9 Eylül 2017 Cumartesi

Sosa'nın futbolculuğuna kimsenin lafı olamaz, takıldığım konu başka


Sosa'nın futbolculuğuna kimsenin lafı olamaz, Türkiye'de neler yaptığı hafızalarımızda. Bana göre Sosa'nın yerini Talisca'ya rağmen dolduramadı Beşiktaş, öyle bir futbolcu. İyi paraya sattılar ve o satış bir transfer başarısıdır, ayrı konu. Gitmek isteyen bir futbolcuydu, nasıl tutacaksınız ki. Öyle bir teklife de satarsınız ve devamında Talisca'yı 2 senelik kiralayabilmek daha büyük bir iş. 

Sosa, Milan'da yapamadı ayrı konu, daha doğrusu 8 numaraya evrilmeyi kabul etmedi. Haliyle geçen sezonu başarısız geçti, kendisi adına iyi bir sezon olmadı. Trabzonspor ise bu transferle önemli bir iş yaptı, Sosa'nın katkısı mutlaka büyük olacak. Yusuf Yazıcı gibi bir potansiyelleri de var o pozisyonda, birlikte kullanılabilirler mi bilmiyorum ama umarım Yusuf Yazıcı'yı da geliştiren bir adımdır. Mali kısma girmiyorum, o konu Trabzonsporluları ilgilendirir, beni değil. 

Takıldığım konu başka, her yolun bir şekilde paraya çıkması. Sosa'nın gidiş şekli hoş olmamıştı, hatırlayın. O dönem oluşan ortamdan dolayı çekinebilirsin, korkarsın ve gitmek istersin. Buna saygı duyarım ama ülkeyi reklam ederek gitmişti resmen. Bir basın açıklaması vardı, o açıklamada da Türkiye'yi öyle bir konuma getirmişti ki. Mario Gomez de aynı nedenden gitti belki de, bu nedenden giden başka isimler de var ama Sosa'nın gidiş şekli, en azından o açıklama hoş değildi. 

Peki ne oldu, 1 yıl sonra Türkiye'ye geri dönüyorsun, o açıklamalar ne oldu demek lazım. Hoş değil yani, 1 sene içinde dönüp dolaştığın yer yine burası. İçime sinmeyen nokta bu, yoksa tabii ki büyük transfer. Hatta bu tarz bir isme Galatasaray'ın da ihtiyacı vardı, orta saha özellikli bir kanata. 10 numaradır Sosa ama kanatlarda da oynar, yeter ki 8'e evirmeye çalışmayın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir