21 Ağustos 2017 Pazartesi

Samir Nasri Antalyaspor'da


Galatasaray'ın Nasri özelinde bir ilgisi vardı ve böyle bir isme de ihtiyaç duyulduğunu söylüyordum. Sol açıkta oyun kurucu özellikli bir isim gerekli diyordum, tabii sezon başlamadan önce. Badou Ndiaye'nin pas istasyonu olamayacağı üzerinden bir mantık kurdum ama sezonun başlamasından sonra kimsenin beklemediği bir Galatasaray izliyoruz.

Nasri'nin olmama nedeni maliyetiydi, en azından ben öyle biliyorum. Yıllık ücreti bir yana, kiralamak istemiştik ama bonservis istendiği söyleniyordu. Bu da 8 - 10 milyon avro gibi bir rakam, çıkan haberleri hepiniz hatırlar. Şimdi anlamadığım noktaya geliyoruz, hadi yıllık ücreti bir şekilde hallettiler ama bonservis konusu nasıl çözüldü ya da ne kadar ödendi. 

Eto'o transferine benzemez bu hamle. Eto'o nun yaptığı büyük işler var, beklentimin üzerinde bir sahiplenme ile Antalyaspor'u yıllardır taşıyor. Geldiği gün itibariyle düşüşteydi, Sampdoria'dan geldi. Nasri de kendi kalitesine oranla düşüşte ama piyasası olan bir adamdı, geçen sezon Sevilla'ya gitti ve sakatlıklarla karışık iyi bir performanstı. 30 yaşında, Türkiye Ligi'nin çok üzerinde bir isim. Bu sezonun en büyük transferlerinden biri, kimse inkar edemez.

Yıllık 4 milyon avro deniyor, sponsorlarla desteklenmiştir. Bonservis konusunu hiç bilmiyorum, açıklandığında bir güncelleme yaparız. Saha içine bakmamız durumunda ise Menez, Nasri, Maicon ve önlerinde Eto'o lu bir hücum hattı var. Abartmıyorum, şampiyonluğa oynarsınız bu hatla. Antalya önemli bir şehir, cazibe merkezi. İyi de yönetiliyor, büyük bir vizyon var ve çok önemli transferleri gerçekleştirmeye başladılar. Nasri ise zirve noktası, bu transfer beni bir hayli şaşırttı.

Türkiye Ligi'nin de kalitesi öyle böyle yükselmedi. Hala yabancı sınırı tartışılıyor, bu saatten sonra o sınırı kolay kolay düşüremezsiniz. Bein boşuna yatırım yapmadı, kulüplerin bu transferlerinin temelinde de bu yatırım yatıyor aslında. İzin vermezler, bu yatırımı boşuna yapmadılar ve ligin kalitesini yükseltmeye devam ediyorlar. Nasri son halka, devamını da izleyecek gibiyiz..

2 yorum:

  1. 90 ların italya ligine döndük. Bryan Roy bile Foggia'da oynardı. M.Denizli ne istemişti Roy'u...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir