29 Eylül 2017 Cuma

Carole gözden çıkarıldığı için kiralık gönderildi, zamanında Bruma'da olduğu gibi


Galatasaray'ın Bruma'yı neden Real Sociedad'a kiraladığı sorusunun cevabı bende yok. Burada bir gelişim gösteremediği doğruydu da gelişim göstermesi için ne yaptınız mesela. Fatih Terim devam ediyor olsaydı eminim ki Bruma, Galatasaray formasıyla daha iyi bir noktaya gelirdi. Yaşadığı sakatlık ve devamında gelen teknik direktörlerle o aşamayı gösteremedi. Çünkü adam akıllı şans verilip, onun özelinde ısrar edilmedi.

Bruma'nın Real Sociedad günleri parlak geçmedi bu arada. La Liga tecrübesi, kazandığı öz güven önemli ama istikrarlı bir şans bulmadı ki. Israr edilmedi onun üzerinde, o da anlık sivrilmeler dışında bir etki etmedi. Bruma için şans noktası Riekerink oldu, orada hakkını vermek lazım. Bruma'nın geldiği bu noktada Riekerink'in payı yüksektir. Galatasaray'da kalmaya ikna etmesi, verdiği özgürlük, yeteneğini göstermesi için çabalaması.

Bruma'yı Real Sociedad'a kiralama nedenimiz ise tecrübe kazanması değil, gözden çıkarmamızdı. 7.5 milyon avro satın alma opsiyonu vardı, kullanılmış olsa Bruma'yı Leipzig'e satamayacaktık. Şimdi de aynı haberler Carole üzerinden çıkıyor. Galatasaray'ın Carole'yi Sevilla'ya La Liga tecrübesi kazanması için kiralık gönderdiği söyleniyor. 3.5 milyon avro'luk satın alma opsiyonu var, Carole gözden çıkarıldığı için kiralık gönderildi. Talibi çıksa satılırdı da.

Sevilla gibi bir takıma kiralanması da sürpriz bu arada, beklemediğim bir gelişmeydi. Galatasaray günleri ilk sezonu haricinde parlak değil. Maliyeti itibariyle zarar etmediğimiz bir transfer ama son hali de pek gelişim göstermeyecek görüntüdeydi. Oturup şimdi Carole'yi savunamam, Linnes'in sol bek görüntüsü Carole'nin üzerinde. Sevilla'da tecrübe kazanır, opsiyonu kullanılmasa bile gelişim gösterir, Galatasaray'da oynar da diyemem. Bruma olayı farklı, onun yeteneğinin sınırı yok. Carole ise bu, fazlasının olacağını sanmıyorum.

Asamoah'ın gelmeyeceğini bilselerdi Carole gitmezdi ama, ondan da eminim. O kadar inandı ki herkes Asamoah'ın geleceğine, Carole'yi son gün de olsa yolladılar. Güzel bir anlaşma, Cavanda'da olduğu gibi, şu aşamada iyi kazandık. Carole de Sevilla'da şans buluyor, 11'de izleyebiliyoruz ama pek bir gelişim yok gibi. Çok umutlu değilim, umarım yanılırım ve iyi noktalara gelir. Hala Galatasaray için debelenen bir futbolcu, severim böyle adamları..

2 yorum:

  1. oyun zekası sıfır olan garry 6 milyona, carole ise 3.5 milyona giderse inanılmaz olur gelecek yaz.
    "iyi niyetliler, çok koşuyorlar" tayfa gelir şimdi o yüzden peşin yazayım. bu söylediğim bu oyuncuları değersizleştirmiyor. tam tersi bunların değeri belli, kapasitesi belli. bu rakamlar da gayet yeterli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carole yetmiyor, olmayacağını da gösterdi..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir