6 Eylül 2017 Çarşamba

Iasmin Latovlevici Galatasaray'da


Asamoah transferi er ya da geç olacaktır, bunun için uğraşılacak. Ocak ya da sezon sonu, bekliyoruz. Bağlantıyı sıcak tutmak, Asamoah'a değerli olduğunu, onu istediğimizi hissettirmek gerek. Ben de süreci Asamoah üzerinden okuyorum, o gelene kadar bir yol haritası çıkarmak lazım. Emin olun ki kalan 2-3 gün içinde de daha iyisini yapamazdınız.

Asamoah'ı garanti gördük, Carole'nin gidişi bu yüzdendi. Carole kalmış olsa bugün bir sol bek arayışı olmaz ve Linnes / Carole idare eder görüşü hakim olurdu. Latovlevici'yi Carole'nin önünde görüyorum gerçi, tarz anlamında Galatasaray'a uyacak isim olması itibariyle. Beğendiğim bir isimdir, çokça dile getirdim.

Linnes'e güvensizlik değil yazdığım, çok da severim. Sol bekte kendini bulduğunu, Tudor'la yükselen bir isim olduğunu düşünüyorum. Tek başına bu yükü taşıyamaz ama, yıpranır. Ligin 2. yarısına kadar 14-15 maç var demeyin, hiç kolay değil. Sakatlık, ceza ya da formsuzluk gibi etmenleri atlıyor herkes, alternatif yaratmak zorundasınız. Ayrıca Asamoah'ın Ocak ayında geleceği de kesin değil, sezonu bütünüyle düşünmek gerekiyor.


Eylül 1'den itibaren birçok alternatif düşündük, konuştuk. Bu saatten sonra transfer yapılmaz diye düşünüyordum ama aklımda bir yerde Latovlevici de vardı. En uygun aday çünkü, kalan 2-3 gün adına. Ne vereceğini az çok bileceğiniz, tecrübeli, yedek kalmayı sorun etmeyecek, uyum sorunu yaşamayacak, maliyet itibariyle uygun bir isim. Benim aklıma 2. bir isim gelmiyor ve şu dönemi boş geçmektense bu şartlarda Latovlevici'ye iyi transfer derim.

1+1 yıllık anlaşma, 800 bin avro yıllık ücret, 550 bin avro bonservis. 31 yaşında Latovlevici, inanın şu gün daha iyisini bulamayız. Latovlevici büyük takım sol bekidir, beğenim de sadece Karabükspor günlerine bakarak değil. Steaua Bükreş günleri etken, altı çizilesi nokta. Ya da Romanya Milli Takım' diyelim, önemli bir tecrübesi var.

Sol ayağını iyi kullanan, geriden oyun kurmasını bilen bir sol bek. Takıma sol ayaklı bir futbolcu katılması da önemli artı, bu konuda sorun yaşayabilirdik. Linnes şu an performansıyla ön planda ama arkasını iyi doldurduk, alacağınız katkıyı az çok biliyorsunuz. Sezonda 5-6 asist dolaylarında gezen, Gomis ve Eren Derdiyok gibi forvetler adına ideal bir tarz. İyi orta kesiyor, 3'lü kombinasyonlarda sol tarafı tek başına kullanabiliyor, geriden de oyunu kurabiliyor.

Latovlevici, Asamoah'ın alternatifi değil. Bu süreci geçmek adına gelen bir isim, bunun altını çizmek gerekiyor. Asamoah'ı alamadılar da Latovlevici geldi gibi yorumlar hatalı ama eminim ki mutlaka söylenecek bu. Hayırlı olmasını diliyorum, benim içime sinen bir transfer. Dediğim gibi, mevcut şartlar itibariyle değerlendirelim..

16 yorum:

  1. yazilariniz takip ediyorum cokda basarili! merak ettigim yeni solbekimizin defansif yönleri nasil?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dengeli, nerede duracağını iyi bilen bir isim.

      Sil
  2. Latovlevici 6 ay faydalı olur ikinci devre yedek olur gelecek sezonda muhtemelen de jong donk gibi oturarak maaşını alır 6 ay yada 1 yıl için toplam 2.15m euroya mal olur.

    Beterin beteri var Hakan Balta'yı alternatif diye sunulacağı haberlerinden sonra Latolvevici iyi haber.

    Ama Allahaşkına 2.15m euro maliyete 1 yıl kiralık oyuncu bulamaz mıydık?

    23 ağustosta Spinazzola'yı göndermeyeceğini açıklayan Atalanta ve oyuncu gelmezse Asamoah'ı bırakmayacağını açıklayan Juventus'un beyanı üzerinde 14 gün geçti bu arada Strinic Ansaldi vb transfer oldu bir dolu kiralık ihtimali olan oyuncu vardı sonuç buysa Latovlevici niye daha önce alınmadı diye sormak geliyor içimden... Bu beceriyle işimiz zor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonrasında da alternatif olarak fayda sağlar, güveneceğin bir yedek olarak. Bulamazdık, şu gün itibariyle sana katkı verebilecek, kiralayabileceğin bir sol bek yok. İnan ki Lato Strinic veya Ansaldi gibi isimlerden daha maliyetsiz. Büyük başarı bu transfer, ben tebrik ediyorum.

      Sil
  3. 6 ay max.1 yıllık süreç için 2m maliyete kiralık bulamamak enteresan geliyor. Yazının sonunda vurguladığın için tekrar açıklama yapma gereği hissettim.

    Cenk Ergün çıkıp demeli ki şuna şuna şuna (Kenedy Rahman Shaw Tagliafico vs) kiralama veya transfer teklifi yaptık şu şu sebeplerden olmadı. O zaman tamam derim mantıklısı Latovlevici miş.

    Açıklama yapılmaz vs karşıyım kulüp nerdeyse bugün transfer gelişmelerini (en ince ayrıntısına kadar) basına sızdırdı koca yaz boyunca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimi bulacaksın, isim ver o zaman :) yok işte, isim yok. Rahman sakat, 10 aylık sakatlıktan dönüyor. Shaw'ı sana yedirmezler, Kennedy'i Chelsea bırakmıyor (Cl listesinde), Tagliafico 5 milyon dolar. Yok, şu 2 gün için daha mantıklı bir isim yok.

      Sil
  4. Carole GS icin,olmayacak duaya amin demek gibi.Olmadi da.Sevilla da yolu acik ola.Transferin bitmesine sayili gunler kala f/p orani iyi takima lige adapte olarak alinmis bir sol bek.Mac icinde bazen kayboluyor burada zihin olarak kendini biraz zorlamasi lazim.Fiziken iyi durumda.Ofans oynamayi seviyor.Defansif olarak ta konsantre olursa katki mutlaka verir iki sene de GS da kalir.Bu sartlar altinda ve süper lig eksenin de bu transfere olumsuz bakmak yanlis olabilir.Yalniz,iyi takımlarla oynarken sol tarafı iyi organize etmemiz gerekecek bu husus önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmadı, gidişi doğru ama sol bek alamıyorsan da elde olan ismi yollamazdım ben. Yeterliliği değil konu, en azından alternatif olabilmesi.

      Sil
  5. Orta yapabiliyor bir seviye daha atladık

    YanıtlaSil
  6. çok moralim bozuk. muhteşem bir ilk 11 kurma yolunda ilerliyorduk. bu sene iskelet kuruldu. gelecek yaz da 1-2 takviye ile uçardık. resmen bizi vurmak için bu yabancı muhabbeti. gel de ispatla tabii bunu..
    tamamı yabancı 11 yerine 2-3 türk oyuncu içeren 11 bize büyük darbe vuracak :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı sınırını öyle kaldıramazlar, hiç merak etme.

      Sil
  7. Latovlevici Avrupa'da olmadığımız bir sezonda iyi bir alternatif. Sakatlığı vardı son durumunu bilmem. En büyük sorunumuz olan defanstan oyun kurma becerisi var ve yine en büyük sıkıntılarımızdan orta yapma sorununu çözer. Öyle dinamik, tempolu oyunda ne yapar göreceğiz ama iyi hamledir. Benim sıkıntım yedek kulübesi oynayamamaktan mutsuz Eren, mutsuzluğu artistliğinden Sinan, bencil adam Yasin, o eski halinden eser kalmamış Selçuk ile oluşan yedek kulübesi nasıl olur? Tarık ve Emrah Başsan'ı saymıyorum bile. Hadi Ahmet Çalık, Serdar, Denayer hatta Koray ile stoperi yedekledik diyelim Allah muhafaza Fernando, Ndiaye ve Belhanda'nın olası sakatlık/ceza durumlarında ne olur düşünmek bile istemiyorum. Hayırlısı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Bazı noktalarda doğru alternatif yaratamadık ama hepsini tek sezonda yapmak imkansız. Onu da gelecek sezona bırakmak şu aşamada doğru gibi.

      Sil
  8. Mükemmele yakin bir transfer donemi gecirdik ancak gelecek sezon için her mevkii için yerli alternatifler bulmamız yada altyapı oyuncularımızi geliştirmemiz gerekiyor. Sizce bu seviyeye cikabilecek genç yerli oyuncu bulabilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimizde var zaten böyle gençler. Recep Gül, Atalay Babacan, Yunus Akgün, Ozan Kabak gibi isimlerle.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir