28 Eylül 2017 Perşembe

Galatasaray onun ayağına bakıyordu, saha içinde büyük bir özgürlüğü vardı


Leipzig işleyen bir çark. Yetenekli ve genç futbolculardan kurulu, geçen sezon yaptıkları unutulmadı. Beşiktaş'a kaybetmiş olmaları sürpriz değil yine de, ayrıca bir şey değiştirmez. Tecrübe önemli, ne kadar yetenekli olursanız olsun. Şampiyonlar Ligi için Bruma Leipzig'in en tecrübeli isimlerinden biri ve yaşı henüz 22. 

Beşiktaş karşısında Bruma'yla başlamak lazımdı. Geçtiğimiz sezon Bruma'nın Beşiktaş karşısındaki performansı bu anlamda kıstastı, değerlendirilmedi. Yine bu maçta oyuna girdikten sonra etki etti, en azından Leipzig pozisyonlar bulmaya başladı, takım hareketlendi. Bruma aynı Bruma tabi, tercihleri genelde hatalı, bitirici dokunuş anlamında sorunlu.

Leipzig'e de uyum sağlayabilmiş değil. Yürüyen düzenin içinde henüz yer bulabilmiş değil. Zaman alacak bu durum, beklenti var ve başarılı olmasını isterim. Önemli bir yatırım yaptılar onun için ama Bruma'nın geçen sezon kazandığı alışkanlıklardan sıyrılması gerekecek. Galatasaray onun ayağına bakıyordu, saha içinde büyük bir özgürlüğü vardı. Leipzig'de bunu bulması imkansız.


Beşiktaş maçı haricinde Leipzig formasıyla istatistikleri bu şekilde. Başarılı çalım noktasına takıldım, bu sayı sadece 13. Geçtiğimiz sezonun başarılı çalım rekoru Bruma'daydı, 2. olan yanına dahi yaklaşamadı. Şöyle diyeyim, 13 başarılı çalımı neredeyse bir maçta yapıyordu. Özgürdü çünkü, kimse ona dur demedi, takım onun ayağına çok baktı. O da başarılı oldu, yalan yok.

Tudor ise biraz sistem, disiplin dediğinde sorun yaşamaya başladı. Buna uyum sağlamalı işte, bu eşiği atlarsa çok büyük bir futbolcu olacak. Gelişmesi anlamında Leipzig en doğru tercihlerden biri, onun buna vereceği cevabı merakla izleyeceğim. Türkiye için fazla bir futbolcuydu, ne kadar savruk olursa olsun farkı büyük oldu. Riekerink'in bu anlamda emeği büyük, ilk adımı attı ama devamı sisteme, disipline ne kadar uyum sağlayacağıyla alakalı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir