11 Ekim 2017 Çarşamba

Yorgunluk olacağını düşünmüyorum, çıkıp maçını oynar


Milli Takım dönüşleri Galatasaray açısından yıpratıcı. Milli Takım'a giden yabancıların dönüşlerde yaptıkları yolculuklar uzun olunca sorun olabiliyor. Antalyaspor maçında bunun sıkıntısını yaşadık, en son dönen Badou Ndiaye olmuştu ve o maçta yürümeye hali yoktu. Alternatifsizlik işte, yine aynı konuya geldik. Yerine yazacak bir futbolcumuz yok, son 30 dakika Selçuk İnan'a döndüğümüzde yaşanan sıkıntıyı hatırlarsınız.

Muslera için de bu böyle, Milli Takım dönüşlerinde uzun bir yolculuk yapıyor. 18 saatlik yol ve en geç Milli maçı oynayan genelde o. Sadece bir idmanda maça çıkmak zorunda kalabiliyor. Onun için sorun olmadığını söylüyor, kaleci olduğu için belki biraz daha az etkileniyor ama yoruluyorsun nihayetinde, çok doğal.

Konyaspor deplasmanında biraz daha az sıkıntı yaşayacağız gerçi, en geç dönen Muslera olacak. Badou Ndiaye ve Feghouli gibi oyuncular pazartesi günü geri döndü, herhangi bir yorgunluk söz konusu değil. Çoğu yabancımız zaten Milli Takım'a gitmiyorlar, haliyle Konyaspor maçında bir sorun yaşanmamalı. 

Beklediğim tek rotasyon Serdar Aziz / Denayer konusunda. Serdar Aziz bu hafta Milli Takım'da 1 dakika süre almadı, ayrı bir konu. Ligin en iyi yerli stoperini Mehmet Topal'ın arkasında düşünmek ve futbolcu sakat yorumu yapmak. Bir şeyi olmadığını bu hafta göreceğiz zaten, olmasın da. Rotasyon ise kart sınırında olmasından, Fenerbahçe derbisini kaçırabilir ki bunu kimse istemez. Tudor'un bu haftalık Denayer'e döneceğini düşünüyorum.

Muslera konusuna gelirsek, dediğim gibi. Yorgunluk olacağını düşünmüyorum, çıkıp maçını oynar. Hadi oynayamadı diyelim, aşırı yorgun. Carrasso bu günler için gelmedi mi, çok iyi bir alternatifimiz var. Hazır olduğunu da düşünüyorum, transfer olduğu günden bu yana çok zaman geçti. Carrasso'yu da izleyebiliriz, sorun olmaz. İyi ve tecrübeli bir yedek kaleci, Muslera'nın altını doldurma noktasında çok önemliydi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir