12 Ekim 2017 Perşembe

Fernando bir istatistikte daha ön planda, şu ana kadar geçen zamanın en iyisi


Süper Lig'de geçen 7 haftada en çok isabetli kısa pas verenler istatistiğine bakalım. İlk 6 sırada 5 tane Galatasaraylı isim var, sıralama şöyle; 

Fernando: 466
Soner Aydoğdu: 326
Serdar Aziz: 323
Maicon: 314
Belhanda: 307
Badou Ndiaye: 301

Fernando bir istatistikte daha ön planda, şu ana kadar geçen zamanın da Galatasaray adına en iyisi. Bunun tartışması olmaz sanırım, düzenin en önemli parçası. Oynanan oyun da Fernando'yla alakalı, sigorta o. Takımın lideri olması bir yana, savunmanın en önemli dişlisi olması diğer yana, geriden oyunu kuran isim olması bambaşka bir yana. 

Geriden oyunu kurma noktasında ilk 2-3 hafta daha aktifti. Rakipler buna önlem almaya başlayınca Badou Ndiaye biraz daha geri çekildi ve Fernando rahatlatıldı. Belki müthiş bir pasör değil, hücum noktasında ekstra işlere kalkışmıyor ama o kadar doğru ve basit oynuyor ki, iyi olan bu zaten. Kısa pas istatistiğiyle en yakın rakibine 140 pas fark yapmış.

Galatasaray'ın oyununu da bu istatistik üzerinden okumak mümkün. 2 stoperi bu istatistikte 3. ve 4. sıralarda. Toplam pas istatistiğine baksak Maicon çok daha önde olur bu arada, geriden çok sayıda uzun top deniyor ve başarılı olduğunu düşünüyorum. Sorumluluk alıyor, ısrarla deniyor. Belki o da bu konuda müthiş değil ama sorumluluktan kaçmaması kıymetli. Serdar Aziz ise daha basit oynuyor ve doğru olan da bu. Geriden oyun kurma noktasında kağıt üzerinde eleştirirsiniz bu ikiliyi ama Fernando'ya bağlanıyor yine iş. Geriden oyunu o kadar iyi kurguluyor ve yönetiyor ki.

Belhanda ve Badou Ndiaye ise bu isimlerin arkasında. Badou Ndiaye son haftalarda yükseltti bu istatistiği, biraz daha geriye çekilmek durumunda kaldığında. Futbolu bu yönde bir evrim geçiriyor, kendisini daha savunma odaklı kullanmak durumundayız ve başarılı. Ben hücumda da etki bekliyorum ama Tudor haklı görünüyor. Belhanda'nın da sorumluluk bilinci her geçen zaman artmaya başladı. Başka hücumcular yok bu istatistik içinde, Belhanda var ve eleştiriliyor bu adam. Oysa çoğu iyi istatistiğin içinde.

İşin özü şu, Galatasaray'da futbolcular sorumluluk almaktan kaçınmıyorlar. Belhanda için bu eleştiri yapılıyordu, görünüyor ki işin içinde. Topu almaktan, kullanmaktan çekinmiyor kimse, saha içinde kaçacak yer aramıyor. Bu birliktelik oyunu yükseltti, saha içinde bunu görüyoruz. Geçen 2 sezonun ardından şu noktaya geldiğimizi görmek çok güzel. Sorumluluktan kaçan, korkak dövüşen takımdan bu görüntüye evrilmek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir