25 Ağustos 2017 Cuma

Östersunds mütevazi ama planı, sistemi olan bir takım


Östersunds, Avrupa Ligi gruplarına kaldı, büyük hikaye. 3-1'in rövanşında Paok'u kendi sahalarında 2-0 yendiler ve tarihlerinde ilk kez katıldıkları Avrupa arenasında önemli bir iş başardılar. Haklarıyla bunu başardılar, şans faktörü ön plana çıkarılamaz. Mütevazi ama bir planı, sistemi olan takım. 

Sessizce geldiler ve grupları görmüş oldular, hikayelerinin altı çizilesi noktası da Galatasaray'ı elemeleri oldu. Üzülüyorum, Galatasaray'ın mevcut kadrosunun Avrupa'da devam edemeyecek. Yürürdü bu takım, o görüntüyü bugün itibariyle veriyoruz ama Östersunds eşleşmesinin olduğu dönem felaket bir tablo vardı.

Mazeret görmüyorum, bu turu bir şekilde geçmek gerekiyordu. Östersunds'un avantajı ne olursa olsun bir planı / sistemi olması ve sezonun yarısına gelmiş olmalarıydı. Galatasaray ise yeni bir takım kurma peşindeydi, hazır olmayan bir futbolcuları vardı ve burada fatura Tudor'a kesilir. Kötü bir süreçti ayrıca, yönetemediğimiz.

Sneijder konusu, transferlerin hazır olmaması, güven vermememiz gibi. Bence Östersunds'u da hafife aldık, ilk maça yeteri şekilde hazırlandığımızı düşünmüyorum. Görüp görebileceğim en kötü Galatasaray'lardan biriydi o. Hazırlamadık, oynanan 2 hazırlık maçı var mesela, seviyesi oldukça düşük olan. Serdar Aziz'in o maça hazırlanmaması, Selçuk İnan / Tolga Ciğerci hattı, 10 numara Sinan Gümüş gibi yürür bu liste.

O gün hata Tudor'undu, biz de tepki gösterdik. Bugün ise fazlasıyla iyi bir görüntü var, başarı da Tudor'un. Çok önemli transferler geldi, keyif veren bir takım var ve keşke Avrupa'da devam etseydik diyoruz. Maalesef ligi erken açmak, ilk turdan Östersunds gibi bir takımla eşleşmek, şartlar derken şu ana geldik işte. İyi bir futbol beklentim yoktu oysa, turu bir şekilde geçelim diyordum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir