26 Ağustos 2017 Cumartesi

Tolga Ciğerci'nin yükselişinin hakkını vermek lazım, adresi Tudor diyerek


Tolga Ciğerci'yi konuşmadan önce Tudor'u bir anmak lazım. Bu çıkışın, yükselişin mimarı kendisi, üstelik bunu futbolcunun pozisyonunu değiştirerek yaptı. Kayserispor maçına dönelim, ilk 11'de Tolga Ciğerci'yi sol kanatta gördüğümüzde ne söyledik ve maç sonunda yorumumuz ne oldu. Çok farklıydı değil mi, tüm yargılar nasıl kırıldı.

Tolga Ciğerci öz geçmişine girmeyeceğim, o kadar çok yazdık ki bunu. Önüme bakmak istiyorum, daha doğrusu Tolga Ciğerci, Linnes, Garry Rodrigues ya da Serdar Aziz gibi isimleri yeni transfer olarak görmek. Teknik direktörlerin böyle dokunuşları vardır, onları iyi ve başarılı kılan unsurlardan biri. Bazı mevcut isimlerden alabileceği ekstra katkılar, onları yeniden kazandırması. 

Tudor'dan geçen sezon bekliyordum bunu ama yapamadı, eleştirdiğim noktalardan biri. Bu sezon ise başardı, yeni transferler ve takım tamam da saydığım bu isimlerin yükselişi es mi geçilecek. Tolga Ciğerci de o isimlerin başında geliyor işte, çünkü pozisyonu değişti ve bu başarıldı. Sol kanat oynuyor bu adam ve mevcut düzende öyle bir önemi var ki.

Tudor'la birlikte en büyük çıkışı yakalar diye düşündüğüm isimdi. Atletizmi ve temposu bunu vaat etti ama geçen sezon toparlayamadı ve bu sezona da iyi başlamadı aslında. Takımın seviyesi yükseldi, sorumluluğu devredeceği isimler geldi, sistem içinde güzel bir role evrildi ve katkısı ortada. Feghouli, Asamoah geliyor da Tolga Ciğerci'yi kesemezsiniz yani, şu 4-1-4-1'in en önemli isimlerinden.

Tempoyu övüyoruz, pres gücünü ya da atletizmi. Tolga Ciğerci bu temponun temel taşlarından biri. 3 haftada 4 golü var ama oynadığı oyunun önüne geçmemeli bu. Attığı goller asla tesadüf değil, sürekli rakip ceza sahasının içinde, arıyor, karıştırıyor. Çok da kaçırıyor, kaçırsın da, atıyor yani, 3 maçta 4 gol diyoruz. Geçen sezon 0 golü var, kariyerinde bir sezonda 2 gol attığı dönem dahi yok. 

Aslında Galatasaray hücumcuları serbest bir rolde. Garry Rodrigues, Belhanda, Badou Ndiaye ya da Tolga Ciğerci, sürekli geziyor, yer değiştiriyorlar. Tolga Ciğerci hücuma çıkarken orta saha gibi, 4-1-4-1 diyoruz ama 4-3-3'e evriliyoruz o anlarda. Sol tarafı da kapatıyor, Linnes rahatlıyor ve sık sık hücumu zorluyor. Rakip ceza sahasının içine de giriyor, gol kovalıyor. Ayrıca attığı ters toplar var, takımı da rahatlatıyor. 

6 yorum:

  1. Feghouli ve Asamoah gelirse bence Tolga kesilmemeli. Gary-Feghouli ve Linnes-Asamoah değişiklikleri şu an için en mantıklı gözüken hamle gibi duruyor. Gerçi o zaman da, Selçuk'tan başka hamle ortasaha oyuncumuz kalmıyor ama buna değer gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç içinde çözülür o alternatif durumu. Ciğerci ya da Asamoah çekilerek. Olmadı Donk tutulur, başka isim yok çünkü.

      Sil
  2. 3 maç üzerinden fazla yukseliyoruz.Benim kriterim süper lig degil.Bu ligin capı belli.Gelen oyuncular tecrubeli tempolu liglerden gelen akilli topcular.Denileni rahatlikla uygularlar burada.Tudor aptalca bir sey yapmazsa bizim ligi bu takimla süpürür.Başarimi bu, tabi ki başari.Ancak GS icin benim basari kriterim 1989 dan beri Avrupa dir.Benim icin Tudor takimi sampiyon yapmasin ama CL katilmayi kazansin gayet basarili sayarim bu sezon.Tudorun elinde hazine var su an.Takimin hepsi seneye kendilerini avrupada ispat edip kontrat kovalayacak oyunculardan kurulu.Sureci iyi yonetip seneye de CL de son sekize kalirsa iste ben o zaman Tudor iyi bir direktor diyebilirim.Allah bu takımın yardimcisi olsun yolu acik olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil de hedefin lig ama, rakiplerin bunlar yani. Avrupa yok, şampiyonluk amaç. Doğal değil mi yükselmek, sonuçta bu rakiplerle oynayacaksın.

      Sil
  3. Tolganın sözleşmesi 3 yıllıktı sezon sonu bir yıllık sözleşmesi kalacak. Bu sefer bu koz kullanıp daha yüksek maaş talep edebilir. :-) 3m euro bonservis ve yıllık 2 m euro maaş veriyorsun anlaşma 3 yıllık bari bu paraları vermişken kulüp taraflı +1 yıl opsiyon konulmalıydı. 3+1 şeklinde kulüp opsiyonlu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum, o opsiyonu koysak bu sefer de isyan kopabilirdi. Bugün böyle konuşuyoruz da dün başkaydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir