12 Ekim 2017 Perşembe

Bir üst seviye için hala zamana ihtiyaçları var


Türkiye adına berbat geçen bir U17 Dünya Kupası. 1 puanla grup sonuncusu olduk, bunun detaylarını ise bir bilene sorar, buradan paylaşırız. Ben biraz daha genel konuşacağım, Galatasaraylı futbolcular özelinden. 2000 jenerasyonunu üzerinde büyük bir beklenti sahibiyiz ve heyecanla bekliyoruz. Geçen Avrupa Şampiyonası bu çocukları bizlere hatırlattı, bu yaz kamp dönemlerinde bekledik ve konuştuk, yeni sezon anlamında beklentilerimizi dile getirdik.

Bir konuda hatam oldu, ilk etapta beklentiyi yüksek tuttum. Bu gençlerden bazılarının rotasyon içine dahil edilmesini ve şans bulmalarını bekledim. Bir örnek vereyim, Yasin Öztekin veya Sinan Gümüş gibi isimler şans bulacağına Recep Gül ve Atalay Babacan gibi isimleri görelim diyerek. Bunu görelim tabii, herkesin beklentisi bu yönde ama erkenmiş. U17 Dünya Kupası bunu bizlere göstermiş oldu.

Mali veya Paraguay maçlarında gördük, fizik noktada yetersiz kaldık. Başarısızlığın başka nedenleri de var ama sadece yeteneğe odaklandık, takım anlamında iyi de kurgulanamayınca da başarısızlık kaçınılmaz oldu. En fiziklileri Ozan Kabak derim ama o bile bazı noktalarda düşük kaldı, yani bir üst seviye için hala zamana ihtiyaçları var. U21 ya da U19'da oynatılmaları doğru, şu aşamada biraz erken konuşmuşuz.

Kupa maçlarında şans bulmalılar, o ayrı nokta. Yavaştan takım içinde yer bulmaları önemli, zamanla rotasyonda onları da göreceğiz. Yetenekli bir jenerasyon, Galatasaray'ın geleceği bu çocuklar. Tudor haklıymış ama, beklemesi doğru karar. Mali karşısında fizik noktasında ne duruma düştüğümüzü gördük, bu çocuklar üst seviyede böyle fiziklere karşı oynayacaklar. Mücadele noktasında ayakta kalmak zor, 98 veya 99 jenerasyonuyla bile aralarındaki fizik farkı bariz.

Çoğunlukla A takımla idmanlar yapıyorlar, izleniyor bu çocuklar ve doğru bir planlama olduğuna inanmak istiyorum. Son zamanlarda olmadığı kadar planlı hareket ediyoruz, bu planların en önemli noktası da gençlerin geleceği olmalı. Türkiye Kupası maçlarını merakla bekliyorum, bazı isimleri görmek dileğiyle. Yeni sezondan itibaren ise en az 2-3 ismin A takımda yeri olmalı..

4 yorum:

  1. İki maçlarını izledim sonrasına bakmadım bile.Fiziken yetersizler.Mali defansında neredeyse iki metre boylu stoper vardı ama bizimkilerden çevikti.Teknik direktör bence hiç hazırlanmamış.Takımın ne hücumda ne de savunmada belli bir planı yoktu.Bireysel çabalar vardı sadece.Malik isimli genç dikkatimi çekti mücadeleci bir oyuncu.Atalay fiziken çok zayıf.Ozan fiziği var ama güçsüz.Fundemental olarak gelişimlerini tamamlamış durumdalar yaş olarak.Bundan sonra güçlenip en iyi yaptıkları şeyleri çok daha iyi yapmaya çalışmalılar.Bu halleriyle takımlarına giremezler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik noktasına takıldım. A takımı diyoruz, karşılaşacakları seviyeler bu olmayacak mı.. Kendi yaş gruplarında dahi sırıttılar.

      Sil
  2. Yalnız Malik hakikaten iyi olabilecek bir çocuk. Karlsruhe de galiba. Bonservisini alıp Bundesliga 2 de oynmaya devam etmesini sağlamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akıl gerektiren hareket olur, o akla da ulaşıyoruz sanki. Umarım görürüz..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir