27 Ekim 2017 Cuma

Galatasaray'a yabancı vurgusu ama Çorumspor karşısında ilk 11'de 8 yabancı


Rıza Çalımbay'ı severdim. Nedeni ise hakkının yeterince verilmediğini düşündüğümden. Mersin İdman Yurdu, Kasımpaşa veya Antalyaspor performansları beklentinin o kadar üzerinde ki. Çok iyi işler başardı, sürekli üzerine de koyduğunu düşünüyorum ve ligin en iyi teknik adamlarından biri. Yine de ne yazık ki hayal kırıklığına uğradım, şu açıklamanın izahını kim yapabilir; 

"Yabancı sayısına bir kriter konmalı. Galatasaray'ın 11 oyuncusu, hocası yabancı. Gönül ister ki yerliler olsun"

Çorumspor maçına 8 yabancıyla çıkıyor bunu söyleyen teknik direktör. Ya da geldiğinin ertesi ilk icraat olarak Abdulkadir Ömür'ü ilk 11'den kesiyor, gençleri düşünen Ersun Yanal'a oranla daha ters hareket ediyor. Çorumspor maçına bakın, Rodallega kırmızı kart görüyor ve N'Doye oyuna giriyor. As kadroya yakın oynanıyor, 11'de 8 yabancı, kenardan gelen yabancı.

Yanlış anlamayın, ben bunu yadırgamam. Bir hak var ve kullanırsınız, belli ki kupa çok önemli bir hal haline gelmiş, sürpriz yaşamak istemiyorlar. Yalnız sen bu açıklamayı yapar, ardından böyle hareket edersen konuşuruz işte. Yabancı futbolcularınla 6-0 kazandın, Galatasaray söz konusu olunca teknik direktörüne kadar yabancı vurgusu yapıyorsun. 

Bana öyle geliyor ki bu düzene ayak uyduramayan teknik direktörler kaybolup gidecek. Gitmeli de, kendini bu yönde geliştirmeyen, olaya sadece yerel bakan, kolayına hareket eden teknik direktörleri bir daha izlemeyelim. Devirler, dönemler değişiyor, İngilizce dahi öğrenemiyorsunuz. Rıza Çalımbay da ne kadar iyi teknik direktör olursa olsun düşünce yapısı ve vizyonuyla o kadar çağın gerisinde ki.

Burak Yılmaz ve Rodallega'nın yokluğunu yazacaktım normalde. Avantaj mı bilemedim tabii, forma N'Doye 'e geldi ve onun da ligde ters geldiği, gol atabildiği yegane takımız. Hatırlayın 2 sezondur yaptıklarını, inanılmaz ters geliyor. Bu sefer karşısında Chedjou / Hakan Balta ikilisi yok tabii, ön alandaki mücadelesinin ne denli işe yarayacağını göreceğiz. Rodallega da bizim için tersti mesela, Burak Yılmaz ise ne olursa olsun kaliteli bir isim. Daha önemlisi Kucka'nın yokluğu aslında, bu yokluk orta sahada tüm tempoyu Galatasaray'a kaydırıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir