8 Eylül 2017 Cuma

Burada esas olan "günü kurtarmak"


Sürekli aynı soru soruluyor, biraz daha detay vermek adına yazıyorum. Konuştum yoksa, Latovlevici gündem olduğu andan itibaren aynı şeyleri yazıyorum. Latovlevici dışında bir isim kiralanamaz mıydı deniyor, üstelik maddi şartları görülmesine rağmen. Cevap basit, kiralanamazdı. Ya da şöyle diyelim, Latovlevici'den iyisi gelmezdi.

Latovlevici'nin sözleşmesi 1+1 yıllık ve opsiyonun devreye girmesi de son derece mantıklı bir şarta bağlanmış. Belli bir maç sayısı var, keşke performansı iyi olsa ve o kadar sayıda maça çıksa. 2 yıllık bir sözleşme de açıklansa ben buna tamam derdim, 31 yaşında çünkü. 2 seneyi rahatlıkla kaldırır ve iyi bir alternatif olacağına inanıyorum. Sorunsuz yedeklerden ki aldığı rakam ortada.

Asamoah'ı cepte gördünüz, o uğurda diğer alternatiflere bakmadınız bile. Ansaldi'yle anlaşılmış mesela, Asamoah olmazsa diye. O da son gün Torino'ya imza attı, ne yapabilirdi. Yönetime de suç bulamıyorum, son gün Juventus tamam demiş, evrak bekliyorsunuz ama Asamoah'ı vermemişler. Spinazzola'nın olmaması, Khedira ve Marchisio sakatlıkları diye ilerleyen süreç var. Ocak ayını bekleriz, olmadı sezon sonu. Bağı koparmamak lazım.

Gelelim 1 Eylül'e, önünüzde 1 hafta gibi bir zaman kalmış. Avrupa Kupaları listeleri açıklanmış bir yandan, alabileceğiniz çoğu isim o listelerde yer alıyor. Alternatif diye bahsedilen kimi isim sakat, hazır olması en az 2 ayı bulacak. Kimi 1 yıldır doğru dürüst topa değmemiş, hazır olması aylar alacak ki o isimlerin maliyeti de var. Bonservis vermek istemiyorsunuz, ufukta yine Asamoah var, hesaplar o gelecek üzerine.

Burada esas olan "günü kurtarmak". Tagliafico gibi bir ismi almak demek 4-5 milyon avro anlamına gelir, Asamoah geldikten sonra da böyle bir ismi yedek mi bırakacaksınız. Kalan 1 haftada Güney Amerika harici bir alternatif yaratamazsınız ayrıca, burada başka bir isim bulamadık diye kimseyi suçlayamam. İyi kötü Linnes var, oynuyor bu adam, performansını övüyoruz. Alternatif yaratmak gerekliydi, şu sürede Linnes'in altını doldurmak.

Latovlevici de bildiğiniz, tanıdığınız, az çok ne vereceğinizi bildiğiniz, tecrübeli ve maliyeti düşük bir futbolcu. Atılabilecek en doğru adım, 2. bir seçenek yok hatta. Kimseyi bulamadılar, futbol aklı yok gibi yorumlara asla katılmam. Futbol aklı bazen önünde olanı görmektir, önemli olan nereden geldiği değil, kimin ne kadara geldiği. Ben bu transferden ötürü çok mutluyum, fazlasıyla akıllı bir iş yaptık..

2 yorum:

  1. Lato sezon başında bu maliyetle transfer edilse herkes sevinirdi, bunu konuşmaya bile gerek yok, yönetim carole'yi kiraya gönderdi, ve aşağı yukari onun bütçesiyle latoyu aldı, böylelikle sezon sonunda carole nin iyi bir rakama satılma şansını artırirken, geçen sene ligin en iyi sol beki olan oyuncuyu bedavaya kadrosuna kattı.
    Kaldı ki linnes te sezona gayet iyi başlamıştı, asamoahin gelmemesi onun daha motive olmasina da yarayabilir, zira asamoah ta orta saha rotasyonunda sol bek için olduğundan daha değerli bir oyuncu..
    Donkun kalması da bence müspet, umarım son dakika bir yere yollamazlar, zira donk, tolga, selçuk ve emrah gibi farklı oyuncu profilleriyle orta saha rotasyonunu zengin tutmuş oluyoruz, bunlardan hiç birini mevcut ucluden birinin direkt yedeği olarak yazamazsin, bu büyük dezavantaj ama aynı zamanda, mecbur kaldığında bu oyuncuların her birini bu ucluden her hangi birinin yerine oynatabilirsin ve hepsinde farklı sonuçlar alabilirsin..
    Asamoah gelince donku gonderebiliriz ve bir de kaan ayhani alırsak, rotasyonu tamamlariz.. Bir de sol ayaklı kanat forvet/orta saha özellikli, nedense ben martin beniteze takıldım, bir oyuncu ile seneye şampiyonlar liginde yarı finali hedefleyebiliriz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarına imza atıyorum, katılıyorum :) Tamamen aynı düşünüyoruz, Lato ve Donk konusunda. Donk için şunu yazayımi Tudor'un ondan katkı alacağını düşünüyordum aslında. Atletik özelliklerinin kıymeti itibariyle.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir