27 Eylül 2017 Çarşamba

Tolga Ciğerci'nin yokluğunda formasyon değişikliği de görebiliriz


Tolga Ciğerci'nin sıkıntısı da bu, sakatlığa meyilli bir futbolcu. Geçtiğimiz sezonu hatırlayın, harika bir başlangıç ama devamında onu zorlayan sakatlığı. Uzun bir ayrılığı oldu, geri döndüğünde ise bir türlü kendini bulamadı. Çoğu taraftar ise Tolga Ciğerci için "kötü futbolcu" algısını yarattı, sezon başı konuşulmayan her şey bir anda konuşulur oldu.

Tudor'un geldiği gün bazı futbolcular üzerinde etkisi olacağını söylüyordum. En başta Tolga Ciğerci geliyordu. Geçen sezon sakatlıktan dönemedi ama bu sezon o etkiyi izledik, üstelik farklı pozisyonda. Nazar değdirdik tabii, Karabükspor maçında olmayacak. 2 haftalık bir dinlendirme süreci olacak, geçen sezonu unutmamak gerekiyor.

Dinlendirilme süreci sakatlık meyilinden, yoksa herhangi bir sakatlığı zor. Zorlandı biraz, işi kronik noktaya götürmemek için dinlendirilmesi lazım. Karabükspor maçının ardından gelecek Milli Takım arası fırsat olacak, Tolga Ciğerci'yi yıpratmamak için. Kötü bir durum yok yani, panik olmaya neden yok. 

Soru şu, Tolga Ciğerci'nin yokluğunda kim oynayacak. Beklentim Feghouli'nin oynaması, Bursaspor maçının ardından iyi bir tercih. Tam anlamıyla hazır olmadığını biliyorum ama Karabükspor maçının fırsat olacağını düşünüyorum, bir yerden başlamalı. Milli Takım arasının ardından bu düşünülüyordu, böylelikle erkene almış olduk. 

Formasyon değişikliği de görebiliriz, 3-4-2-1'i denemek anlamında yine bir fırsat var. Bursaspor maçında 64. dakikada gelen değişikliklerin ardından döndüğümüz düzen;

Muslera
Maicon Serdar Denayer
Mariano Fernando Badou Garry
Feghouli Belhanda
Gomis

Taktik esneklik diyoruz, Tolga Ciğerci'nin yokluğu böyle bir düzen getirebilir. Ana planımız güzel ama Tudor'un başka planları da var, formasyon değişikliğinden kaçınmaz. Ya da Eren Derdiyok'u da sahaya sürerek 4-4-2 oynatabilir, hepsi mümkün. Selçuk İnan'ı oynatacağını sanmıyorum, Tolga Ciğerci'yi hücum için alternatif düşünmek lazım. Feghouli'den başka bir alternatif yok, onun orta saha özelliğinden yola çıkarak.

Selçuk İnan'a dönmek Badou Ndiaye'yi hücuma atmak anlamına gelir. Belhanda solda mı ortada mı derken sıkıntılı bir tablo. Badou Ndiaye'nin hücuma atılması taraftarıyım ama Tolga Ciğerci'nin 11'de olduğu bir düzende. Orta saha temposunu kaybetmemek zorunda, Fernando / Selçuk İnan'ın ise doğru bir ikili olduğunu düşünmüyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir