1 Ekim 2017 Pazar

Gomis'in gol atamadığı maçları da kazanmak güzel, bu yükü tek başına çekmesi imkansız


Gol noktasında Gomis'in sırtladığı bir Galatasaray izliyorduk. Sezona müthiş girdi, formu her geçen hafta daha yükseldi, takımı sahiplendi ve taraftarın gözünde vitrindi. Sadece gol de demeyelim, ön alanda verdiği mücadelenin de büyük etken olduğunu düşünüyorum. Galatasaray adına çok kıymetli bir isim, gol krallığının da bana göre en önemli adayı.

Hücum temelimiz Gomis'in attığı gollerdi ve bir noktada şu soruyu sorduk. "Acaba Gomis'in gol atamadığı maçlarda ne yapacaktık", ister istemez düşünüyorduk. Gomis'in alternatifinin olmaması büyük handikap, Eren Derdiyok maalesef o isim değil. Gol atamadığı haftalar mutlaka olacaktı, tıkanabileceği dönemler. 2 haftadır bunu yaşıyoruz, Gomis golle buluşamıyor ama Galatasaray kazanmaya devam ediyor.

Farklı alternatifler çıkmaya başladı. Feghouli işin içine girdi, Maicon gibi sürpriz bir isim var, Tolga Ciğerci'nin attığı goller ya da. Gomis'in yokluğunda ne olacağı hala büyük bir soru işareti ama maç içinde gol alternatiflerini yaratmaya başladık. Gomis'in gol atamadığı maçları da kazanmak güzel, bu yükü tek başına çekmesi imkansızdı.

Bir sıkıntı var ama, ufak da olsa konuşulması gereken. İlle de Gomis'e gol attıralım gibi bir hava doğdu hücumda, Karabükspor maçında bunun sıkıntısını yaşadık. Şut atılabilecek birçok pozisyon vardı ama golü Gomis'e attıralım derken harcandılar. Gomis'in iştahı güzel, gol atması elbette önemli ama haddinden fazla odaklandık gibi hissediyorum, bu sorun olabilir. 

Gomis'den yana ise sorun şu, biraz rahatlamış gibi. Bu çoğu hücumcumuz için sorun aslında, bir rahatlama görüyorum. Karabükspor maçında 2-2'nin ardından Gomis'i beğendim, en azından geçen haftalarda izlediğimiz Gomis'di. Düşüş yaşadığına inanmıyorum, fizik gücü yerinde. 3. golü getiren pozisyonda 5-6 Karabüksporlu Gomis'i deviremedi ama aynı etkiyi 90 dakikaya yaymadı. Geçen haftalarda yayıyordu, Milli Takım arası bu anlamda iyi gelebilir. 

Gomis'i iyi gününde durdurmak zor, Galatasaray'ın belki de en önemli kozu. Düşüşler mutlaka olacak, bunu bekliyordum. Benim adıma tek sıkıntı takımın haddinden fazla ona odaklanması ve Gomis'i biraz olsun rehavet içinde görmek. Geçen 2 haftada goller de atabilirdi, o imkanı buldu, özellikle Bursaspor karşısında. Büyük bir sorun yok, sadece gördüğüm bir durumu yazmak istedim..

6 yorum:

  1. Biz hep burada yazıyoruz sadece Gomis olmaz yanına skor yapacak isimler gerek diye.Takım ise Karabük maçında adeta bize nazire yaptı.Tudorun bu hususu takımla konuşup çözmesi gerek.7 hafta sonunda istediğimiz yerdeyiz.En yakın rakipten 5 puan uzaktayız.Fikstür kolay diyenlere hadi oradan demek isterim.Takip eden 7 hafta içinde üst üste yıpratıcı maçlar yapmanın neresi kolay? Bi tökezlesen neler olur kimbilir.. 14 Ekim ile başlayan 7 haftalık süreç bu sezon ki seyrimizi belirleyecek.Saha içinde ve dışında futbolun dışına itileceğiz.Stres seviyesi yüksek maçlar olacak.Zirveden indirmek için ellerinden geleni yapacaklar.Tam bir savaş ortamı yaşayacağız.İnşallah Feghuli gibi 90 dk. oyunda kalıp aklımızı kullanarak üstesinden geliriz.Hızır gibi yetişti Feghuli. 5 puan fark Feghuli sayesinde bence.Bursa maçı, Karabük maçında karambolde topu kafayla arkaya aşırması..Şampiyonluk resmini böyle böyle küçük fırça darbeleri çizer..14 Ekim-2 Aralık 2017 tarihleri arasında GS sezonun geriye kalan kısmı için spoiler verecek bize.Acayip bir merak içinde sabırsızlıkla bekliyorum.Allah bu takımın yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'in atılan 3 golde katkısı var bu arada, Karabük maçında. Sadece gol üzerinden değerlendiremeyiz.

      Sil
  2. gomis oyundan çıkmayı da öğrenmeli.. 88'de çıkarken trip attı, 68'de çıksa kim bilir ne yapar ama tudor bir şekilde idare etmeli. bjk ediyor nitekim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O isteği, arzusundan. Kötülemiyorum ama haklısın tabi.

      Sil
  3. oyundan çıkma meselesi ayrıca şundan.. eren dandik bir forvet falan değil. hazır tutmalıyız. bu demek değil ki gomis durup dururken çıksın. ama eren e güvenmeli, diri tutmalıyız.. gomez aboubakar negredo geliyor geçiyor ama cenk i hep hazır tuttular.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın ama gerekli şansı buldu Derdiyok, Tudor'a uymadı nedense. Asla hafife alınacak bir forvet değil yoksa..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir