8 Ekim 2017 Pazar

Deportivo deyince şu soruldu, acaba Emre Çolak'la olası takas durumu olabilir mi?


Donk'tan da beklentin mi vardı demeyin, Tudor sonrası bir şeyler olabilir diyordum. Tarz anlamında sevdiği bir isim, atletik özellikleri var. Hazırlık maçlarında şans veriyor ve kullanıyordu ama çabuk vazgeçti, çok zorlamadı. Talibi var, özellikle La Liga için. Real Betis günlerinde iyi kötü kendisini gösterdi, bu sayede talip bulabiliyor. 

Ayrılmama nedeni şu olabilir, elde alternatif yok. Kulübede olmama nedeni yabancı sınırından, isim olarak o pozisyona yazabileceğimiz kimse kalmadı. Koray Günter'i orta saha kontenjanından kullanmak durumunda kalıyoruz. Kenara baktığımızda öncelikli olarak Selçuk İnan'ı görmek durumundayız ve bu alternatifsizlik uzun vadede başımızı ağrıtacak. Donk'un da takımda kalması bu nedendendir, ihtiyaç halinde mecburen ona dönülecek.

Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, Galatasaray'ın da Ocak ayı için transfer planı var. Orta saha için en az iki alternatif bekliyorum ve yabancı sınırını açmak için Donk'un ayrılığı kaçınılmaz. O da forma şansı bulmak ve garanti sözleşme noktasında ayrılmak istiyor. Deportivo'yla anlaştığı söyleniyor ki oldukça olası bir transfer.

Yıllık ücreti 1.5 milyon avro, bu da çok ciddi bir rakam. Galatasaray adına hayal kırıklığı büyük oldu ama zarar edilse dahi bunun oranını düşürmek mümkün. Real Betis opsiyonunu kullansaydı güzel olacaktı ya da orta sahaya alternatif yaratmış olsak ve yaz döneminde satabilsek. Deportivo deyince de şu soruldu, acaba Emre Çolak'la olası takas durumu olabilir mi? Düşünmek lazım, kulağa o kadar mantıksız gelmiyor.

Deportivo'nun önemli alternatiflerinden ama geçen sezon ki görüntüsünde değil. İstikrarını yitirmeye başladı diyebilirim, düşüş yaşıyor. Yeniden ayaklanabilir, geçen sezon yakaladığı havayı yakalar, o ayrı nokta. Ama daha ötesi olmayacak gibi ve hal böyle olunca da Galatasaray'ın isteğine kayıtsız kalmaz. 26 yaşında, Deportivo'ya giderken de yazdım, gelişme göstersin ve geri dönsün. Gelişimden kastım sadece futbol değil, bakış açısı.

Yerli olması, altyapı kontenjanını doldurması önemli unsurlar. Tempolu bir isim, yine Tudor'un kalemi olabilecek orta saha ve hücum jokerlerinden. Riekerink'in Emre Çolak konusunda yakaladığı istikrar kıymetliydi, ısrar etmiş ve kazanmıştı. Tudor'un temposuna da ayak uydurur, Donk'la bir takas ihtimali doğarsa bunun kaybedeni olmayız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir