17 Ekim 2017 Salı

Transfer ütopyası "2018" #2; Emre Akbaba


Alanyaspor, Süper Lig'e çıktığı gün itibariyle ligin en iyi takımlarından biri. Geçtiğimiz sezon iyi bir havaları vardı, bu sezon da buna devam etmekte. O takım içinde öne çıkan isimler var. Vagner Love o isimler arasında ilk sırada yer alır, onun ardından da Emre Akbaba gelir. 25 yaşında bu adam, belki çok genç değil ama son 2 sezonda gösterdiği performansla bir üst seviyeyi hak ediyor.

27 Mart 2017'de yine yazmıştım, öncelikle o yazıya tekrar bakmak isteyenler için paylaşayım;


O dönem orta saha için revizyon gerektiğini söylemiştim. Revizyonu ilk 11 için gerçekleştirdik ama alternatif noktasında hamle yapmak gerekiyor. Fernando, Badou ve Belhanda'yla yakalanan iyi bir seviye var, bu isimlerin alternatifi noktasında ise hamle şansı yok. Tolga Ciğerci deriz belki, gerçi o da sol tarafta başka bir oyun oynuyor. Kulübeye dönüp baktığımızda Selçuk İnan diyoruz yine, bu tablo da uzun vadede Galatasaray'ı zorlar.

Bir sorun da yabancı sınırı. Donk gittikten sonra 13'e düşecek, belki Carrosso ve Latovlevici'yle de devam edilmez, daha da düşer sayı ama yarını bilmiyoruz. Sınır düşebilir ya da başka şeyler olur. Yerli alternatiflere bir noktada ihtiyaç var, özellikle orta saha noktasında. Gençlere güvenmek benim de ilk tercihim ama onların ağırlığı forvet arkası, kanatlar ya da stoper. Orta saha için şu çok ön plana çıkar diyemiyorum, haliyle transfere yönelme durumu var.

Kaan Ayhan'ın sözleşmesi bitiyor, en büyük gözde o ama piyasası var, bence Bundesliga'da kalacak. Onun dışında kalan isimlere bakınca, hangi 3 ismi istersin deseler cevabım net. Emre Akbaba, Deniz Türüç ve Musa Çağıran derim. Deniz Türüç'ün pozisyonu itibariyle telafisi var ama Emre Akbaba ile Musa Çağıran'ı kaçırmamak gerekiyor. İkisi de 24-25 yaşlarında, önemli gelecekleri var.

Emre Akbaba ligin en yetenekli orta sahalarından biri. 10 veya 8, rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tempolu bir orta saha, kat ettiği mesafeler yüksek ve Tudor'un istediği baskı futboluna uyar. Topla dripling özeliği var, teknik özelliği yüksek, gol / asist noktasında katkılı adam. İyi bir alternatif, kenara baktığınızda güvenirsiniz. Böyle bir hücum alternatifi yok maalesef, Emre Akbaba'nın kaçırılmaması gerekiyor.

Milli Takım'a alınmama durumunu yazmıştım, Lucescu'nun ana odağı 4 büyükler, sonra da yabancı sınırı deniliyor işte. Emre Akbaba bu düzen içinde 2 senedir büyük istikrar yakaladı ve başarılı bir takımı sürükleyen isimlerden biri. Vagner Love'yi besleyen en önemli etmen, Alanyaspor denildiğinde Emre Akbaba ismi es geçilemez. Bir üst seviyede kaybolacağına da inanmıyorum, bence buraların futbolcusu..

26 yorum:

  1. Aklıma Emre Çolak geldi ansızın... Şu takımın en iyi alternatiflerinden biri olurdu. Tudor etkisi şüphesiz çok yarar sağlardı. Nasıl seyrettik gidişini hala hayret ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deportivo'da geçen sezon gösterdiği etki yok, geri dönebilir ama ayrıldıktan sonra takındığı tavır hoş değil. Bence de Tudor'un düzeninde temposuyla önemli bir katkı sağlar.

      Sil
  2. Emre Çolak bence gereksiz tekniği var ancak oyun aklı zayıf. Üstüne kendini hatalı algılıyor bana göre.

    Carrasso yerine Mert'i almalıydık hata ettik. Mert'i kaptırdık alınabilecek yerli kaleci Kasımpaşa kalecisi Ramazan Köse.

    Lato + Linnes fazla Asamoah gelmeli.Lato ve Linnes'i gönderip Aziz Behich ve kaliteli sol bek alınmalı. Kaan Ayhan Emre Akbaba da alınmalı. 12 yabancıya kadar düşebiliriz. Kısa vadede 12 'nin altı çok zor. Önemlisi sahaya 2-3 yerliyle çıkabilmeliyiz. Eğer bu transferleri yapabilirsek kısa vadede kontenjan kıstasını çözeriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert Günok cesaret edemedi, orada Galatasaray'ın bir hatası yok. Emre Çolak alternatiftir, olabileceğini düşünüyorum. Riekerink ondan en iyisini almıştı, Tudor da alabilir. Ben Linnes'i asla yollamam, Lato olabilir.

      Sil
    2. Top bizde kalıp hucum insiyatifiyle oynayacaksak Linnes çok iyi oyuncu ama şampiyonlar liginin güçlü takımlarına karşı savunmada kalınacak maçlarda Linnes sıkıntı olabilir hoş 3 lu savunma gibi diziliyoruz nispeten ama birebirde rahat geçilmemeli bekin hatta bütün oyuncuların.

      İbrahim Üzülmez beşiktaşın Sergenin golüyle kazandığı Chelsea deplasmanında itip kakarak da olsa geçirmemişti rakip oyuncuyu.

      Sil
    3. Linnes teknik bir oyuncu, pas özelliği yüksek. Haklısın, zorlu maçlarda savunma zaafı var.

      Sil
  3. Emre Çolak daha kendini ispat etmeden garip bir havaya girdi malesef
    Çok faydalı olabilecekken çocuksu egolarıyla o da şu anda oldukça gözden düşmüş durumda taraftar nezdinde. Yiğit gibi Yasin gibi Emre de kendi kendini antipatik hale getirdi. Yaptığı paylaşımlar ile sessiz gibi görünüp aldığı pozisyon ile. Bunların arasında garip bir dayanışma var ve ben bunu anlamıyorum. Bu arada yabancı sınırı nedeniyle Pirlo sezon sonunda futbolu bırakmak zorunda kalacakmış :)

    YanıtlaSil
  4. Emre Akababa konusunda sizinle hemfikirim. Deniz Türüç ise mutlaka alınmalı bize çok lazım bir oyuncu ama Musa Çağıran bizim klasımızda orta saha değil. İddia ediyorum ikinci Barış Özbek/Mustafa Sarp vakası yaşarız. Galatasaray orta sahası üst düzey olmak zorunda. Küçük takımların büyük futbolcuları bizi paklamıyor. Atalay oynasın mesela. Mustafa Kapı hazırlansın ama geçmiş geçmişte kalmalı. Adam olacak çocuk erkenden belli ediyor sonradan adam olanların da klası yetmiyor işte. Deniz Türüç ve Emre Akbaba çok iyi alternatif olurlar. Yedek kulübesi zenginleşir. Ama ilk 11 başka bir şey. Fernando olmalı işte. Feghouli olmalı insan, Ndiaye gibi mücadelesi olmalı veya Belhanda kadar aklı bulunmalı ayağına hakim kalmalı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Musa Çağıran bence iyi alternatif, son yıllarda en büyük gelişme kaydeden yerli futbolculardan. 6- 8 arası, bence iyi iş görür. Saydığın isimler Musa Çağıran'ın alternatifi değil, aksine Akbaba ve Türüç'ün alternatifi olur :)

      Sil
  5. musa bedava alınabilirdi ama galiba sözleşmesini uzattı.. 2018 yazında serbest kalacak adamlara yönelmeliyiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservis verilecek bazı yerliler yine var ama yüksek rakamlar olmamalı ve dediğin gibi en kötü sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmış isimler de düşünülebilir.

      Sil
  6. yedek 11'in süper lig topçularından oluşması gerektiğine inanıyorum. başka bir tanım gelmedi aklıma açıkçası, "süper lig topçuları" diyelim.. çünkü altyapıdan çıkan gençlere ne sabır var ne de o gençlerde yeterli potansiyel görünüyor.
    "bu oyuncular müthiş" demiyorum yanlış anlaşılmasın ama örneğin sol beke uğur çiftçi. ocak ayında direkt kapat.. 1 sezon sonra sağ beke koray altınay. hemen kapat. (evet etik değil belki ama kim etik ki) hatta hepsine şimdiden haber yolla, uzatmasın sözleşmesini.. bak musa kaçtı mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam olarak kaçtı diyemeyiz, bonservis ihtimali var deniyor. Uğur Çiftçi'nin bu yeterlilikte olduğunu düşünmüyorum :(

      Sil
  7. Uğur Çiftçi'nin bonservisi elinde olacak olması dışında futbolu sizi etkiledi mi? Tipik atletik kalıplı Gençlerbirliği altyapı oyuncusu teknik vasat. Aziz Behich bence daha iyi bir sol bek.

    YanıtlaSil
  8. o zaman 2019 yazında aziz'i alalım. kişileri tartışmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asamoah geldiğinde zaten bir sol bek sorunu olmayacak.

      Sil
  9. benchte otursun diye alıyoruz zaten. o yüzden sıfır bonservis kovalıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam da yedek otursun diye işlevsiz bir isim almanın da mantığı yok. Aynı katkıyı sana Melih Gokcimen de verir. Sonra o sözleşmeler öyle sorunlar doğuruyor ki.

      Sil
  10. en başa döndük. melih verir mi? ozan verir mi? hiç sanmıyorum. keşke verse de 250 bin euro'dan 5-6 senelik köle sözleşmesi yapsak. ama o "yetersiz uğur" gibiler bile ezip geçer bunları.
    ayrıca bu tip adamlara yıllık ücret olarak 1 milyon euro bile önerilmemeli.. max 900. gelmiyor mu? o zaman bye bye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen onlara şans verirsen ezer geçerler tabii, neden alıyorsun ki. Bu sözleşmeler karlofça anlaşması gibi başına düşüyor sonra, çıkamıyorsun. Uğur Çiftçi Galatasaray seviyesinin yakınından uzağından geçmez.

      Sil
  11. İşe yarar rotasyon oyuncusu olabilecek bonservisi elinde ya da düşük maliyetli yerliler kovalanmalı diyor arkadaş. Haklı da Cumhurbaşkanı talimatıyla yabancı kontenjanı düşecektir. 2000 jenerasyonu henüz ham. Dikkatli yerli seçmek lazım. İyice parlayınca bonservisi uçuk oluyor. Bizde onu becerecek akıl ve takip yok. Başakşehir kapar Osmanlı kapar biz bakarız. İyi olanı da beşiktaş alır uygun fiyata.

    Kimse bana 500bin euroluk Tolgay'a teklif bile yapmamayı açıklayamaz. Sözleşmesi biten Tarık'ı sözleşme uzattıktan sonra fahiş fiyata rağmen zorlamayı. 30-40 yıldır kulübe sinişmiş kan emiciler Alp Yalman sonra meydanı boş buldu. 25 yıldır kötü yönetiliyoruz. Terim bu yüzden bizim için önemli ya. Disiplini sağlayan herkesin korktuğu adam. Terim gibi yönetici de lazım kan emicilere karşı koymak için. Henüz öyle bi başkan çıkmadı.

    Galatasaray bu nedenle kişilere bağlı dönem dönem iyi yönetilir. Cenk Ergün'ün Terim'in Albayrak'ın Haldun Üstünel' in becerisi kadar zaman zaman ek yordamıyla güçleri kadar iyi yönetilir.
    Yönetici jenerasyonu yetiştirmek lazım.
    Yoksa son mermimiz Riva'yı bile kötü kullandık kullanıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşsün ama yine de yararlı isimlere bakarsınız, Uğur Çiftçi bu seviyede değildir. Anlattığım o.

      Sil
  12. burak ısrarla anlamıyorsun. bu sefer de alırsan ezerler diyorsun. yahu al alma ölsün gebersin uğur, bana ne ondan. sonuçta bu ve benzeri adamlar süper ligde oynuyor.
    melih ile hangi maça çıkacaksın, ne zaman hazırlayacaksın, ne zaman bir omuzda 67 metre uçmayacak? sanki gs'nin parasını sokağa atalım diyorum. 5 maç 7 maç veya 10 maç. asamoah olmadığında sahada idare edecek birisini arıyorum kısa ve net. melih edebilecekse başım üstüne. ozan kabak adam olacaksa başım üstüne. yarışmacı takımım ben, onları bekleyemem yalnız haberleri olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Galatasaray'da Galatasaray seviyesinde olmayan isimler görmek istemiyorum. Yeni Tarık Çamdal'lar görmek istemiyorum ve Uğur Çiftçi'nin de bu seviyede olduğunu düşünmüyorum. Asamoah diyorsun, zaten Linnes var. Sol bek ihtiyacın yok ki, niye alayım. Alsam da alacağım yerli o olmaz, bonservis vermiyorsun da verdiğin yıllık ücret zarar. Bu sözleşmelerden çıkamıyorsun sonra. Ben Galatasaray'dan söz ediyorum, x takım için iyi transferdir bu belki ama bahsettiğimiz seviye biraz yüksek. Süper Lig'de oynaması bir kıstassa tüm ülkeyi alalım, fark etmez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir