2 Ağustos 2017 Çarşamba

Moussa Konaté & Galatasaray, alternatif bir forvet ihtiyacı var


Galatasaray'ın bir forvet hamlesine daha ihtiyacı var, bu kesin. 2 forvetle sezona başlanmaz ve bu 2 isimden biri Eren Derdiyok, tartıştığımız bir isim yani. Kalitesinden kaynaklı değil bu tartışma, Tudor'la da yapamadı. Tudor sonrası çıkış beklediğim isimlerden biriydi ama daha da geriye gitti. Hazırlık maçlarında gördüğümüz kadarıyla hiç düşünmüyor. 

Durum böyle olunca alternatif bir forvet ihtiyacı doğuyor. Patlayıcı özelliği olan bir isim olmalı, kenardan geldiğinde takımı hızlandıracak, ön alanı karıştıracak, mücadele edecek. Garry Rodrigues için iyi bir yedek diyorum, nedeni patlayıcı özelliği. Böyle bir forvet gerekiyor, Eren Derdiyok'un bu özelliği yok, uzun toplarla belki ama Gomis'i tamamlayabilecek bir isim olmanın dışında.

Moussa Konate ismi gündemdeydi, ne düşünülüyor bilmiyorum. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, 24 yaşında ve 3 milyon avro gibi bir rakam konuşuluyordu. Rakam uygun görünüyor, düşünülmesi durumunda gerçekleşebilecek bir transfer. Özelliği itibariyle de Galatasaray'ın ihtiyacını karşılayabilir diye düşünüyorum. İdeal yedek işte, kulübe için ideal.

İtalya günleri çok iyi geçti diyemeyiz ama Sion'da kendini buldu. Öz güvenini geri kazandı ve 39 maçta 14 golü, 6 asisti var. Patlayıcı özelliği olan bir isim, kenardan getirdiğinizde sizi ateşleyebilecek, takımı hızlandıracak ve Gomis'i tamamlayabilecek. Ortalama bir bitirici, hızlı, kanat özelliği de var. Yaşı da 24, kazanılması durumunda geri dönüşü olabilir.

Lig bu tarz forvetleri seviyor. Atletik bir isim, taktik esneklik noktasında da gerek Gomis'in yanında, gerek kanatlarda değerlendirebilirsiniz. Gelmesi durumunda Eren Derdiyok'un da önüne geçeceğini düşünüyorum, bu noktada Tudor'un kalemi. Galatasaray'da görmek isterim, böyle bir forvete de çok ihtiyaç olacak..

6 yorum:

  1. İzlediğim özet maçlarında hiç beğenmedim açıkcası. Top kontrolu hakimiyeti oldukça vasat dağınık bir oyuncu. Kanat özelliği yok attığı goller beceri gerektirmeyen hatta şans golleri. Oldukça dengesiz geldi bana. İstatistik olarak iyi ancak seyredince fikrim değişti.

    Bize kanat forvet lazım Konya'nın aldığı Ezekiel gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konate oynar bence, özelliği var. Özetler değerini belirlemez.

      Sil
  2. Daha Feghouli, Fernando bekliyoruz bir de bunu mu alacaklar... O adamlar da gelmezse şaşırmam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben geleceklerinden eminim ama iş anlamsız uzadı, kimse de açıklayamıyor.

      Sil
  3. Elde eren ve gomis varken böyle bir forvet forvet rotasyonunu çok zenginlestirir, maça göre hem eren hem konate sonradan girip oyunu değiştirebilecek isimler..
    Sinani gönderip bonservisini karsilayabilirsek, büyük iş olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, Konate olur mu bilmem ama bu tarzda bir gereklilik var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir