6 Eylül 2017 Çarşamba

Sağ bek için fazla bir alternatif yok, Kaan Ayhan bu noktada ilaç oldu


2018 Dünya Kupası eleme grubunda Kaan Ayhan'ın 4 tane maçı var. Hırvatistan karşısında sol bek, İzlanda karşısında ön libero, Ukrayna karşısında stoper, son Hırvatistan maçında ise sağ bek oynadı. Joker özellikli bir adam, özellikle savunma kısmında. Birçok yerde kullanabiliyorsunuz ve son maçta gördük ki oldukça formda. Sezona da iyi başladı.

Fortuna Düsseldorf forması giyiyor, belki de bu yüzden gözlerden biraz uzaklarda. 22 yaşında, önü açık bir oyuncu ayrıca. Schalke 04 döneminden hatırlıyoruz aslında, o dönem beklenti biraz daha yüksekti ama lig olarak geriledi. Yine de bu onu futbol olarak geriye attı diyemem, yükseliyor işte, istikrarı yakalamaya başladığı bir dönemde.

Mutlaka talibi de vardır, 1.5 - 2 milyon avro aralığında bir çıkış maddesi vardı. O maddeyi de birçok takım kullanmayı istemiştir ama Kaan Ayhan'ın ayrılmak istemediğini düşünüyorum. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek, o zaman ipleri tamamen eline alacaktır ve transferini gerçekleştirecektir. Şu çizgisinin devam etmesi durumunda kendisi adına iyi bir piyasadan bahsedeceğiz.

Hırvatistan karşısında gösterdiği sağ bek performansını çok beğendim. Benim onun için düşündüğüm öncelikli pozisyonlar defansif orta saha ve stoper aslında. O da fizik özelliğinden kaynaklı, ayağı temiz, mücadeleci bir futbolcu. Sağ bekte de sık sık kullanılıyor, gördük ki bu işi de gayet iyi yapıyor. Perisic gibi bir ismin karşısında oynadı ve müthiş bir maç çıkardı.

İlk yarıda tek başınaydı üstelik, sağ kanadı hücumda da tek başına kullanmaya çalıştı. İkinci yarıda ise biraz daha dengelendi o olay ama yapabileceğinin en iyisi budur. Ukrayna karşısında Şener Özbayraklı'nın Konoplyanka karşısında ne durumlara düştüğünü gördük. Gökhan Gönül'ün sakatlığı derken sağ bek için fazla bir alternatif yok, Kaan Ayhan bu noktada ilaç oldu.

Galatasaray için soruluyor, düşünülebilir mi diye. 28 Aralık 2016'da yazmıştım, o gün yazdıklarım bugün de geçerli;


Yararı büyük olur ama şu dönem Galatasaray'a geleceğini düşünmüyorum, ayrılmayacaktır. İstikrar yakalamaya başladı çünkü, yükseliyor. Galatasaray'da alternatif olarak düşünürsünüz, savunma jokeri olması da kıymetli. Şu an ise sol bek dışında ilk etapta yazabileceğiniz bir yer yok. Denayer'i de aldık derken sağ bek ya da stoper konusunda ihtiyaç kalmadı. Defansif orta saha ya da sol bek diyeceğiz, orada da ilk tercih olmayacaktır. Çıkış maddesi fırsat tabii, o başka..

8 yorum:

  1. Koray'la çok karşılaştırılırdı aynı jenerasyon Alman genç Milli vs. Kaan Koray'dan çok daha fazla mesafe kaydetti. Oynamayı tercih etti. Oyuncu özelliği açısından da Kaan çok daha iyi özelliklere sahip. Koray nispeten ağır ve yumuşakken Koray daha çabuk daha sert bir oyuncu. Koray stoper için yumuşak ve ağır, ön libero içinse teknik ama temposuz. Yani tam olarak özelliklerinin uyduğu bir pozisyon yok üstelik yaşına göre üst düzey futbolda oldukça tecrübesiz. İşin ilginci Koray'ın bunu dert ettiği yok gibi. Aykut abisinin izinden devam ediyor kendi algısı nasıl acaba? Bu gidişle bizden 1 yıl daha parasını ve bonservisini alıp geçmişiyle bir kontrat daha kapmaya çalışır futbol oynar mı sanmam.

    Kaan çok mevkide oynaması hızı tekniği sertliğinin belli bir vasatta olmasıyla sene sonu iyi bir kontrat yapar Beşiktaş Trabzonspor ya da Fenerbahçe alır. Biz beceremeyiz büyük ihtimal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan daha joker, en kıymetli özelliği de bu. Neden beceremiyorsun, niye bu umutsuzluk. Şu yaz dönemi ders olmadı mı :)

      Sil
  2. Beşiktaşa kaptırıyoruz Kaan Ayhan'ı Koray + 1.5 verelim

    YanıtlaSil
  3. Serdar'a 4.5 Ahmet'e 2.5 veriyorsan ki fazla. Ancak Kaan 2 eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.5 maddesi varmış ama o kalkmış, şu noktadan sonra zor. Ancak sezon sonu.

      Sil
  4. Beşiktaşın Kaan Ayhan teklifi gerçek, kesin bilgi. Trabzonu bilmiyorum.

    Biz o parayı Donk ve De Jong'un hesabına gömelim. Yerli oyuncu yok yetişmiyor diyoruz ucuz ve uygun olanın da hep beşiktaşa kaptırıyoruz. Pahalısını fener alıyor :-)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir