7 Ekim 2017 Cumartesi

Galatasaray için en büyük transfer?


Twitter'da açtığım anket, Galatasaray için en büyük transfer? Şıklar ise Arda Turan'ı almamak ve Lucescu'yu alamamak. İşin içinden çıkmak zor, insanın her ikisi de diyesi geliyor ama işin esprisi öyle bir şıkkı koymamak. Şaka bir yana, Galatasaray'ın müthiş geçen yaz dönemi içinde bu hamlelerin gelmemiş olması şu günlerin gelmiş olmasında en büyük nedenlerden biri.

Lucescu olayı tamamen Östersunds travması, getirmek için öyle çaba gösterdiler ki. İlginç bir pozisyon oluşturuldu, kurulan tüm plan / proje kenara atıldı, düzeni kafadan sıfırlamak istediler. Ali Dürüst'e teşekkür etmek lazım, Lucescu ihtimalini Milli Takım için yaratmış oldu ve bu işi nihayetlendirdi. Ayağına gittik Lucescu'nun, düşünebiliyor musunuz.

Amaç biraz da Fatih Terim'i getirmemekti aslında, çok karmaşık konu. Milli Takım olayı olmasa gelebilirdi Lucescu, yüksek ihtimalle gün itibariyle Tudor da olmayacaktı. Bugün ise başka şeyleri konuşuyoruz. İtiraf edeyim, o günler benim için Fatih Terim dışında ihtimal yoktu ama Lucescu'nun gelmemesi için de elimden gelen her şeyi yaptım. O da yazmak, çizmek..

Bir de Arda Turan hikayesi var. Mehmet Topal'ı stoper gördüğümüzde nasıl "bile bile lades" dedik ve şu hataların geleceğinden emindik, Arda Turan'ı da Galatasaray formasıyla görsek ortada takım diye bir şey kalmayacağından o kadar emindik. Futbol kalitesi bir yana (gerçi ondan bile eser kalmadı), bu hamleyi saha içiyle yorumlayamazdın. Oluşan iyi bir hava var ya, bugün takımdaşlık / arkadaşlıktan bahsediyoruz. Arda Turan bunu yakıp yıkacaktı, o kadar eminim ki.

Burada taraftar ön plana çıkar, ihtimal konuşulduğu andan bu yana tepkisini gösterdi. Arda Turan da bunun farkında, istenmediğinin. Hatırlarsınız mesajlarını, biliyor çünkü. Transferin son günü dahi gündemdi, bir ışık yakmış olsak olacak iş. Dünya Kupası ve Milli Takım'a hazırlık noktasında Galatasaray'ın başı yanacaktı, başka bir şey değil. Bu transferin gerçekleşmemiş olması belki de Gomis, Fernando, Feghouli, Maicon hamleleri kadar değerli.

Gün itibariyle derin bir "oh" çekiyorum, resmen direkten döndük. Galatasaray'ı bu günlere getiren, gerçekleşmemesiyle geleceği kurtaran hareketler oldu. Yönetimi kutlamam, onlara kalsa Lucescu ve Arda Turan gelirdi, burada iş taraftarın. Tebrik edilmesi gereken onlar, olacakları o kadar iyi biliyorlardı ki şu günlerin gelmesinde en önemli sebeplerden biri oldular..

12 yorum:

  1. Twitter da da yazdığım gibi lucescu tepeye gelecekti eğer gelseydi. Yani sportif direktör. Fatih Terim ise teknik direktör olacaktı fark bu. Terim gelseydi Tudor olmazdı, Lucescu değil. Lucescunun oyuncu portföyünü düşününce gelecek genç kaliteli yabancı oyuncuları daha sık izleyebilirdik.
    Özet olarak Lucescunun hoca olarak gelmesi hatadır ama sportif direktör olarak gelmesi değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlıştı işte, gelseydi Tudor'la mı çalışacaktı. Olay başka, sen farklı açılardan bakıyorsun..

      Sil
  2. gs'de 3 ay süren ve berbat sonuçlanan mustafa denizli süreci beni mutlu etmişti. aslında kişisel olarak denizli'yi severim. ancak bu gerekliydi. bu efsane artık bitmeliydi.
    lucescu için de aynısı oluyor ve yine çok mutluyum. kaybettiği zaman kendisi hariç herkesi suçlayan çok itici biridir. hep öyleydi. hıncal uluç gibi "işte rumen çingenesi" diyecek değilim ama karakter yoksunu olduğu iyice ortaya çıktı. resmen "siz paramı verin yeter, yazdığınız kadro ile maça çıkarım" diyor çok belli. memurluğa gelmiş.
    bundan böyle ne denizli ne luce anılmayacak, anılmamalı.. hatalarıyla yanışlarıyla tudor gibi isimler öne çıkmalı. yeter artık. ihtiyarlara yer yok :) genç ve heyecanlı insanlar futbolun gündemini oluşturmalı.
    tabii 28 yaşında barcelona'ya transfer olup futbolu bırakanları kastetmiyorum.. onlar allah'a havale.. onun gibi birini gs'de görmek isteyen açık ve net fenerlidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı dönemler kapanır, eskiyle yaşamak imkansız. Efsane td'ler asla lafım yok ama gün farklı, bunun istekleri.

      Sil
    2. Sportif direktör olarak gelse Tudor giderdi ve kendi oğlunu getirirdi baba oğul kulübü idare etmeye çalışırdı.Gelmemiş olması bizim için mükemmel bi olay

      Sil
    3. Aynen öyle, Tudor'la çalışacağının ya da işine karışmayacağının garantisi yoktu.

      Sil
  3. Cenk Ergün ve onun hamleleri,konuşmaları üzerinden konuyu okuduğumda GS taraftarı olarak sosyal medyada -içinde bu blogda var eminim- belirli bir güç yarattığımız,kararlara etki ettiğimiz çok net ortada.Ne diyor Cenk Ergün Arda ile ilgili, "bana kişisel olarak sözü var gelmek için" diyor ancak taraftarın tavrını gördüğünden adım atamıyor.Kendisine tavsiyem bizleri takibi bırakmasın..Başkanın Lucescuya hallenmesi Fatih Terim korkusundandı. Muhtemelen maddi mevzular nedeniyle futbol ile ilişiğini kesmek istemiyor başkan.Kurulan takımın parçalarının birbirine uygun olması kendisini ve Tudor'u kurtardı.Oynadığı kumarda kaybettiklerini geri aldı şimdilik.Kazanacak mı? onu da 2018 de göreceğiz..Fatih Terim ismi taraftar nezdinde ayrı bir yerdedir.Gandalf misali..Hırslarını dizginlemiş işine motive bir Terim bize her zaman yararlı olur.Bu takım Terimin elinde olsa ne olurdu gerçekten merak ediyorum.Allah takımımızı "tüpçünün" nazarından korusun ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantıklı olanı da yapıyor, akıllı adam Cenk Ergün..

      Sil
  4. Bu Arda'ya ne olmuş diye geçiriyorum içimden. O şaşalı futbolu, defansif olayı, adamı yürüyerek geçmesi gitmiş yerine babannem gelmiş. Bu nasıl iştir anlamadım. Üstelik bu adam Barcelona'da oynuyor. Hiç mi koşmaz, çalışmaz antrenman yapmaz bir insan bimiyorum. Ha Galatasaray'a gelir mi gelmez mi bilinmez. Gelmesine gelmesin ama Fener veya Beşiktaş'a da gitmesin. Eee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Arda Turan bence gelsin ama yıllık ücreti 3-4 olmasın mesela. 2 olsun gelsin. Kafasına Galatasaray'ı koysun gelsin. Efsane olmaya gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atletico günlerinden eser yok. Gerek saha içi gerek saha dışında..

      Sil
    2. Bu çocuğu birileri bitirdi. Gaz verdiler pohpohladılar iş buralara kadar geldi. Büyüklendi çünkü.Ha kendine gelir mi? Gerçekten hayatında birçok şeye sünger çekecek kadar cesaretli mi bilinmez ama bu halde Galatasaray'a gelmesi maazallah herkesi götürür. Ama o cesareti gösterir de sadece futbolcu olmaya futbol oynama Galatasaray sevdasıyla çalışmaya başlarsa en az 4 sezon daha üst düzey oynayabilir. İSTERSE!!! Bu halde 2. lig topçusundan farkı yok.

      Sil
    3. Kimse kendi istemediği sürece bir şeye dönüşmez, ben buna inanırım..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir