2 Eylül 2017 Cumartesi

Eyüpspor 2-4 Galatasaray, as oyuncuların arasında gençleri kullanmak apayrı


Hazırlık maçı oynanması doğru, Feghouli ve Denayer gibi maç eksiği olan isimleri hazırlamak için. Milli Takım'a da gitmeyen çok önemli isimler vardı ayrıca, o isimlerle bu tarz oyuncuları kullanmak çok daha önemli. Sadece Feghouli de demeyeyim, Atalay Babacan ve Recep Gül gibi gençleri de dahil etmeli. 

Maicon, Fernando, Gomis ve Mariano gibi isimlerin arasında oynamak daha kıymetli. 2. yarıda tüm kadro neredeyse değişti ve genç isimleri izledik. Bu ayrı, as oyuncuların arasında gençleri kullanmak ise apayrı. Tudor'un Atalay Babacan ve Recep Gül için ısrarcı olduğunu düşünüyorum, hazırlık maçlarında  da bu ikiliyi ısrarla kullanmıştı. Recep Gül'ün gol atması bu açıdan önemli, ciddi isimlerle sahadayken. 

İlk yarıyı kıstas almak gerekir, sahada olan 11 itibariyle. Bir hazırlık maçında nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadık, ilk yarının son 10 dakikasında yükselttiğimiz tempoyla bir anda 3-0'ı gördük. Hava sıcak, çimler çok uzundu, bir de o ıslatılınca futbolcular sürekli kaydı derken bu kadar oluyor, görüntümüz gayet iyiydi.

Feghouli'yi konuşacağız, çünkü hücum adına büyük bir kalite. Garry Rodrigues'in hakkını veriyorum, enerjisi, mücadelesi müthiş ama hücum kalitesi arıyorsunuz, bitirme noktasında dokunuşu. Feghouli onu yapıyor, dokunuşu yapacak isim. Sürekli sarkıyor, zorluyor ve defansın arkasına bu koşuları müthiş. Birinde ayağı kaydı, diğerinde golü buldu. Bu koşuların ekmeğini çok yeriz, bir de Belhanda faktörünü düşünün. İlk yarıda zaman ilerledikçe Feghouli işin içine daha çok girdi, zamanla olacak.

Maç içinde sürekli bir sol bek arayışı da izledik. Linnes Milli Takım'da, Carole gitti ve Melih Gökçimen dışında orjini sol bek olan bir isim kalmadı. Mariano'yu denedi, Tarık Çamdal'ı 2. yarıda kullandı, Yasin Öztekin'le maça başladı ama olmaz, bir isim gerekiyor. Carole takımda kalmış olsa, ligin ilk yarısı adına Linnes idare eder derdim. Şu aşamada sadece Linnes'le devam edemezsiniz, mutlaka transfer gerekiyor.

Emrah Başsan'ı sol bekte kullanır diye düşündüm, o da olmadı. Ama bu yönlülüğü sayesinde takımda kalacaktır. 2. yarıda daha çok genç isimleri izledik, Celil Yüksel gözüme çarptı mesela. 2. yarının ortalarında oyuna girdi, farklı bir tarzı var. Defansif özellikli bir orta saha ama teknik özelliği de var, topla inanılmaz hareketli. Farklı özellikte gençler var, özellikle işin hücum kısmında. Atalay Babacan ve Recep Gül zaten kullanılıyor, Yunus Akgün'ler de işin içine girecek.

Denayer'in de golle başlamasına sevindim. Onun adına ölçü değil tabii bu maç, fizik noktasında hiç hazır değil, 2 gün oldu zaten geleli. Hızı, atletizmi kıymetli, sezon içinde bunu daha çok göreceğiz. Bu maçta bir kez topla hücuma çıktı, bu özelliği sezon içinde Fernando'yu rahatlatacak. Fernando demişken, bence kaptanlar değişir ama bu takımın lideri kendisi. Gerek oyunun, gerekse saha dışının..

2 yorum:

  1. Emrah Başsan fena değildi. Milli maçta Serdar yine sakatlandı. Denayer sağ bek oynar derken stoper oynayaxak gibi bu nedenle Tarık kadroda tutulabilir. Sol bek zaten yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fena değildi ama rakibin de ölçü olduğunu düşünmüyorum. Yine de farklı pozisyonlarda oynayabilmesi Emrah Başsan'ı kadroda tutacak olan.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir