17 Eylül 2017 Pazar

Maicon / Serdar Aziz, yükselen savunma kalitesi


Galatasaray'ın savunma anlayışını konuşarak başlamak lazım. Baskılı bir futbolumuz var, dolayısıyla önde basıyoruz, stoperler neredeyse orta sahaya kadar geliyor, topla çıkıyorlar. Özellikle de Maicon, Mariano hücumu çok zorladığı için sağ bek gibi oynuyor. Fernando ise stoperlerin arasına giriyor ve 3'lü savunmaya dönebiliyoruz. 

Bu savunma anlayışında açık alanda da yakalanacağız, pas hatası da yapacağız. O riski aldık, bu oyunun gerekliliği. Maicon ve Serdar Aziz'i de kağıt üzerinde ağır stoperler olarak nitelendirir çoğu kesim, oysa farklı. Ağır olduklarını düşünüyorum, hamle zamanlamaları oldukça yerinde ve açık alanda yakalanmamıza rağmen oldukça başarılılar.

İyi bir ikili olduklarını düşünüyorum, savunma kalitemizi net şekilde yükselten unsur oldular. Akan oyunda pozisyon vermiyoruz, yediğimiz goller klasikleşmiş duran toplar. 5 maçta 3 gol yedik, mevcut oyun tarzımızda olabilecek bir sayı. Havadan sorunu çözdük, bu anlamda ligin en iyi ikilisi. Geriden oyunu iyi kuruyoruz (Fernando ve bekleri de dahil ettiğimizde), akan oyunda da verdiğimiz pozisyon yok.

Dediğim gibi, açık alanda yakalanacağız, bu oyunun gerekliliği. Kasımpaşa'nın bulduğu pozisyonlar bu şekilde geldi ama çok değil. Ligin en iyi hücum takımlarından biri Kasımpaşa, bu anlamda gayet ölçü olacak bir maç. Serdar Aziz zaten iyi bir stoperdi, sıkıntısı yaşadığı sakatlıklar. Maicon ise büyük takım stoperi, transferi itibariyle eleştirildi ama o gün dediklerimi bugün izliyorum.

Pas özellikleri eleştirilmişti, geriden nasıl oyun kuracağımız sorgulanıyordu. Maicon'un yüzde 95 pas isabet oranı var, 12'de 11 de uzun pas sayısı. Serdar Aziz ise yüzde 97 pas oranı, 57'de 56 kısa pas sayısı. Fernando'nun da geriden kurulan oyunda etkisi büyük ama oyunu da gayet iyi kuruyorlar işte, özellikle Maicon gayet zorluyor, basit oynamıyor. Chedjou'yu överdik bu konuda ama Maicon da bu işi yapıyor işte.

Duran top sorununu da çözebilirsek böyle bir oyuna rağmen çoğu maçta tulum dahi çıkarabiliriz. Hücum ve tempo takımıyız, amansız bir baskı istiyoruz. Stoperler öne çıkıyor, hücumda oyunun içindeler ve tüm bunların ışığında akan oyunda verilen çok fazla pozisyon yok. 

Savunma kalitemiz fazlasıyla yükseldi. Geride bekleyen Denayer gibi bir alternatif var üstelik, Serdar Aziz burnundan ameliyat bile olamıyor bu yüzden. Biliyor ki formayı kaptırdığında bir daha alması zor, Latovlevici'nin 11'e yerleşmesi gibi. Linnes bu sorunu yaşayacak..

4 yorum:

  1. Sezon basin da bir cok yazin da bahsetmistim Serdar ile Maicon cok iyi olacaklar diye. Sakatlanmadigi sürece Serdar yerliler arasin da en iyi stoper ikisi de sert ikisi de havadan da yerden de iyiler nazar deymesin diyelim.

    YanıtlaSil
  2. Aslında dar bir kadro var 5.turdan sonra Türkiye Kupası da olacak çift maç şeklinde.

    Linnes Denayer Garry Selçuk Eren (Sinan/Yasin) hepsi bu. herkes şans bulur bence. yeterki adaletli olalım ve taktik arayışlara kombinasyonalara devam edelim ufak ufak. Aşırı koruyucu tutucu olmanın anlamı yok bence deneme yanılma test etme en iyi yol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 istikrarı şu aşamada daha önemli aslında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir