12 Ekim 2017 Perşembe

Umarım diyelim, transfer ettiğimiz isimler kadar sattığımız isimlerle de gündem oluruz


Garry Rodrigues için şimdi de West Ham haberleri var. Newcastle United'ı da yazmıştık onun için, iki tane parayı nereye harcayacaklarını kestiremediğimiz takım ki birinin başında Bilic var. Emenike'yi dahi almıştı, seviyor bu ligi. Premier Lig piyasası ve bu takımların harcamaları düşününce hiç de hayal olmaz bu teklifler. Beklemediğimiz bir piyasası oluştu, gelişiminden gayet memnunum. Benim adıma iyi bir yedekti, onun altını da doğru şekilde dolduruyor. Feghouli dönene kadar ki süreci idare etti, Tolga Ciğerci'nin dönüşüyle de 12. adam rolüne bürünecektir. Tolga Ciğerci, Garry Rodrigues ve Linnes diyorum, bu adamlar da birer yeni transfer. Tudor'la birlikte gelişim yakalayan isimler ki geçen yıl bu isimler için yaptığımız eleştiriler kayıtlı. Diğer iki isim için de iyi teklifler alabiliriz ama öncelikli giden Garry Rodrigues olabilir ve 8 - 10 milyon avro bandında gelecek tekliflere de hayır demek imkansız. Yerini doldurursun, hiç zor değil, Garry Rodrigues'i bulduğun gibi birini getirirsin. Paok'tan 26 yaşında geldi, genç de değil. Patlama özelliği, ateşi ve mücadelesi yüksek, her ne kadar karar alma ve son dokunuş noktasında sorunlu olsa bile. Umarım diyelim, transfer ettiğimiz isimler kadar sattığımız isimlerle de gündem oluruz..

6 yorum:

  1. 2.5, 3 milyon euro'ya linnes'i de birine satsak fena olmaz bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Linnes'den vazgeçmeme yanlısıyım, önemli bir alternatif.. Sorunsuz.

      Sil
  2. Kerim Frei gibi genç yerli ve iki kanatta oynayabilen adamı kaptırmasaydık Garry'i satmak daha kolay olurdu.

    Mert bizi değil 2 yıl önce Bursayı tercih etti hadi as oynamayı hayal ederek orayı tercih etti diyelim. Peki Volkan Babacan varken Ufuk yerine kulübeye alındığı belliyken Galatasaray yerine Başakşehir'e gitmeyi oyuncunun tercihiyle açıklanamaz bence. Kötü teklif yapıyoruz yeterince yakından ilgilenmiyoruz aracılara havale edersen (bknz.Clichy açıklamaları) oyuncu kendisiyle kim daha ciddi samimi ilgilenmişse belki daha düşük ücrete oraya gider.

    Kaan'ın Bundesliga hayali olmasa Eylül başı Beşiktaş'a kaptırmıştık bile. Tıpkı Olcay Tolgay gibi... Bir tek Cenk Ergün le olmaz genç samimi pozitif enerji veren akıllı yöneticiler lazım görüşmeye Ego sahibi 50 yaş üstü adamı yollarsan kaptırırsın. Yaptıkları en doğru iş Ahmet Bulut'a yetki vermek oldu. Ama beşiktaş da aynı menajerle çalışıyor.
    Ocak transfer dönemi şartları dinamikleri bambaşka olacak yabancı kontenjanı nedeniyle.

    Ya da boşverin recep atalay melih ozan çıkalım di mi... Tipik Galatasaray taraftarı söylemi... Çağrı Yarkın rizeye verilirken B.Timurlenk dahil demediğini bırakmayanlar Çağrı'yı 8 senedir takip ediyor mu acaba... Mehmet Güven gibi olabilecek adamı leeeeşş çööppp diye diye ıstıklayarak gönderen aynı taraftarlar nedense 17 lik oynamamış seyretmediği genç oyuncuya pedofili derecesinde tutkun. Garip popülist kolaycı ve önemlisi önyargılı bir tavır. Gerets oynatırken övgüler düzülen Uğur Demirok Ferhat Öztorun şimdi tukaka iyi de 11 yıl önce bu çocuklar daha iyi değillerdi ki... Sadece rotasyon oyuncusu olabilecek yeterlilikleri vardı. Sanki alttan her sene bir yıldız adayı yetişiyorda beğenmiyor tafaftar. Hoşunuza gitmese de Galatasarayın yetiştirdiği son yıldızlar Arda Sabri sonrasında Emre. Hepsiyle de taraftarın arası kötü değil nefret boyutunda. Peki taraftar kimi seviyor? Bilmediği tanımadığı ama kafasında hayal ettiği gencecik 17 lik çıtır oyuncuyu ne de olsa üstünden hayal kurabiliyor. Platonik aşk misali... Abartarak yazdım ama taraftarın bu tavrı normal değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert Günok sürecini yakından takip ettim, biliyorum yani. Dediğim gibi :)

      Sil
  3. Rodriguez bu yılın en iyilerinden. Çalışkanlığı ve saha içindeki dinamizmi ile ilk 11 oyuncusu olduğunu da kanıtladı. Ancaaaaak Garry 1. sınıf bir yetenek değil. Sınırlı bir oyuncu. 10 puanlık oynamaz hiç 8 oynar çok zorlasan belki 8,5 oynar. İyi bir alternatiftir o ayrı. Peki şampiyonlar liginde oynayan bir Galatasaray'ın kanadı olur mu? İşte o şüpheli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatifi olur, 12. adamı. Patlayıcı gücü var ama bu rakamlar çılgın, satılır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir