15 Ağustos 2017 Salı

Tolga Ciğerci'nin 11 oynaması değil, solda oynaması sürprizdi


Tolga Ciğerci'nin 11 oynaması değil, solda oynaması sürprizdi. Eleştirilen bir isim, geçen sezon yaşadığı sakatlığın ardından bir türlü dönemedi. Tudor'la yükselmesini bekledik ama ona da cevap veremedi, üstüne bir de Östersunds maçları derken taraftarın gözünden düştü. 

Tudor tutuyor, ısrar ediyor. Benim için de değerli bir alternatif, takip edenler bilir. Temposu kıymetli, mevcut isimler içinde de Tudor'un kalemi olabilecek tek orta sahaydı. Bugüne bakınca Badou Ndiaye ve Fernando gibi isimler var, Tolga Ciğerci'nin de bu isimler arasında yükselebileceğini düşündüm.

Selçuk İnan'ın temposu sıfırladı, Tolga Ciğerci ise onunla birlikte oynadığında ekstra sorumluluk alma derdinde. Sıkıntı o zaten, hücumda yapamadıklarıyla, oysa orada olması gereken isim o değil. Rakip ceza sahasına girer, oraları karıştırır, bu başka. Şut veya kilit pas atmasını beklerseniz sorun, bunu Selçuk İnan yapmalı ama yapmadığı için o sorumluluğu da Tolga Ciğerci almaya çalışıyordu. 

Sakatlığın ardından dönemediği doğru, geçen sezona girdiği havada değildi. Kayserispor maçına baktığımızda ise takımın mevcut temposunda farkının olduğunu gördüm. Sola yakın oynamasına rağmen, maçın sürprizidir bu bana göre. Rakip ceza sahasına girdi, ilk golünü attı, pozisyonlara girdi, şut atmadı ya da hücumda başka sorumluluk alma amacında değildi. Olması gereken bu zaten.

Tolga Ciğerci topla da çıkar, rakip ceza sahasına koşu da yapar. Badou Ndiaye'nin getirdiği topta kaçırdığı bir gol var, enfes bir asist olacaktı. Kaçan gole takılmıyorum, orada Tolga Ciğerci'nin o koşusunun altını çizelim, aksiyonun içinde olması önemli. Bu kaçar, başkası gol olur. Takım için önemli bir adam yani, yine altını çiziyorum.

Savunma tarafını konuşmuyorum bile, zaten yaptığı işlerdi bunlar ama hücum algısı kötü gösteriyordu. Mevcut temponun önemli bir dalıydı, pres içinde hep vardı, çok top kazandı, baskısını hissettirdi. Bunları sol kanada yakın oynayıp yapması ise işin sürprizi. Kazanılması, vazgeçilmemesi gereken bir isim, Tudor'a yazabileceğim artılardan biri olur..

9 yorum:

  1. Maalesef taraftarın çoğu potansiyele göre yorum yapmıyor. Futboldan anlayan herkes bu adamın Selçuk yüzünden kötü gözüktüğünü görür.Tolga Alman milli takımının bütün yaş gruplarında milli olmuş ve sakatlık geçmişi olmasa Süper Ligin yanından dahi geçmeyecekti. Bu tip adam kötü oynuyorsa bil ki sorun onda değil takım yapısında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, sakatlık geçmişi olmasa şu an başka bir yerdeydi. Yazdım zaten, Selçuk İnan o kadar sorumluluk duygusundan uzak ki Tolga Ciğerci hücumda bir şeyler yapmaya çalışıyor ve yapamıyor. Oysa gerek yok. Dün etrafında onu da oynatan bir takım vardı, sol kanatta dahi farkını gördük.

      Sil
  2. Biraz mecburiyetten oldu eğer

    Belhanda--Tolga--Ndiaye--Garry şeklinde çıksaydık yani belhandayı kanada atıp göbeği fernando arkada önde tolga ndiaye çıksaydık pas dağıtımında yaratıcılıkta sıkıntı çıkardı belhandayı forvet arkası 10 numara gezgin playmaker gibi kullanmak için mecburen boş kalan kanada Tolga kaydı. Bence doğruydu hocanın seçimi.

    Asamoah gelirse dediğim gibi herkes kaymalı oynayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben beklemiyordum, olmayacağını da düşünüyordum ama Tudor haklı çıktı. Hakkını vermek lazım.

      Sil
  3. Fakat şu var, bu adamın pozisyon bilgisi sorunlu. Yenilen korner golünde herkes suçu Muslera'ya atıyor velakin orda adamını kaçıran Tolga idi. ( Tolga'nın takımda kalmasını istiyorum iyi bir yedek olarak) Aslında yan top savunmalarında gözle görünür bir gelişme var. Alan savunması ile birlikte adam markajı yapıyor takım ki bana göre doğru olan bu ama adamını kaçırmayacaksın işte. Benim açımdan en güzel tarafı şu oynanan futbolun, gol yediğimizde hiç üzülmedim çünkü bu futbolla çok daha fazlasını atacağına emindim. Maşallah diyelim de nazara gelmesin. Şunu da göz ardı etmemek lazım, orta sahada rakibe basan bir takım karşısında nasıl bir reaksiyon göstereceğiz? Bu maç güzel bir başlangıç ama bir kıstas olarak görmüyorum. Ha isterse 10 tane gollü bi mağlubiyet alalım gam yemem yeter ki mücadele edelim, ısıralım, hırslı olalım. Son olarak, şu takım Avrupa Ligi'nde final oynardı - Staue Bukres şampiyonlar ligi elemesini getirdi aklıma, elendikten sonra yapılan transferler vs. kahroluyorum resmen..
    Not: Blogunu çok çok uzun zamandır takip ediyorum bu ilk yorumum olsa da, senden temennim istikrarını bozmaman. Sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi 8 yıldır yazıyorum, aynı çizgide devam etmek dileğim. Her geçen zaman nasıl gelişirim diye düşünüyorum, yorumlarınızı sık sık beklerim ve teşekkür ediyorum :)

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim. Blog çok farklı bir kültür, yazdıkça öğrenilen öğrendikçe yazılan, kokulu silgileri kırmızı beyaz kareli örtüleri hep anımsatan mahalle arasında top koşturan o çocukların birlikte büyüdüğü sokakların tattıran bir ortam.. Aceto, borges, tardinibufe, Ali Ece, pclion vs. Vs bugün yazmış ki acaba diye beklediğim zamanları öyle özlüyorum ki şimdi o mirası seninle bulmak güzel işte dostum bu yüzden tekrar teşekkürler. Sana küçük bir tavsiye Bülent abi gibi böyle arada futbola dair hikayeler hatta Galatasaray ile ilgili hikayeler paylaşırsan harika olur. Misal 3 2 lik real maçının perde arkasında ki kokoreç hikayesini duymuşsundur öyle hikayeler istiyorum senden. Hatta bu hikayeleri birinci ağızdan ya da tanıkların dilinden röportaj tarzı bir görüşme ile de yapabilirsin. Daha sık görüşmek üzere.

      Sil
  4. Kayseri sporun 3-5-2 oynaması nedeniyle merkezi tutmak için böyle bir tercih yaptı muhtemelen, zira ostersundsa karşı merkezde çok zorlanmıştik..
    Tudorun asamoahi neden ısrarla istediğini de görmüş olduk, muhtemelen tolganin pozisyonunda sıklıkla izleriz onu. Yalnız bu sistemin islemesinde rodriguezin rolünü de görmemek olmaz, top neredeyse oradaydı ve çok tempoluydu.
    Linnes performansıyla guven verdi, ama belki asamoah dışında genç bir sol bek daha alınabilir.
    Arda turan bu takımda oynar, türk oluşu da avantaj olur, düşündükleri forvet oyuncusunu cok merak ediyorum ama sonuc güzel olacak gibi..
    Yaşa tudor..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir