2 Eylül 2017 Cumartesi

Gomis'i öyle güzel zamanda transfer etmişiz ki


Forvet kıtlığı oluştu, özellikle son haftalarda. Takımlar transfer edebilecekleri forvet bulma konusunda büyük sıkıntı yaşadı ve bu noktada önemli paraların harcandığını gördük. Piyasa zaten çılgın, akıl almaz paralar konuşuyoruz ama transferin son günlerinde forvet konusunda bu daha da belirgindi.

Cenk Tosun'a gelen 12 - 13 milyon avro'luk teklif gibi. çok büyük bir teklifti. Normalde böyle bir teklif affedilmez ama Cenk Tosun'u bugün yollasanız 1 gün içinde yerini nasıl dolduracaktınız. Beşiktaş yanlış yaptı diyemezsiniz, rahatlıkla alabileceğiniz kimse yok çünkü. Cenk Tosun'dan kazandığınızı başka bir isme yatırmak zorundaydınız. Aboubakar için istenen bonservis gibi, konuşulan rakamlar ortada.

Marsilya'ya dönelim, Kostas Mitroglou'yu transfer ettiler. 15 milyon avro bonservis ve sonraki satıştan yüzde 50'lik pay karşılığı. Ayrıca 2 yıl Marsilya formasını giyerse 12.5 milyon avro daha ödenecek. Şu paraları gördüm de, Gomis'i tutmadıkları için pişman olduklarını düşünüyorum. Geçen sezonu müthiş geçirmiş ve 20'nin üzerinde gol atmıştı. Gomis'in de önceliği kalmak yönündeydi ama zorlamadılar, onlar adına büyük kayıp.

Gomis transfer edildiğinde yıllık ücreti kaynaklı maliyetini eleştirdik ama öyle güzel zamanda transfer etmişiz ki. Bu iş biraz daha sonraya kalsaydı zordu, hele ki şu zamanlara kalsa kapışılırdı. 2.5 milyon avro bonservis verdik sadece, yıllık ücreti konuşuldu ama ederi bu, daha doğrusu buymuş. Gomis'in katkısını ve forvet konusunda takımların yaşadığı sıkıntıyı görünce bunu anlıyorum.

Şu piyasada iyi forvet bulmak zor, bulduğun isme de iddialı paralar ödemek durumundasın. Gomis bu anlamda çok iyi iş, zamanlamayı doğru ayarladık. Eren Derdiyok'a talip çıkmaması enteresan ama, piyasası olduğunu düşünüyorum. Belki de talibi çıktı, bilmiyoruz. Onun yerini de doldurmak zor, forvet almak zaten zor, yerlisini bulmak imkansız..

6 yorum:

  1. Rusescu boşta yedek için iyi bence kaçırılmamalı şu an bu maliyete daha iyisini bulamayacağımızı düşünüyorum. Ayrıca Lille'den Palmieri boşta her gittiği takımda ortalama performans gösteriyor sol bek için düşünülebilir katkı sağlar. Şimdilik as oynar hatta Rahman Baba kiralanırsa yedeğe geçer sıkıntı çıkarmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var ya forvetler, bulunur. İlla boşta olanları düşünmemek lazım. Baba Rahman sakat, Ocak ayından beri topa değmedi, Ekim ayında dönecek. O hazır olduğunda aylardan Ocak olacak zaten.

      Sil
  2. Loic Remy bonservis elinde Las Palmas'la anlaştı şartlarını bilmiyoruz ama iş yapardı bence. Sinan gitmediği için ilgilenmedik belki.

    YanıtlaSil
  3. Sona kalmanın avantajı da dezavantajı da oluyor. Asamoah transferinde ağustos sonuna kalmasaydık temmuzda anlaşma noktasına gelseydik Juventus o zaman bu transfere izin verirdi. Bizim hatamız da var yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temmuz ayında da istedik, eşini ikna edemedik. Hata yok, süreç garip. Asamoah'ın bizimle adı sezon bitmeden geçmiş hatta, öyle uzun bir dönem.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir