2 Eylül 2017 Cumartesi

Asamoah konusunda üzgünüm, Juventus'un ne yapmaya çalıştığını çözememekle birlikte


Asamoah transferine inandım, ne yalan söyleyeyim. Bitti üzerinden baktım, konuşulanlar, yazılanlar o yöndeydi. Ben de az çok bir şeyler öğrendim, X Galatasaray'da tarzı şeyler yazmam, kesin olarak bittiğine emin olmadan. Süreç bu yönde oldu, Asamoah'a bu gözle baktık. Asamoah üzerinden de blog yazıları yazdım, hayal kırıklığı oldu. Üzgünüm, bunun için özür dilerim.

Juventus'un ne yapmaya çalıştığını çözemedim. Allegri'nin Di Sciglio'yu solda oynatabilirim açıklaması vardı, sağ taraf desek Höwedes gibi bir alternatif yaratıldı. O da bir yana, ligde 2 maçta 90 dakika oynattığın ve 2 asist yapmış Lichtsteiner'ı Şampiyonlar Ligi listesine yazmıyorsun. Asamoah gitmek istiyor, yılların Lichtsteiner'ını ise dışlıyorsun. 2 futbolcuyu da kafadan kaybettin, burada amaç nedir?

Lichtsteiner'ı alalım diye yazdım, gerçekten düşünülebilir. Sağ bektir kendisi, daha doğrusu 3'lü savunmanın sağ kanadında da oynayabilen bir isim ama solda da kullanırsın. Linnes'i oynatıyorsun işte, Lichtsteiner gibi tecrübe mi oynayamayacak. Bu süre zarfında Asamoah'la da kontağı kesmezsin ve ya Ocak ya da sezon sonu için hamleni yaparsın, üstelik bonservis ödemeden.

Asamoah'ın da bu süreçte elinden geleni yaptığını düşünüyorum ve bunda samimiyse Galatasaray'ı bekler. Sözleşmesi elinde olacak Asamoah'ın talibi olur, Juventus da onunla devam etmek ister ve burada iş Asamoah'a bakar. Öyle bir transferdi ki şu dişlinin eksik tek parçası gibi. Sahaya çıkmadan etrafında sinerji de oluşmuştu, etkisi büyük olacaktı. Tek futbolcuyla 3 pozisyona yapabileceğin en iyi transferdi.

Carole gitmemiş olsaydı, Ocak ayına kadar Linnes'le devam etmek mümkün derdim. Şu an başka alternatif yok, Linnes dışında Denayer'i sol bek düşünmek büyük fantezi. 1 hafta var, bu sürenin de yeterli olduğunu düşünüyorum. Bonservisle bir isim almak doğru değil, eğer Asamoah'ı Ocak ayında tekrar zorlayacaksak. Kiralık bir isimle orayı geçelim, Chelsea'li Kennedy gibi. Sol bek almamak büyük kumar.

Müthiş bir transfer dönemi geçiriyoruz, Asamoah konusu can sıktı ama ümitsizliğe kapılmamak gerekiyor. Linnes'le de o ışığı vermedik mi, şampiyonluk adına fazlasıyla iddialıyız. Yapılması gereken 2 hamle var, biri sol bek olmak üzere. Asamoah'ı kesin gördük ama 2-3 gündür "bu iş ya olmazsa" modu vardı, umarım o sürede alternatifler yaratılmıştır. Süre yeterli, mazeret olmamalı. 5.2 milyon avro'yu görmüştük Asamoah için, kaynağın da olduğunu düşünüyorum..

14 yorum:

  1. Ocak ayında Asamoah'ı almak en az bugun almak kadar zor olacaktır. Juve takımda tutabilir başka talipler devreye girecektir vs. Asamoah ciddi ise şimdi kasada tutulmak üzere ön protokol yapar biz belli bir miktarı peşin öderiz (açıkça yapılması suç olsa da bir borç alacak ilişkisi oluşturulur konusu futbol olsun olmasın) Ama ben açıkcası Asamoah'ın kendini bağlayacağını sanmam. Forma bulur iyi oynarsa Galatasaray'ın ocak ayında Asamoah'ı alma şansı yok açıkcası. Ha yine külübeye mahkum olur oynamaz o zaman görüşürüz ve en az bugun kdar zorlanırız ve belki alırız.

    Sol bek transferi için kaynak olsa da kadrosunda solak beki olmayan bir takıma kimse ucuza oyuncu vermez ancak fazlalıkları alırsın. Ya da scout transferi yaparsın. Kennedy Rahman Baba Douglas Santos Jerome Rousillion Davide Santon vb. kolay isim yok.

    Anlamadığım neden haziran temmuz ayında sol bek almadık. Carole'u baştan gözden çıkarmıştık zaten Linnes bile sallantıdaydı durumu. Asamoah'ı bile haziran temmuz ayında zorlasaydık belki alırdık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asamoah'ın duruşu ile alakalı o, eğer şu zamanı unutmaz ve Galatasaray'a söz verdiyse tutmalı.

      Sil
  2. Brezilya veya arjantinden alabiliriz potansiyelli bir oyuncu, hatta almışken forvette alabiliriz..
    Genç, tempolu, hızlı güçlü bir çizgi beki alip önüne de ardayi koysak müthiş hamle olur..
    Tabii Donk ve/veya dejongun kadroda tutulmasi da düşünülmeli, asamoah orta saha rotasyonu için de kilit hamleydi sonuçta..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Listeyi görmek lazım, onun da kokusu yarın itibariyle ortaya çıkar diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Donktan De Jongtan hayır gelmez bence.

    Güney Amerikadan gerçek genç yeteneği alman çok çok pahalı. Onun yerine avrupaya gelen yıldız adaylarını kirala (Kennedy) ya da tutmamış yıldız adayını al ikinci bir şans ver.(D.Santos gibi)

    Yedek kaleci ve 3.forvet deniyordu?? Fazla fırsat transferi de yok açıkcası. Plansızlık baka bir şey değil. Arjantinli Calleri kiralanabilirdi. Sinan'ın durumu yeni değil 3 aydan beri Sinan'ın sorun çıkardığı belliydi.

    Haziran ayında Sinan Carole Eray yine sıkıntılıydı. Calleri Kone Mert Günok Clichy vb. seçenekler vardı. Şimdi yok ama seçenek yok. Welliton da sıkıntılı...

    Haklı oldukları tek konu Muslera Selçuk Serdar Ahmet Eren Yasin 6-7 oyuncu vardı elde. İlk 11 oyuncusu sadece Muslera olan bir kadro. Nakit yoktu. 10-12 önemli transfer yapmak kolay değil. Ama planlama eksik yapıldı haziran temmuz ayında. Feghouliyi beklerken Mert'i Kone'yi alabilirdin illa Sinan'ın satılmasını beklemezdin. Satamadın da yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'tan umutluydum aslında, atletizmi sayesinde Tudor düşünür diye bekliyordum, olmadı. Bu noktadan sonra haklısın. Yedek kaleci zor, öyle bir yerli yok çünkü. Forvet olabilir, bekliyorum, olması da gerekir.

      Sil
  4. Asaya inansa Juve kontrati coktan uzatirdi demis bir abimiz aynen katiliyorum.CL gidersek kendisi gelir zaten kasmaya gerek yok.Ha oynadi parladi ne yapalim o da kismet. Basaksehirin sag kanadi caicara,visca bazen elia ya da bjk nin sag tarafina bakin, bunlarin karsisina linnes i koyarsak zorlaniriz,ben bu yuzden mecburiyetten denayer sola kayabilir demistim tabi ki gelismesi gereken yer stoper.Hedef maclar disinda bu sezon ki Linnes in gideri var bence.Sezona iyi basladi ancak yine de daha iyi olmasi gerektigini kendisi soyluyor yasin aymazliginda degil adam cabasi var.Bu sezon adina kilit noktanin bizim icin kolay gol yememek oldugunu dusundugumden sol bek transferi sart.Defansif yonu daha guclu olmali bence.Top tutma oyun kurma becerisi olan sol acik iyi olur ancak zaman kalmadi.Arda rahat dursa o pozisyona uygundu.Allah bu takima sakatlik vermesin.Kadro derinligi az.Kritik 5 gun basladi yonetim icin.Ben baskan olsaydim bu saatten sonra saglam bir sol bek ve weliton gibi bir forvet alip transferi kapatirdim.

    YanıtlaSil
  5. brazilya veya arjantin olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzatmak istediler aslında, Galatasaray teklif yaptığında. Tabii bizim önerdiğimizi vermediler, bir de Asamoah alternatif düşünülüyor orada. Bu da kendisi için sıkıntı.

      Sil
  6. Amrabati kirala
    Babayi kirala
    Kayseriden Muhammeri al bitir transferi.

    YanıtlaSil
  7. Hakan Balta alternatif diye takıma dönmez umarım. Bize hucumcu bek lazım Hakan bu saatten sonra ne sol bek ne stoper oynayabilir bu takımda ancak idareten sol stoper oynar. Ona da gerek yok Ahmet ve Koray forma şansı bulamazken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönmemeli, bu tempoyu kaldırması imkansız.

      Sil
  8. Tarık Çamdal kalırsa şaşırmam. En azından bek özelliği var. Ve fiziği 18 lik gençlere göre iyi. Altyapı jenerasyonu yetenekli ama sertlik ve fizik olarak gelişmeleri lazım. Keşke İngiltere'deki gibi U23 ligi olsa.20 yaş sonrası büyük bir boşluk oluyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir