9 Ekim 2017 Pazartesi

Haber ne kadar ciddi bilmiyorum ama şaşırmam, Uzak Doğu piyasası konuşulur


Gomis'in yaşına takılmayın, transfer noktasında bir forvet kıtlığı var. Bu çizgisini devam ettirmesi durumunda ciddi talipleri çıkar, Uzak Doğu piyasası konuşulur, iyi rakamlar dahi kazanırsın. Gomis'i transfer ederken erken hareket etmemiz bize çok daha fazlasını kazandırdı. Rakamlar konuşuldu ama bu iş Temmuz ortası, Ağustos başı gibi olsa Gomis'i transfer edebilmemiz çok olası olmayacaktı.

Marsilya pişman oldu mesela, ben böyle düşünüyorum. Mitroglu için ödenen rakamlar ortada, transfer sezonu bitmeye yaklaştıkça piyasa iyice çıldırdı. Forvet konusunda kıtlık oluştu, oluşan piyasaya bakınca Gomis gibi bir forveti bu rakamlara almış olmamız büyük başarı. Etkisini ise konuşmaya dahi gerek yok, tablo net. 

Fransa Milli Takım'ına dahi dönebilme ihtimalini konuşur olduk. Zor, önünde ciddi isimler var ama böyle bir ihtimal olası kılındı, bunu da başarabilirsek başarı daha katlanacak. Beşiktaş'ın ayaklandırdığı ve Milli Takım'a geri döndürdüğü yabancıları düşünün, yeni transferler için bu önemli bir referans. Beşiktaş'ın tercih edilme nedenleri oluyor, bunu Galatasaray da başarabilmeli ve Gomis, Mariano, Fernando, Maicon gibi isimler bu örneğe uygun.

Gomis için Çin ve Japonya ihtimalleri ortaya çıkmış zaten. Haber ne kadar ciddi bilmiyorum ama şaşırmam, Gomis'in Uzak Doğu piyasası konuşulur. Satılamayacak kimse yok, önemli bonservis bedellerine kimse hayır diyemez ama şu gün itibariyle böyle bir gündem olsa değerlendirmem. Yeri dolmaz, dolsa bile Gomis'den aldığınızdan çok daha fazlasını harcamanız gerekecek. Beşiktaş'ın Cenk Tosun'u son gün Crystal Palace'a satmaması gibi.

Gomis gibi bir forvete sahip olmak kıymetli, bizim adımıza çok önemli transfer oldu. Etkisi, heyecanı, takımı bu denli sahiplenmesi kıymetli. Gol noktasında Gomis'e fazlasıyla bağımlı bir 5 hafta yaşadık, son 2 hafta ise bunu da yaymış olduk. Yükseliyoruz yani, Gomis de rahatlıyor ve çok daha iyisi mümkün..

4 yorum:

  1. herkesin bir fiyatı vardır, herkes satılabilir katılıyorum. ama sen büyük takımsan, yarışmacıysan, eh bi zahmet sende de birileri oynayacak değil mi?
    şu anki rolü ondan gelecek 3-4 milyondan daha önemli.
    o değil de sosyal medyada ses çıkaralım, kulübün aklına sokalım şu adamı: gunnarsson! kontartı bitiyor, iyi alternatif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, Cenk Tosun örneği bu yüzdendi..

      Sil
  2. yorumlara bakılırsa bizim ozan kabak falan en ufak ışık vermiyor. kadro genişliği için uğur çiftçi gibi isimlerle (sözleşmesi 2018 haziran biten süper lig topçuları) ocak ayından görüşmeler başlamalı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir