23 Ekim 2017 Pazartesi

Eleştirelim, konuşalım ama Galatasaray'ın bulunduğu konumu da unutmayalım


Bir topluluk var, pusuda bekleyen. İstemedikleri ya da sevmedikleri ismin düşmesini bekliyorlar, ilk kötü sonuçta vurmak anlamında. Bugüne kadar yapılanlar, mevcut konum bir kenara bırakılıyor ve sadece o isim üzerinden eleştiriyorlar, daha doğrusu kötü konuşuyorlar. Tudor da o isimlerin başında işte, ilk kötü sonucun ardından yine sahnedeler.

Tudor'un dünü, bugünü üzerine çok fazla yazmak istemiyorum, aynı şeyler olacak çünkü. Yazdık, çizdik, kendi açımızdan fikirlerimizi sunduk. Mevcut tabloya bakalım, 9 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik. Ligin ilk günü itibariyle böyle bir tabloyu önümüze sunsalar ve kabul eder misiniz deseler sanırım herkesin cevabı "evet" olurdu. 

Kötü maçlar olacak, elbette düşüş yaşayacağız. Mesela bu dönemleri mümkün olan en az hasarla atlatmak. Fenerbahçe karşısında da iyi bir maç oynamadık, en azından beklentimizin uzağındaydık. Favoriydik, oyun anlamında daha ağır basıyorduk ama o ağırlığı hissettiremedik. Tudor'un iyi / kötü bir planı vardı, bunu yeterince doğru şekilde uygulayamadığını gördük. Maç içinde de birçok değişken vardı ve sonuç itibariyle kaybetmedin, rakibinle 8 puanlık farkı korudun.

Planı kötü değildi ama işlemedi, o noktada biraz da Serdar Aziz kurbanı oldu. Ahmet Çalık biraz iyi görüntü vermiş olsa belki 3'lü savunmadan vazgeçmeyecek, daha doğrusu Fernando'yu oraya çekmeyecekti. Fernando'yu daha orta sahada tutmak, pas bağlantısı ve baskıyı önde kurmak istedi ama yapamadı. Bilinen düzene geçtiğinde ise bunun çok bir yararı olmadı, bazı bireysel performansların kurbanı oldu.

Belhanda ve Feghouli bu görüntüdeyken değil 3'lü, x bir formasyonda dahi başarılı olma şansın az. Hücumda ne gibi bir etki hayal edebilirsin ki? Bunu maç içinde öngörmek imkansız. Tolga Ciğerci 3-4-2-1 gibi düzenin solunda olabilir mi diyorduk, olmuş. Sıkıntı Serdar Aziz'den çıktı, en beklenmedik isimlerden biri bence. Mantıksız değildi Tudor'un maç önü düşüncesi, ezberi bozdu ama kötü bir plan değildi nihayetinde.

Sadece düzen değil, oyunu okuma noktasında da hatalıydı. Belhanda kötü, atılacağım diye bağırıyor ve topu tutamıyorsun. Konyaspor maçında döndüğün bir düzen var, Selçuk İnan sonrası nasıl top oynadığını bir anda unuttun. Belhanda / Selçuk İnan değişikliği yapsan, Badou Ndiaye'yi biraz daha öne atsan daha mı kötü olurdu. Ya da neden Eren Derdiyok, niye daha hızlı bir isim değil. Gomis'le değiştiriyorsun ama son tercihin oyuna stoper almak oluyor. Garry Rodrigues diye bağıran bir maçtı.

Bunları eleştiririz, Galatasaray'ın kazanamamasında Tudor'un da payı var. Ama şu anki konum, takımın oynadığı futbol, mevcut durumu bir anda unutuluyor ve Tudor asılmış durumda. Ne diyeyim, ayıp oluyor biraz. Eleştirelim, bunları konuşalım, Galatasaray'ın bulunduğu konumu da unutmayalım. Tudor değişiklik yapmaktan, hatalarından ders çıkarmaktan korkmuyor, ezberci değil. Ders almasını umuyorum, bu maçı ucuz atlattı..

8 yorum:

  1. Bir topluluk var, pusuda bekleyen.diye okumaya başladığımda kırmızı kart sonrası trt de i.kırkayak aklıma geldi. Hemen sneijder- belhanda kıyası yapmaya başladı. Nasıl bir fırsat kollama.

    YanıtlaSil
  2. Adam bir kere (elbette yönetici desteği ile) oyuncu krallığının sonunu getirdi, büyük risk aldı, kadroyu yapabileceği ölçüde değiştirdi. Bu bir devrimdir, neredeyse baştan aşağı değişen kadro ile de şimdilik güzel gidiyor. Bizler belli kalıplardan bakıyoruz maalesef, sadece futbola değil koca hayata! 10 numara dediğimizde mesela atılan gollere, kıvrak çalımlara, ara paslara bakıyoruz, pres yapıp defansa kadar adam kovalayıp top kaparak takım defansına katkı mı yapmış, şutluk pas mı vermiş, alan boşaltıp arkadan gelenlere yer mi açmış, bunların hiç kıymeti yok. Çünkü 10 numara dediğin 90dk yatar bir tane pas atar ya da şut çeker maçı alır / aldırır, ya da o maç sadece yatar ama eninde sonunda bi maç aldıracaktır bizim gözümüzde. Hoca taktik değişiklik yapar, mağlup oluncaya dek taktiksel esneklik çoh eyidir, kaybedince ouuuuv! Tamam eyvallah, sokakta ya da şöyle platformlarda eleştirelim, milli hastalığımız işte, böyle stres atıyoruz da, Hamza Hamzaoğlu'na verilen kredinin yarısını vermiyoruz şu adama. Sonunda başarılı olur olmaz bilmem ama, biraz kredi tanımak lazım, hele ki ligdeki şuanki durum itibari ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişimdi bu, yaşanması gereken. Tudor sırf bu yüzden bile takdir edilmeli.

      Sil
    2. Aynı şeyi söylüyoruz, ilk hatada magmaya gömmek bizim milli genetiğimiz herhalde

      Sil
  3. Sneijderi yine aramıyorum. Eleştirdiğim noktaları yazıda yazmışsın hocanın denemelerini destekliyorum. 2001-2002 Lucesculu Ş.liginde hocanın oyuna geç müdahalesi yüzünden kaç maç puan kaybettik çoğu hoca müdahale için gol yemeyi bekler hatta.

    Tudorun bazı oyunculara önyargılı olduğunu düşünüyorum belhanda latovlevici linnes garry ve erene.

    Ders alarak ve forma adaleti sağlayarak denemelere devam etmeliyiz.

    Çünkü hucum konusunda seçeneklerimiz sınırlı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön yargı konusunda benim de şüphelerim var, şu haliyle Latovlevici'yi Linnes'in önüne almayı bana kimse makul bir şekilde açıklayamaz. Burak'ın Belhanda konusunda ısrarına da daha önce katılmadığımı belirtmiştim, adalete inandıramazsak Tolga, Gary, Linnes başta diğer oyuncuları da kaybedeceğimizi düşünüyorum hatta. Ki bu kayıplar başlarsa daha da iflah olmaz, doğrultmak çok zor olur tekrar kendimizi

      Sil
    2. Benim ısrarım yok, son 2 maç haricinde her şey Belhanda'nın iyi olduğunu ve düzen için olumlu olduğunu söylüyor. Çok yazdım, kendimce düşüncemi kanıtladım. Belhanda konusunda aksi yorumlar maalesef insanların kafasındaki 10 numara profili. Belhanda başka bir adam..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir