6 Eylül 2017 Çarşamba

Garry Rodrigues'i konuşmamak mümkün değil


Garry Rodrigues'i konuşmamak mümkün değil. Ülkesi Yeşil Burun Adaları'nın, deplasmanda Güney Afrika'yı 2-1 yendiği maçta 2 golü de atan isim. Üstelik birbirinden enfes 2 gol, ceza sahası dışından. Konuşmak için erken mi bilemem ama müthiş yükselmedi mi, lig başladığından bu yana üzerine koyarak ilerlemiyor mu. 

Tudor'un yaradığı adamlardan, Tolga Ciğerci veya Linnes gibi. Geçen sezon beklediğim bir gelişimdi, yeni sezona yansıdı. Hızlı, atletik ve mücadeleci hücumcu, birçok taktiğe uyacak bir isim. Paok dönemi sol bek dahi kullanıldı, bunu da yapan Tudor. Geçen sezon 3-4-2-1 denemelerinde de sol kanattı, üstelik tek başına. 

Ben ise onu daha çok 12. adam olarak düşünüyordum, zamanla oraya kayacaktır. Bu da önemli, kenardan böyle bir patlayıcı oyuncuyu getirebilmek. Transferi eleştirildi, paralar konuşuldu ama profil noktasında iyi oyuncu, katkı alıyoruz. Bu sezona da müthiş girdi, arkasında Feghouli gibi bir isim belki bu yüzden 3-4 hafta beklemek durumunda kalacak. Şu an forma Garry Rodrigues'in hakkı çünkü.

Sol bek konusu da açılacak, orada oynayabilecek isimlerden biri de o. Tercihim olmazdı ama zorunluluk halinde kullanılır, hatta Linnes'in ardından 1 numaralı alternatifim olur. Ya da 3'lüye dönüşlerde yine sol kanadı tek başına kullanabilir. Sol bek önemliydi, benim tercihim transfer olurdu ama Asamoah gelene kadar Linnes idare eder diyeceğiz, alternatif olarak Garry Rodrigues ya da Denayer gibi isimleri düşünerek.

Güney Afrika'ya attığı 2 golü izlemek isteyenler için paylaşıyorum, linkleri tıklayabilir izlemek isteyenler..

2 yorum:

  1. inşallah kupaya gider iş yapar, biz de 5-6 milyona birine satarız.. argo tabirle çakarız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah, benim inandığım isimlerden Garry.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir