1 Ağustos 2017 Salı

Orta saha rotasyonu, konuşalım


Fernando'ya geldi gözüyle bakıyoruz ama bekliyoruz hala. Badou Ndiaye gündemi Fernando ve Feghouli gibi isimlerden çok sonra oluşmasına rağmen ilk o geldi. Biz bu isimler geldi gözüyle bakmaya devam edelim, gerçekten bitti bu transferler. Neden açıklanmadığını bilmesem bile kampta göreceğiz diye düşünüyorum.

Orta saha rotasyonunu konuşmak lazım. Bu sezon öncesinde yazdığımız en temel konu buydu, orta saha. Bu pozisyona hamle yapmadan yapılacak tüm hamlelerin değeri olmadığını konuşuyorduk.  Östersunds'a karşısında bile yetersiz kaldı o hat. İlk yapılması gereken hamleler belki de orta saha için olmalıydı ama bu seviyede tur atlamak adına bunu konuşmak beni üzüyor.

Geç kalındığı doğrudur. Buna rağmen Fernando ve Badou Ndiaye gibi hamleler fazlasıyla iyi, ihtiyaç karşılayacağını düşündüğüm futbolcular. Orta sahanın temposuzluğundan, atletik, sert ve agresif olmamasından dert yanıyorduk. Fernando sert bir isim, işin defansif noktasında fark yaratacaktır. Badou Ndiaye ise tempolu, oyunun iki yönünü oynayan bir isim. Dripling özelliği olan orta sahaların değeri büyük, denge bozuyorlar.

Selçuk İnan, Tolga Ciğerci ve Donk ise kalan rotasyon. Büyük bir değişim yaşıyoruz, belki maliyetli ama yaşanması gereken bir değişim bu. Tartışılacak nokta Tudor, biraz da maliyet. Maliyet kısmını saha içi katkısı gölgeler ama Tudor'un böyle bir kadronun ardından mazereti kalmadı. Bir konuda artısı var tabi, en azından değişime vesile olması.

Orta saha rotasyonu demiştik, 4-2-3-1 üzerinden düşünüyorum. Belli ki Tudor bunu oynayacak, ben her ne kadar katılmasam da. Şöyle düşünüyoruz;

Fernando Badou
Feghouli Belhanda xxxx
Gomis

Sol tarafa transfer de olabilir, takım içinden de bu sorun çözülebilir. İhtiyaç duyulan sol kanat profili şu, oyun kurucu özelliği olan. Badou bir pas istasyonu değil çünkü, Belhanda tek kalıyor ve baskı noktasında zorlanabiliriz. Sol tarafta oyun kurucu özelliği olan bir futbolcumuz olsa bu sorun telafi edilebilirdi. Tempo ve yetenek tamam ama pas konusunu düşünmek gerekiyor. Bekler de mühim, Mariano bu konuda iyi bir hamle olmasına rağmen sol bek adına da böyle bir isim lazım. Oyunu geriden kurabilmek noktasında.

Şöyle de bir çözüm gelebilir;

Fernando Selçuk
Feghouli Badou Belhanda
Gomis

Selçuk İnan'ın temposuzluğunu kaldırabilecek bir hat bu. Pas merkezi yine o olabilir ve her ne kadar yedek düşünsek bile oynayabilir. Sol tarafa maliyetli bir transfer yapmak yerine böyle bir çözüm de mümkün. Belhanda solda yapar, oyun kurucu gibi oynar. Badou'nun ise 10 numara özelliği var, ön alanda kuracağı baskı ve tempo değerli olur. Fernando zaten geriyi süpürüyor, o kadar kötü bir hat değil bu.

Tolga Ciğerci ve Donk'u da konuşalım. Tolga Ciğerci'nin Tudor'un kalemi olduğunu düşünsem bile yıpranmışlık var sanki, bir türlü ayağa kalkamıyor. Kamp döneminin onun adına şans olduğunu söylemiştim, bu şansı kullanamadı sanki. Oysa temposu ve atletizmi değerliydi. Donk için ise şans olduğunu, Tudor'un ondan yararlanacağını düşünüyordum. Şu ana kadar beklediğim gibi gidiyor, takımda kalacaktır ve orta saha merkezinde oynayabilecek en az 5 isim lazım zaten. Donk'un gitmesi yeni bir transfer anlamını taşır. Tolga Ciğerci'de olmayan Donk'ta var, o da pas aksiyonu. Donk'u değersiz görmüyorum..

5 yorum:

  1. Olmuyor, çünkü transfer etmek istediğinde büyük bonservis ortaya çıkıyor.

    YanıtlaSil
  2. Geriye bence acilen saglam bir sol bek ve hizli-agresif bir stoper transferi kaldi.Sol bek kalite olursa sol acigi bir sekilde idare ederiz gibi.Badou transferi o imkani sağlayacak.Bunlarda olursa kolay gol yemeyiz.Bence kolay gol yeme problemini asarsak orta saha ve hucumda taslar yerine oturacaktir.Belki on yargi ama maalesef tüm rotasyonlardan da öte Tudorun performansi hepsinden daha belirleyici olacak.Terim isminden beri oyuncuları idare etmesi artik daha zor.Maalesef bu acidan da karnesi kırık notlarla dolu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o yüzden diyorum, Terim ihtimali varken 2. bir şeyi konuşmak yanlış diye.

      Sil
  3. şu anki kadroya göre sol taraf Linnes/Rodrigues bu arkadaşlar iyi performns verir ama o performans istikrarlı değil hoş sadece lig olduğunu düşünürsek belkide yeter..
    aslında 4 3 3 oynarsak sadece bir solbek hamlesi ile transfer kapanabilir belki 1-2 tane yerli&yabancı genç oyuncuda eklenebilir. yalnız bu şekilde tarnsfer biterse ilk defa yerli oyuncu almadan transfer sezonu bitirmiş olacağız o da bi dipnot..
    açıkçası ben 11inde en fazla 2 tane yerli oyuncu olan bu kadroyu Terime teslim etmem çünkü Terim motivasyon ile öne çıkan bir T.Direktör Milan günlerini hatırlarsınız bir kaç ay durabildi lakin kadro yerli ağırlıklı olsa Terim mantıklı hamle olurdu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry benim için iyi bir yedek, 11'in istikrarlı bir ismi değil. Linnes ise günü kurtarır, alternatif. Sağ tarafı böyle oluşturmuşken solda bunu uygulamak hata olacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir