6 Eylül 2017 Çarşamba

Türkiye 1-0 Hırvatistan, Ukrayna maçındaki enkazın ardından bu reaksiyon kıymetli


Ne olursa olsun, kazanmak önemliydi. İşin taktik / teknik gibi konulardan çıktığı zamanlar, kazanılıp geçilmesi gereken. Hırvatistan galibiyeti ölü toprağını attı ve Ukrayna maçındaki enkazın ardından bu reaksiyonu vermek kıymetli. Grup öyle bir hal aldı ki şu an ipler elimize geçti, kalan 2 maça bakınca yüksek bir şans var. Tüm tartışmaları, konuşmaları bir kenara bırakmak ve kenetlenmek gerekir.

Bıraksınlar şu yabancı sınırı tartışmalarını, gayet yeterli kadron var. Gencinden tecrübelisine üstelik, gayet iyi bir havuz bu. Ukrayna maçının ardından 7 oyuncunu değiştirebiliyorsun, bu da çok şeyleri açıklıyor. Bu gündemi yaratan Lucescu tabii, dün dediğini bugün inkar edip "bu konular bugünün konusu değil" diyor. Neyse diyelim, iddialısın çünkü, şans geldi. 

İlk 11'e bakınca Lucescu için fazla hücumcu bir kadro dedim. 4-4-2 gibi düşündüm ama 4-2-3-1 ya da 4-3-3 gibi birçok taktiğe evrilebilen bir 11'di. Müthiş bir futbol oynamadık tabii, o ayrı da bu maçta, şu ruh halinin ardından da böyle bir rakibe karşı ancak bu kadar oynarsınız. İstek ve mücadele önemli, Milli Takım onu yansıttı. Ukrayna maçına kıyasla çok başka bir görüntü.

Lucescu, takımı tanımadığını iddia ediyor. Milli Takım kadrosunu açıkladığında çoğu noktada eleştirdik, hatalıydı çünkü. Açıklamaları faciaydı, şu an da dahil olmak üzere. Ukrayna - Hırvatistan maçı arasındaki 3 günde takımı daha çok tanıdığını söylüyor ki bir anda 7 oyuncu değişti. Oğuzhan Özyakup en büyük örnek değil mi, aday kadroda dahi yoktu ilk etapta. Hırvatistan karşısında ise maçın adamı.

İlk 11 hücumcu görünüyordu ama hücumda yeterli kaliteyi gösteremedik diye düşünüyorum. Yine de dengeyi sağlamıştık oyunla, hücumda ise dokunuşu yapamadık. 2. yarıda Oğuzhan Özyakup'un daha büyük sorumluluk aldığını düşünüyorum, onu da oynatan isim Nuri Şahin aslında. Günün x faktörü, o kadar sakin işini yaptı ki. İlk yarıda kreatif bir isim aradık, kanatta adam geçebilecek, hücumu daha hızlı kılacak. Emre Mor bunu ne derece yaptı tartışılır ama o dokunuş önemliydi.

Çağlar Söyüncü ya da Kaan Ayhan gibi isimleri de ön plana çıkarmalı. Konoplyanka karşısındaki Şener Özbayraklı'yı gördük, Perisic karşısında Kaan Ayhan ise hem hücumda hem savunmada çok kıymetli katkı verdi. Savunma jokeridir Kaan Ayhan, oynatabileceğiniz birçok pozisyon var ve şu aşamada sağ bekte eksik var. İlk yarıda o kanadı tek başına kullandı, ikinci yarıda ise sağ tarafı müthiş kapattı. Çağlar Söyüncü ise geride oldukça güvenliydi, ilk maçtaki stoper hatalarını bir anda kestik attık.

Hırvatistan'ın daha net pozisyonları var aslında ama onlar da iyi bir oyun oynamadı. Orta sahada güçlüydüler, biz onları orada durdurmayı başardık. Oğuzhan Özyakup ve Nuri Şahin gibi isimler ön plana çıkıyor. Baskı kurduğumuz, topu rakibe vermediğimiz anlar var. Hücum kalitesi anlamında kağıt üzerinde onlar ön plana çıkıyordu ama dengeledik bunu. Biraz daha hız aradım tabii, bu da olsa hücumun kalitesi yükselecekti.

Bir hata var, Emre Mor'un daha erken oyuna girme gerekliliği ama daha önemlisi 75 sonrası Emre Belözoğlu'nun düşünülmemesi. Ozan Tufan ya da Okay Yokuşlu'yu kötülemek değil bu, bu anların adamıdır Emre Belözoğlu. Madem aldın, bu anda kullanacaksın. Seni sakin kılacak, topu tutacak, faul alacak, seni hücuma hızlı çıkaracak isim o çünkü. Bu büyük bir hata bence.

Kalan 2 maç için ideal 11'i bulduk gibi bir şey, en azından omurga oturmuş olmalı. Lucescu da daha iyi tanımıştır oyuncuları, umarım adaletli hareket eder. İpler bir şekilde yeniden elimize geldi, Dünya Kupası adına ciddi bir ihtimal yarattık. Ölü toprağını atmak önemliydi, yabancı tartışmalarından sıyrılmanın da gerekli olduğunu düşünüyorum..

8 yorum:

  1. Eldekilerden ancak savunma ile (1 alan kapatma 2 zamanında müdahale 3 aktif ve hazır durarak oyundan düşmeden.) en az hata ve itici seyirci gücünün var olduğu ortamda, icerde oynamanın avantajıni suuruz kullanmayarak zaman zaman gol aramaya da çabaladım diyor Ve bence büyük oranda doğru bu dedikleri
    Luce akıllı diyor ki futbol ile zaten domine edememem belki ama domine de ettirmem elindekini doğru ve belki göze vasat gelecek şekilde de olsa kullanarak
    Kısaca malzemenin yağını çıkarır meziyeti de bu değil mi sizce de Florqin perez Bülent Akin
    Hayta sergen karan vs.:)) kısaca kazanınca ne güzel şans yanımızda olmalı birazda malesef şartlar bu durumda. Sonrası için daha iyisi de olur inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak artık bir şeyler, izleyip göreceğiz :)

      Sil
  2. Emre için aynı şeyleri düşündüm fakat en azından ortasaha nin dokunuşa ihtiyacı olduğunu anladı da değişikliğe gidebildi. 1 ay sonrası daha güzel ve diri bir takım olabiliriz zaman gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka ama o an Belözoğlu kenardaysa o tercih edilmeliydi.

      Sil
  3. İşin en ilginç yönü orta sahada iki CM diyebileceğimiz Nuri ve Oğuzhan ikilisinin oynaması. Yani Bir Ozan veya Tolga gibi kesici değil iyi ayakların oynaması. Galatasaray da böyle oldu aslında futbol ayakla oynanır ayaklarınız iyi ise her şey daha olumlu olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynanır, mesele oyunun iki yönünde katkı sağlayabilmek, mücadele etmek. Çalhanoğlu ve Arda iyi iş çıkardı, onları da orta sahadan saymak gerekiyor. Terim'in 4-4-2lerine yakın.

      Sil
  4. 2.5 - 3.5 arası bi para önerip şu vida'yı neden almadık arkadaş.. maicon - vida: duvar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum, öyle bir bonservis yoktu belki de. 6 ay kalan isim için düşünülmedi, bilemiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir