11 Ekim 2017 Çarşamba

Hakan Balta üzerinden yaratılan bir vefasızlık senaryosu


İsmi lazım değil (siz anlamışsınızdır), dün yapılan ısmarlama bir haber vardı. Hakan Balta üzerinden bir vefasızlık senaryosuydu bu. Florya'da kahvaltı dahi verilmediğine kadar getirilmiş nokta, onun döneminde kazanılan 12 kupa vurgusuyla. Hakan Balta'nın kendini böyle bir konuma düşürmesi beni üzdü, haber kaynağının o olduğunu düşünüyorum.

Bu işler karşılıklıdır, meseleyi sadece kulüpte arayamazsınız. Galatasaray'ın Hakan Balta'yla devam etmeme kararına saygı duymak gerekir, olabilir. Kimler bu uğurda istenmedi ve gitti, Hakan Balta'ya kadar birçok isim sayarım. Dönemler vardır, kapandığında zamanlı şekilde ayrılmanız gereken. Hakan Balta ayrılmadı, kontratının son sezonunda futbol oynamamayı göze aldı. Buna da saygı duyarım, hakkıdır.

Bir karar alırsın ve sonuçlarına katlanırsın. Hakan Balta'ya yapılanın adı vefasızlık değil, ille de kalacağım demesi bana sorarsanız daha vefasızlık. Severim kendisini, Galatasaray'a çok emeği geçmiştir, futbolu ve karakteriyle her zaman saygı uyandıran bir isimdi. Ama şu şartlarda ona yakışan takımdan ayrılması ve kulübünün önünü açmasıydı. Hakan Balta'dan beklerdik bunu, başkasından değil.

Antalyaspor istedi, 700 - 750 bin avro yıllık ücrete de çıktılar. Galatasaray da maaşını tamamlamayı kabul etti, maddi zararı olmayacaktı ama kabul etmedi. Olympiakos istedi, 600 bin avro civarı bir ücret önerdiler, yine üstü tamamlanacaktı ama düşünmedi. Eminim ki birçok takımın teklifi oldu, değerli bir isim çünkü ama inadına kalmayı tercih etti, futbol oynamamayı göze alarak. Burada Galaasaray'ın ne gibi bir vefasızlığı olabilir ki.

Hakan Balta için 12 kupa kaldırdı diyoruz, bu durumda neden Selçuk İnan'ı yerin dibine sokuyor ve gitmesini istiyoruz. Hakan Balta'ya oranla daha kısa bir Galatasaray kariyeri oldu ama 12 kupada o da var, üstelik çok daha önemli katkılarla. Sneijder'e dahi gitmedi dedi çoğu taraftar (ben de dahil olmak üzere), hiç zorluk çıkarmadı. Hakan Balta'nın bu tutumunu gördükten sonra Sneijder'i hangi katmana çıkarayım.

Yemek dahi verilmiyor dedikleri isim 1.2 milyon avro alıyor. Taraftar yemez böyle haberleri, algı yaratamazsınız. De Jong'la aynı muameleyi hak etmiyor deniyor da ona De Jong gibi davranmak yakışıyor mu? Hayal kırıklığına uğradım, kendisinden beklemediğim bir tavır bu. 

9 yorum:

  1. Bu adamların adını anmak dahi Galatasaray'a saygısızlıktır. Kendisini çok severdim ama artık benim için böyle bir Galatasaraylı yok. Hazır yiyicilerden biriymiş.

    YanıtlaSil
  2. Hakan Balta nın ekstra 1 kupası daha olması gerek. 2007-2008 şampiyonluğunda da vardı. Onun dışında yazına büyük ölçüde katılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru, atlamışım onu. Ama fark etmiyor, dediklerim baki.

      Sil
  3. Fifa nın bu konuda karar alması lazım oyuncunun ne ücreti karşılanacaksa gitmiyorum deme lüksü olmamalı kiralık sözleşmesi için.
    Devlet memurluğunda il müdürü ta da merkez Teşkilat ihtiyaç halinde seni istediği yere gönderir gitmiyorum deme hakkın yok. Özel sektörde de öyle diğer şubeye başka şehre gönderebilir. Asgari şartlar karşılanırsa.

    Fifa kulüpleri mağdur ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özedl sektörde öyle değil! İl sınırları dışına çıkış için işçinin iradesini ön koşul belirler iş kanunu. Eğer işçi istemezse il sınırları dışına çıkmak durumunda değildir. Taşınma söz konusu ise, ve işçi başka bir ilde çalışmak istememekte ise, verirsin tazminatını paşa paşa yolunu ayırırsın! Futbolcu ya da inşaat işçisi farketmez, köle değildir olmamalıdır, eğer ağır şartlar altında sözleşme imzalanıyorsa bu da futbolcuların günahı değil, yöneticilerin yeteneksizliği, basiretsizliğidir. Dürüst olalım beyler, hangi birimize kendi isteğimiz dışında fazladan maaş verseler "yok canım abartmayın lütfen, ben bunu haketmiyorum" diyeceğiz!

      Sil
    2. Nedir, ne değildir bilmiyorum. Futbolcu hak ettiğini alır, kimse zorla yapmadı bu sözleşmeleri. Benim takıldığım nokta bu değil, yoksa hak ediyor kazanacağını. O da De Jong'da.

      Sil
  4. Bu vefa mevzuu bu memlekette niçin böyle abartı yaşanıyor anlamıyorum. Dünyada bir dolu örneği var, Juventus koca Alessandro Del Piero'ya veda etmişken bu neyin kafasıdır arkadaş? Hakan'ın ise kalmak istemesine hazır yiyici olarak bakmıyorum, işte bu vefasızlık olarak değerlendirilebilir, yıllarını vermiştir, yedek kalmayı, kadroda düşünülmemeyi, ya da benzeri birşeyi hiç sorun etmeden ne zaman formasını sırtına geçirdiyse son oynadığı performansında devam etmiştir. Ne hakemle ne rakiple ne protesto eden taraftarıyla derdi vardır, çıkar oynar, üzülür ya da sevinir.. Sadece Florya'daki varlığı dahi genç oyuncuların futbola, hayata bakışını geliştirmek adına güzeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben öyle bakıyorum, talipleri var, hem de iyi talipler. Maddi anlamda da mağdur olmayacaktı, düşünmedi. Kendisiyle sorunum yok, çok severim, çok şeyler vermiştir. Ama onu da bugüne getiren Galatasaray'dır. Vefaya takılırım ben, severim de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir