25 Ağustos 2017 Cuma

Stevan Jovetic & Galatasaray, şu noktada karşılaması zor bir maliyet


Jovetic'le alakalı gündem ne bilmiyorum. Jovetic'in Aslan resmi paylaşımı, İtalyan basınının transfer hakkında verdiği bazı haberler derken konuşur olduk. Bana sorarsanız böyle bir ihtimal yok, en azından zor diyeyim. Asamoah'ı konuşuyoruz, bonservis için önemli bir rakam konuşulacak. Asamoah sonrası ise x bir futbolcuya 7-8 milyon avro bonservis verebileceğimizi düşünmüyorum.

Fırsat transferi kollanır bunun sonrasında, Welliton gibi. Bonservisi elinde ya da kiralık ihtimali olan isimler. Şöyle bir avantaj var, Türkiye'de transfer dönemi Avrupa'dan birkaç gün sonra kapanacak. Avrupa'da da maalesef devam etmeyeceğiz ve son ana kadar beklemek mümkün. Bekleyecekler diye düşünüyorum, bahsi geçen sol açık, stoper ya da forvet noktasında.

Jovetic Sevilla'yı bekliyor diye biliyorum, bu yüzden de Porto ve CSKA Moskova'nın tekliflerini kabul etmedi. Inter ise Jovetic'i bonservisiyle elden çıkarmak istiyor, kaynak yaratma noktasında. Bu transferin maliyeti de en kötü 7-8 milyon avro dolaylarında. Sözleşmesi 2019'da bitiyor, 27 yaşında ve piyasası da var. Kiralık gibi bir ihtimal doğmaz, öyle olsa bize kalmaz. Bonservis noktasında ise şu aşamada lüks olarak bakarım.

Sakatlık dönemleri yaşıyor ama şu aşamada ciddi bir durumu yok. Kaliteli bir hücumcu, joker diye tabir edebileceğimiz. Forvet, 10 numara ya da sol açık, büyük fark yaratır. Teknik özelliği yüksek, iyi bir bitirici. Forvetin arkasında oynayan hücumculardan skor katkısı almak önemli, iyi bir hücum hattımız var ama belki de tek sıkıntımız bu olacak. O açığı kapatırdı, maç içinde Belhanda'yla dönüşümlü oynayarak. Talisca ya da Giuliano gibi, gol özelliğiyle ön plana çıkar ve bence daha üst profilde bir futbolcu.

Şu aşamada olmazsa olmaz değil yine de, özellikle Avrupa'nın olmadığı bir dönem. Asamoah'la birlikte transfer dahi kapatılabilir, bence kadromuz yeterli olacaktır. Sol tarafta Tolga Ciğerci'yle farklı bir tarz denendi ve başarılı oldu. Feghouli'yi 11'e yazacağız, Tolga Ciğerci ya da Garry Rodrigues yedeğe gelecek derken bir şekilde ayakta orası. Jovetic'in katkısı, kalitesi büyük olur ama şu noktada karşılanması zor bir maliyet.

16 yorum:

  1. Aslında çok elverişli bir transfer sezonu var, bir yandan 150-200 milyon eurolar havada uçuşuyor, diğer yandan çoğu klüp piyasayı anlamayı bekliyor, burada bizim gibi tek atımlık kursunu olan kluplerin doğru bir stratejiyle kadrolarını belirli bir düzeye getirme şansı var, elbette bu kısa vadede sonuç getirecek bir yaklaşım ama şu an tam da kısa vadede basari gerekiyor, zira futbol endüstrisinde kartlar yeniden dağıtılırken masada kendine yer bulman lazım, yoksa uzun süre dışarıda kalabilirsiniz..
    Ornegin 2000 lerin başında konuşulan süper lig projesi yeniden gündeme gelebilir ve tıpkı eurileague de olduğu gibi belirli takımlarin daimi üye olduğu bir yapılanmaya gidilebilir. Bu sadece bir ihtimal, neler olacağı konusunda bir fikrim yok, ama konuşulan rakamları görünce futbolun farklı bir yöne gittiğini görmemek imkansiz..
    Saha içine dönersek, bu çeşit yeniden yapilanmalarda başarının anahtarı her mevkiyi belirli bir standarta taşımaktır, eksik kalan bir parça olursa tüm süreç bozulur, bunu 2009 da galatasarayda ve son olarak 2015 te fenerbahçe de gördük..
    Takımımıza dönecek olursak, şu an için belirli bir seviyeye geldiğimiz ve sol bek transferinin de gerçekleşmesiyle ilk aşamayı tamamlayacagimiz ortada.. Ancak kadro derinliği ve alternatif planlar üretebilmek adına yapılması gereken bazı hamleler var, bence bunlardan en önemlisi lider özellikli, oyun kurabilen ve gerektiğinde fernandonun alternatifi olabilecek, çabuk ve teknik bir libero.
    Kanatlarda oynayabilecek bir yaratıcı, tempolu ve mücadeleci orta saha ve bir kanat forvet/forvet arkası da diğer ihtiyaçlarimiz..
    Maliyet/fayda/ihtiyaç değerlendirmesi yaparsak, forvet eksiğimiz için sinan gumusu takımda tutmanın, orta saha için öncelikle genç türk oyuncularin ve alt yapı kaynaklarının değerlendirilmesinin daha doğru olabileceğini düşünüyorum.
    Asamoah ise çok yonluluguyle büyük katkı saglayabilir. Bu durumda bence yapılması gereken tüm imkanlarımızı libero ve asamoah için kullanmak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Libero mu, ben katılmıyorum, bence gerekli değil. Asamoah'ı orada kullanmanın da mümkün olacağını düşünerek. Yedek için dersen de şu aşamada lüks, sadece ligde devam edeceğiz.

      Sil
    2. Sarkık libero gibi oynayan, oyun kurabilen stoperi kast etmiştim, dün sivassporun fernandoya baskısı, beklediğimden fazla etkiledi bizi, marianonun müthiş soğukkanlı oyunu ve hücum tehditimiz sayesinde üstesinden gelebildik ama maricon, serdar muslera hattı topu sürekli rakibe verdi..
      Elbette asamoah gelince çok daha rahatlayacağız, çünkü şu an için oyunu sadece sağ kanat üzerinden kurabiliyoruz, ama bir de oyunu geriden kuracak bir stoperimiz olsa takım seviye atlar diye düşünüyorum.. Bununla birlikte serdar maicon hattı savunma anlamında oldukça etkiliydi, neredeyse pozisyon vermeden tamamladık maçı, ama bunda fernandonun payı da unutulmamalı..
      Bu arada gomisin oyundan cikarkenki gerginligi, oyuna sonradan giren erenin gergin tavırları, yasinin vermediği paslar, oyuncuların kişisel hırs ve motivasyonlarini göstermesi açısından belli bir yere kadar kabul edilebilir belki, ama ilerisi için beni korkuttugunu söylemeliyim. Benzer şekilde hem ndiayenin hem gomisin selçukun elindeki topa bu kadar rahat talip olması ne derece doğru bilmiyorum, sonuçta takım kaptanindan bahsediyoruz.
      Jovetic transferini de biraz bu açıdan düşünmek lazım.. Dünkü maç bana saha içinde lider olacak bir kaptana ihtiyaç duyabilecegimizi gösterdi, takımdaki yerli oyuncular bu profil için yeterli değil, sneijderin yerine kaptanlık yapması beklenen muslera da bu karakterde bir oyuncu değil, ben arda turan kararsizligina kapıldım yeniden ve şu an için öyle bir isime ihtiyacımız olduğunu hissediyorum.
      Ndiaye bir şeyleri ispat etmek istiyor, osmanlisporun herseyiydi, ama bu takımda gomis, belhanda gibi oyuncuların gerisinde kalmak onu rahatsız ediyor gibi, umarım sorunsuz atlatiriz bu süreci..
      Çok potansiyelli bir takımız ama oyuncuya bağlı düzen bitti derken çok daha karışık bir durumun içine girebiliriz, gomisi çok sevdik eren derdiyok gibi bir değeri de kaybetmememiz gerekir, tudorun işi zor..

      Sil
    3. Asamoah çözecek o işi işte, geriden oyun kurma noktasında Fernando'yu çok rahatlatacak.

      Sil
  2. İtiraz ediyorum hakim bey! Stoper almaliyiz.Serdar sakatlaninca kimle devam edecegiz ? Calik mi? Jovetic gelmek isterse neden olmasın.Asa harici bir plan işte: Maliyeti düşük sağlam sol bek alıp ön tarafa koy jovetici ortalik iyce karissin.Rakipler kafayi yesin hangisini durduracagiz diye.Vizyon sahibi yonetim bence Asa ve Jovetici alir seneye CL hedef yapilir.Maliyet oradan cikar.Bizim yerimiz orasi.Dun Totti kurada kagidi acip italyan aksaniyla Galatasaray SK demeliydi.Ozledik Burak reis.CL bizim ligimiz.Buyuk dusunelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almalıyız da kimi almalıyız, bonservis verecek durum yok. Fırsat kovalanır, o isim de Denayer olmanın ötesine geçmez.

      Sil
  3. Jovetic geçmişte verilen bonservisleri hak edecek bir oyuncu değildi bence. Hala overrateded eskisi kadar olmasa da Galatasaraya ancak kiralık gelir ona da elden çıkarmaya çalışın inter yanaşmaz olmaz bu iş. Olmasa da kayıp değil.

    Asamoah Denayer ve Wellinton gelsin yeter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence hak eder, önemli isim çünkü. Fiorentina dönemlerinin hastasıyız, Sevilla'da da iyi iş çıkardı. Hatta sakatlık dönemleri olmasa City, çok iyi futbolcu.

      Sil
    2. 26m ve 13.5 gitmiş Jovetic ederi 7-8 bence yaşı artık 28. Lazar Markovic de öyle misal 20 verdi aldı Liverpool iyi adam sakatlık çok etkiledi ama ederi 20 etmez o da 7-8 arası bence yaşı genç diye o da.

      Darlon Pabon var Kolombiyalı aradığımız tipte. Bakalım ne olacak...

      Sil
    3. Pabon daha kanat özellikli, sağ tarafa yakın. Orada doluyuz bence, almazdım, Jovetic önceliğim olu bu kıyasta.

      Sil
  4. Kiralık ya da serbest oyuncu pozisyonunda Bojan Krkic (kiralık) Victor Obinna (serbest) var biraz geç kaldık. Sinan yazın başından beri kıvranıyor sorun çıkarıyordu. O zaman düşünseydik bu hamleyi belki Arouna Kone bizdeydi. Galatasaray'ın hukukçularına güvensem Welliton'u al geç derim de...

    Orta sah özellikleri de iyidir Wellinton'un ayağı pas yapar. Bekleyip göreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, çok geç kaldık. Kone müthiş alternatif olurdu, haklısın.

      Sil
  5. AZ Alkmaar'dan Fred Friday çok faydalı olabilir. AZ'de ilk 11 oynamıyor ama adapte etmeye çalışıyorlar 1.5m euroya aldılar geçen sene. 95 doğumlu ama hazır bir oyuncu.

    https://www.youtube.com/watch?v=bJiGGF01ECw

    Brugge'den Samatta da hazır ve iyi bir oyuncu 92 li.

    YanıtlaSil
  6. Samatta Genk'te bu arada yanlış yazmışım. Welliton'da haksız fesih kesinleşmiş bu iş yatar. Alternatif vardır umarım.

    Fred Friday bizim lige çok uygun. Samatta ilk 11 oynadığı için ucuza alamayız.Ya da Kiralık bir eski yıldız gelir 1 eylülde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haksız fesih iddiasında Kayseri bulunuyor, sanmıyorum haklı çıkacaklarını.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir