29 Ekim 2017 Pazar

18 golün 10'unda, atılan son 8 golün ise 6'sında Belhanda'nın imzası var


Galatasaray'ın geçen 7 haftada attığı bütün golleri izleyesim vardı. Nedeni ise atılan 18 golün kaçında Belhanda'nın aksiyona dahil olduğuydu. Twitter'da @SirArsenalist benden hızlı davrandı ve paylaştı. Ben de bu paylaşımın üzerinden yorumlayayım;


18 golün 10'unda Belhanda'nın dahli mevcut. Atılan son 8 golün 6'sında da Belhanda ismini görüyoruz. Eleştiriyorduk, hücumu daha fazla sürüklemeli ya da hücum aksiyonunun içinde daha fazla içinde yer almalı diye. Tablo ortada, golü getiren isimlerin başında Belhanda geliyor.

7 hafta itibariyle 1 gol 3 asist, nedense bu rakam düşük görülüyor. Tabelaya oldukça odaklanıldı ama içeriğe bakmak gerekiyor. Sürekli yazdığım şey, Belhanda alışık olduğumuz klasik 10 numaralara benzemiyor. Bu adam savunmada katkı veriyor, rakibin yarı alanında basmadık yer bırakmıyor, tempolu oynamaya çalışıyor ve 18 golün 10'unda dahli var. 

İlk haftalara oranla performansı da yükseliyor. Oyunu daha fazla sürükler oldu, ilk haftalarda sorumluluk almak istemiyor gibi yorumlar vardı ama oyunu yönlendirme olayını Fernando'dan almaya başladı. Daha iyisi elbette olabilir, Belhanda'nın yeteneğinin daha fazla olduğunu biliyorum, iş tabela noktasına da yansır.

Top kaybediyor deniliyor, izin verin de kaybetsin. Yana oynamıyor, ısrarla ileriyi zorluyor ve bunu hızlı şekilde yapmaya çalışıyor. Yüzde 70'lere dayanırdı topa sahip olma yüzdemiz ama organize bir tane atağımız olmazdı, hızlı hareket edemezdik. O dönem bitti, artık tempo zorluyoruz ve sürekli yazdığım gibi. Bu riski aldık, pas hatası da olacak, açık alanda da yakalanacağız. Ligin en çok gol atan takımı olduğumuz gibi en az gol yiyen takımıyız da.

Öyle isimler var ki Belhanda belki de bu yüzden ön plana çıkarılmıyor. Fernando, Maicon, Mariano, Gomis gibi isimleri sayıyoruz, Belhanda belki de bu yüzden arkada görülüyor. Sneijder konusuna ise girmek istemiyorum, söyleyeceğimi söyledim. Tablo ortada, Belhanda'yı eleştirirken bir daha düşünmek lazım..

Edit: 2 Ekim 2017 tarihli yazı..

4 yorum:

  1. farkettim de Linnes'in de 4 gol'de katkisi var. Adam iyi yolda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi iş görüyor, tekniği kıymetli. Karabük maçında da beğendim ama çıkışını anlamadım..

      Sil
  2. Belhanda 8 numara gibi oynuyor zaten ama herkes ondan klasik bi 10 numara olmasını istiyor lakin Tudor'un sisteminde klasik 10 numara yok.Şayet olsaydı belki de hâlâ Sneijder takımdaydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, yorumun için teşekkür ederim..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir