26 Eylül 2017 Salı

Belhanda konusunda yazmaya devam edeceğim, hakkım olduğunu düşünüyorum


Belhanda konusunda yazmaya devam edeceğim, hakkım olduğunu düşünüyorum. Verdiği ama ısrarla insanların görmediği etki bir yana, Bursaspor maçı itibariyle beklentimi de karşılama noktasına yaklaştı. 2. yarıda oyunu sürükleyen isimdi, geri dönüşün en önemli mimarlarından. Sorumluluktan kaçıyor deniyordu, oysa öyle olmadığını rakamlar da söylüyor.

6 kezle rakip ceza sahasında en çok topla buluşan futbolcu. 3 kezle en çok başarılı çalım yapan (kimse Bruma beklemiyordu sanırım), 11 kezle en çok orta açan (3 ortası başarılı ve orada da ilk sırada), 6 kezle en çok şut pası çıkaran Galatasaraylı oyuncu. Yine yazıyorum, Sneijder bekleyenler mutsuz olur, Belhanda çok başka bir tarz ve gösterebileceği en iyi performanslardan biri bu.

Bunun da üzerine koyacak, o ayrı nokta. Sürekliliği giderek artmaya başladı, hücumun saha içindeki lideri olmaya başladı. Sorumluluktan kaçmıyor, aksine topsuz koşularına bakın mesela. Bu sefer pas da almaya başladı, topla dripling özelliğini gösterir oldu, gol noktasında zorluyor yani. Zaten atılan hemen hemen her golün içindeydi, Bursaspor maçında bunu göstererek yaptı.


Belhanda'nın topla buluşma noktaları grafikte. Sahada yer basmadığı yer kalmamış neredeyse, hücumda zaten her noktada var. 10 numaranın sola kaymaması, ısı haritasının solunu ısıtmaması son yıllarda alışık olmadığımız bir istatistik. Belhanda farklı diyorum, ısrarla, şu aşamada böylesi gerekli.

Çok top kaybediyor gibi bir eleştiri gelebilir. Belhanda'yı ısrarla görmek istemeyen bunu mutlaka yazacak, biliyorum. Bu kadar dikine oynayan, pozisyonun içinde yer almaya çalışan, 6 tane kilit pas atmış futbolcu bırakın da top kaybetsin. Soldan alıp sağa vermiyor ya da geriye oynamıyor işte, ısrarla kaleyi zorluyoruz, dikine oynuyor.

Klas oyuncu, yetenekli. Buraları çok fazla önemsemiyor gibi bir izlenim olmasın, verdiği savunma katkısı bunu çürütür. Böyle bir 10 numara gerekliydi, alındı. Performansı da her geçen zaman artıyor, çok daha iyisi olacak. Sneijder beklemeyin boşuna, farklı bir tarz bu. Tudor'un oynatmak istediği oyunu daha iyi anlamak lazım, mücadelenin altı çizilerek..

6 yorum:

  1. Gol atması gerek. Sen Badou Ndiaye gol atmıyor diye eleştiriyorsun ama ondan önce kaleye daha yakın olan Belhanda bu konuda sıkıntılı. Gol sayıları iki oyuncuda toplanmış durumda. Bunun bir kaç oyuncuya dağılması gerek. Hem oyunu açmada hemde rakibi şaşırtma konusunda yapılması gereken bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atar, gol de bulur. Ndiaye'den beklentim o diyorum, eleştirmiyorum, Belhanda'dan da beklediğimi zaten yazıyorum.

      Sil
  2. Belhandanin gol pozisyonunda olabilmesi icin ilerde kendinden baskada top kullanan oyuncu olmali.Belhanda prese katilma ve ortayi kollama gorevinde bu yuzden daha cok Tolga gol bolgelerinde gezindi ve golleri buldu.Feghuli katildiginda isin rengi Belhanda lehine dgisecektir.Hatta Badou da dahil bence buna..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, Feghouli'nin bu anlamda Belhanda'ya yararı yüksek olacak.

      Sil
  3. Belhanda'yı Sneijder'le kıyaslamam bile çok daha faydalı en azından saha içi alan paylaşımını bozmuyor ve savunmaya katkı veriyor. Ama belhanda dan skor katkısı pek gelmez bana göre. Şut anlamında ayağı düzgün değil.
    Diğer bir nokta arkadaşın dediği gibi ne tolga ne ndiaye pas istasyonu sayılmaz bu nedenle boş koşu yapacak fırsatı bulamıyor.

    Çözüm bence Fernandoyu orta sahaya çıkarıp Ndiayeyi de öne atmakta. Denayeri savunma joker gibi kullanmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sert şutlar olmaz, plase vuruyor daha çok. Farklı bir isim, bence şu aşamada ihtiyaç Belhanda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir