sanchezden Asamoaha bir dünya adamı alıp pazarlayan kulüpler. Değeri gelmeden satmaz ancak oyuncudan ümidini kesmesi lazım sol bek Silva gibi. Velhasıl Samir'i nasıl alıyoruz aklım almıyor belki kiralıktır.

    Samir bek oynar deniyor ama anca 3lu savunma sol stoperi oynar çizgi beki olmaz.

    Denayer işi ne oldu acaba M.City'nin çapı oyuncu değil ama Galatasaray için iyi bir rotasyon oyuncusu olur Denayer duygusallık bir yana. Denayer bu arada bir yılda bayağı maç yaptı. Sağ bek stoper ön libero oynadı EPL'de. Bence önemli stoperde Donk'tan iyi oynar Denayer.

    Samir ise tipik stoper. Uzun boylu solak atletik gelecek vaad eden eğer bonservisini alırsak verilen paraya acımam keza Denayer için de. (çok aşırı olmadıkça)

    Hakan Balta ayrılacak Ozan 1.lige kiralanmalı mümkünse Altınorduya. Koray'ın bir yıllık anlaşması kaldı ve son derece tecrübesiz. Ya uzatıp kiralanmalı oynama şartıyla ya da satılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardı söylentiler, artık yok Samir ile alakalı. Ne olur, durumu nedir bilmiyorum, araştırmam lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir