28 Eylül 2017 Perşembe

Yaz döneminde çıkan Ribery & Galatasaray haberlerine inanmaya başladım


France Football'ın haberi; "10 yıllık Bayern kariyerinin ardından yeni bir serüvene başlamak isteyen Ribery, Türk kulüpleriyle görüşüyor."

Yaz döneminde çıkan Ribery & Galatasaray haberlerine inanmaya başladım. Bayern Münih'in o pozisyona bir transfer yapmaması, Douglas Costa'nın da Juventus'a kiralanması sonrası Ribery'den vazgeçmediler. Yaşı ne olursa olsun, kalitesi tartışılmayacak bir isim. Bayern Münih'de simge bir isim olması bir yana, futboluyla da hala vazgeçilemiyor. Ribery ve Robben'i Bayern Münih'den koparmak o kadar zor ki.

Ribery'nin sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, yaşı 35 olacak. Yaşa takılmıyorum, bu kaliteyle en az 2 sezon maksimumu yine alırsın. Hele ki Türkiye seviyesinde, tartışılmaz bile bu. Yeni sezonda transfer planı daha çok "serbest futbolcular" üzerine olacak ve kaliteyi bir tık daha yukarı taşıma noktasında Ribery gibi isimlere hayır denilemez.

11 noktasında benim kafamda 2 tane hamle kaldı. Sol bek ve sol açık düşünüyorum ben, sağda yakalanan kaliteyi sola da taşımalı. Asamoah'ı sol bek düşünüyoruz, önünde Ribery'le sağlanacak seviye büyük olur. Genç isimler, gelecek gibi yorumlar gelecektir, Ribery üzerinden yaş algısı da yaratılacaktır ama mevcut gençlerin Ribery gibi bir ismin etrafında oynayacak olması daha kıymetli.

Yeniden başlaması gereken bir hikaye, Ribery'nin Galatasaray'a borcu var. Bu anlamda yeniden Galatasaray forması giymesi beni heyecanlandırır. Yaz döneminde gündeme geldiğinde bunu yazdım, bu fikrim değişmez. Cenk Ergün'ün bahsettiği sürpriz belli ki Ribery'di, Galatasaray'a okey verdi ama Bayern Münih'i ikna edemedi.

Hala da sözleşme yenilemediğine göre ayrılığı düşünüyor, haberler çıkmaya başladı. Başka Türk kulüpleri deniliyor ama Ribery'nin Galatasaray dışında Türkiye'de x bir takıma imza atacağını düşünmüyorum. Böyle futbolcular denildiğinde ilk akla gelen takım Antalyaspor oldu artık, onların tarzı buna yöneldi ama Ribery için ihtimal Galatasaray.

Bedelsiz ihtimal yazı dizisini biraz daha erkene çekmeyi düşünüyorum. Yaz döneminin politikası bu tarzın üzerinden döneceği için şimdiden başlamak lazım. Bu yaz döneminde serbest futbolcu piyasası oldukça iyi, iddialı isimler var. Ribery'i de o yazı dizisi içinde daha detaylı konuşuruz..

10 yorum:

  1. Yabancı kuralı meselesi demoklesin kılıcı gibi tepemizde sallanmaya başladı..Bu ortamda 35 lik Ribery mi daha efektif yarar verecek daha uygun oyuncular mı? iyi düşünmek lazım ..ribery gelirse fark yaratır bizim ligde, ben isterim çoğu taraftarda ister ancak iyi bir planlamayla getirmek dogru olur..inşallah gelir de yeniden izleriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ribery büyük bir yıldız, bu açıdan bakarım ben.

      Sil
  2. Galatasaray takım yaşını gençleştirme gibi bir operasyona girmişken 35'lik ribery bana gerçekçi gelmiyor

    YanıtlaSil
  3. Asamoahı sol öne Tolganın yerine koyup Lato ve Linnes yerine daha kaliteli bir sol bek alırdım.

    Yabancı kontenjanı netleşmeden plan yapmak zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da mümkün tabi, Ciğerci'den sol açıkta ne beklediğine oranla da mantıklı yaklaşım.

      Sil
  4. ribery ne yahu..
    konopi
    buraya
    gelecek!!
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kono yükselişte, bu noktadan sonra almak imkansıza yaklaştı.

      Sil
  5. Galatasaray bir kültür kulübüdür. Tükürdüğünü yalamamalı hele hele kusturulduğunu asla geri almamalıdır. Ribery devri herkes için tatalı başlayan ama hüzünlü bir hikayedir öyle de kalmalıdır. Gelmesini kesinlikle istemiyorum. Bu adamı gördükçe sinirleniyorum. Gelsin diyenlere saygı duyarım lakin Galatasaray bir his takımıdır benim hissim öfkeden öteye geçemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O mevzuda Ribery'nin suçu yok, yaşı da ufak. İhmaldi ama dün dündür, bugün çok başka. His takımı diyorsun, kendi hissinden bahsediyorsun. Başkasının hissi de farklı belki, kimin hissi üzerinden hareket edeceğiz ki. Buradaki her görüş kişisel.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir